Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Форумџии на годината 2025: FriendOfDorothy и LejlaD

Дискусија во 'За форумот' започната од Femina, 19 декември 2025.

?

Која личност ја одбележа 2025 година? (може да гласате за 3)

Анкетата е затворена на Вчера во 02:14.
  1. Adidas888

77 глас(а)
    17,2%
  2. Angie1432

57 глас(а)
    12,8%
  3. Biljarkata

95 глас(а)
    21,3%
  4. Bitter-Sweet

46 глас(а)
    10,3%
  5. FriendOfDorothy

171 глас(а)
    38,3%
  6. Gosh

102 глас(а)
    22,8%
  7. Kris80

93 глас(а)
    20,8%
  8. LejlaD

170 глас(а)
    38,0%
  9. Polyincognito

52 глас(а)
    11,6%
  10. theowndemon

110 глас(а)
    24,6%
Дозволен е избор на повеќе опции
  1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.186
    Допаѓања:
    26.176
    Мене ми е гајле дали бил 40ка или 50ка или 100ка.
    Факт е дека се номинираат и гласаат членки САМО зашто се активни таму, а немаат никакви други заслуги да бидат избрани и затоа изборот болје да се укине.

На arwen93, Nausicaa, eliesaab и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.876
    Допаѓања:
    110.354
    Од 10 номинирани само 3 пишуваат почесто во таа една тема.Не ви е издржлив фактот дека се номинураат само членки кои пишуваат таму.Е сега за гласање не можете да се лутите што некој си го користи правото на глас.

На lia22 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  3. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    2.908
    Јас си гласав за @FriendOfDorothy , @Adidas888 и @theowndemon
    Сите ми сте супер, секој на различен начин да кажам креативен/а со мислење.
    Прилично сум нова на форумов и не ми пречи и машко да е Форумџика на годината.

Ама сепак би издвоила помегу @Adidas888 солзи ми течат од некои нејзини коментари и @theowndemon обожавам да ги читам нејзините ставови.

Али, нека победи најдобриот.
    Good Luck. :f:

На Panda00, MiloMalo, Adidas888 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.186
    Допаѓања:
    26.176
    Не реков се номинираат САМО членки кои пишуваат таму, туку се номинираат членки кои пишуваат САМО таму.

На eliesaab и Gosh им се допаѓа ова.
  5. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.709
    Допаѓања:
    181.419
    Фала, ама добро е шо не сум во игра зошто не е фер да бидам јас. Уште сум изненадена дека сум тука зошто мислев е општоприфатено дека не номинираме и гласаме "поминати" членој. :D

-----
    За изборите и критериумите: секој си има башка шо му остави најголем впечаток. И да има критериум, уште поќе ќе се малтретираат членовите на листата гледајќи детално кај пишеле. Нема смисла да се носи ваква тема во тој правец, тема шо треба да е лабава. Оти да не ја држиме лабава?

И уште нешто за муабетите од вчера. Скроз можи да одбраниме некој, без уз процесот да ставиме друг на тапет да малтретираме. Grow the fuck up y'all.

На Panda00, M&M, flower30 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    2.034
    Интересно е што секогаш се бришат мислења кои вам не ви одговараат а се во склоп со правилата на форумот.
    Некои членки толку сериозно си го сфатиле форумот како да им е втора работа, така што наградата ја гледаат како личен и персонален подарок од фирмата по повод осми март.

Секоја година се случува ова, дури смешно е што настан од ваков карактер да се претвори во натпревар за тоа дали маж бил заслужен или фаворизиран член што имал тешка битка.

И не, ова во никој случај не е за Лејла.
    Немам ништо против неа!

Туку како традиција на 40ка е секоја година да си избира член со тешка битка и да има препукување од нивна страна ако некој не се сложи со нив.

И не бев единствена што кажа дека секој пат го правите ова.

Никој од членовите не познавам лично, на форумот доаѓам да се релаксирам
    да се шалам и смеам, и нај искрено не ме ни интересира кој ќе биде избран.

Очигледно некој ова го гледа како форум за запознавање и ширење познанства. И нормално тука веќе сакале-неќеле се станува мнозинство.

На SummerGirl, Nausicaa, Asparagus и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.802
    Допаѓања:
    187.718
    Темава постои да се истурат фрустрациите собирани цела година под мотото “јас немам ништо против (конкретна членка) ама…”. Секоја година од едни те исти, за една те иста работа што им боде очи. :wasntme:

Фактите велат друго, дека членовите горе биле најмногу номинирани оти на свој начин издвоиле и оставиле впечаток кај повеќето членови. Можеш да пишуваш во многу теми и пак да си млак и неприметлив. Таман работа пишување во повеќе теми да е критериум само по себе. Ама ете, сепак и такви што пишуваат по различни теми, а сепак оставиле впечаток се на листата.

Листата патем е одлична. :sun:
    Секој може да си издвои фаворит по своите критериуми и да гласа за него, малку е лицемерно сите 10, да се само по некоја ваша замисла номинирани, секако не можете да дадете повеќе од 3 гласа. :)

На SummerGirl, M&M, lia22 и 10 други им се допаѓа ова.
  8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.729
    Допаѓања:
    122.136
    Ко мислиш некоја круна на Бетка од Бакингемската палата ќе даваат. Шта речи, претажно:D

На Panda00, Yowannty, lia22 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    15.660
    Кој на каков сака начин, така ќе гласа, тоа што за тебе е прифатлив начин на гласање, за друг не е. И обратно. Нема што секоја година истото да се збори, кој какви сака нека прави кланови, и кој како сака нека гласа.

На lia22, flower30, Mr.Limonko и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.000
    Допаѓања:
    179.533
    Од догодина да се укине правото на глас на кланот 40ка и нема да има нервози.

Годинава да си ја избереме форумЏИКАТА наша, па од следната нека се пее друга песна

На Viktorijaaa5, lia22, _Vera_ и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    15.660
    Не може така Бубче, отиде форумов ако не е 40ка. :rofl::rofl::rofl:

12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.000
    Допаѓања:
    179.533
    Еми те "сметаме" им :$

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    15.660
    Да знаат колку има направрно 40ка.... :rofl:
    На кој му смета 40ка, нека си оди:?:

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    524
    Допаѓања:
    2.034
    Не почна дискусијата од мене, како што ме опиша некоја тетка Гринџ. Нека навредува, нека си пишува како што и доликува на возраста, малтене деца сме биле за нив. ^_^

Пак ќе кажам, не сум засегната како некои што се притресуваат овде.

На SummerGirl и eliesaab им се допаѓа ова.
  15. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    15.660
    Jaс ич не сум засегната, за мене е посебна тема 40ка, не е клан како што го нарекувате, немам ни близу 40, ама муабетот и вајбот со тие жени во 40ка не може да ми го заменат 20 годишни, никогаш.
    Тоа е мој став и мислење, и секако дека ќе гласам за 40ка, секој има право да гласа по свои критериуми.

16. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    20.268
    Темава одамна си има своја традиција. Не е за избор туку за годишен ритуал на ај еве пак да се објасниме зошто некој не треба да биде на листата. Секогаш истите аргументи, малку преформулирани, колку да делуваат свежи и нови.

А најјако ми е ко ќе се почне со броење кој каде пишувал и колку пишувал, ко да делиме дипломи по активност, а не признание по впечаток. Реално, можеш да бидеш насекаде и никаде истовремено. А можеш и во неколку теми да кажеш нешто што луѓето ќе го паметат. Очигледно второво функционира. А дури ни првата ситуација не ви е ок, пошо лани и Димн беше проблем. Со комплицирани теми, отварање дебати, јасни ставови и аргументи и буквално насекаде. Сакам да кажам, шаблонот е ист, само имињата се менуваат.

И приказната дека една тема одлучува се е толку стара што стварно не знам зошто уште ја вадиме од фиока. Ако толку лесно се победуваше, сите ќе се преселевме таму одамна. Ама ете, некако не оди така. Листата е таква каква што е, резултат на номинации од членови, не од нечија фантазија. Секој си има право на фаворит и три гласа. Малку е чудно да се бара листа составена исклучиво по личен вкус, па уште да се лутиме што реалноста не се поклопила со тоа.

А френд е едноставно одличен! Очигледно тоа на многумина им значи, па затоа и е таму. Што искрено, треба да биде доволно објаснување. Се друго е само бучава што ја слушаме секоја година, во исто време, на исто место. Проблемот не е критериумот, туку навиката да се мрчи. И така.

На Buttterfly, butterfly6223, SummerGirl и 13 други им се допаѓа ова.
  17. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    8.844
    Јас гласав за членови кои оставиле некаков впечаток по темите и се присутни. На листата има еден член/ка, појма немам што е, што никаде го/ја имам забележано.
    Лично задоволство, т.е, не дека нешто ќе ми смени во животот, @Gosh ( си почитувам такви безобразни и дрски луѓе, барем знаеш на што си:D) и тотална спротивност, женскиот член што уствари е мушко @FriendOfDorothy , што не се впушта во караници, си живее во некој свој свет и си пишува хумористични постови, да победат.
    Исто и @Angie1432 ја номинирав, иако не се согласуваме, девојчето си е доста паметно. Затоа некогаш и битката во објаснување и ја препуштам:wasntme:.
    Ете така.
    Али генерално ме заболе кој ќе победи, си имам свои проблеми во животот.

На gjoker4e, M&M, Simon4e0507 и 12 други им се допаѓа ова.
  18. Maelina

Maelina Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2025
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    547
    Повеќето од листата ги немам сретнато, можеби затоа што не читам многу во теми во кои што не сум компетентна да коментирам. :)
    @Gosh ми има оставено најдобар впечаток, не ја среќавам често низ темите што читам, но кога ќе ја сретнам мислам дека денот ми го прави. :D Не се замара кој што ќе мисли, многу искрена, директна, реална и со одличен сарказам. :)
    @theowndemon препаметна личност со одлични ставови, нема коментар со кој се немам согласено. :)
    @Polyincognito дава одлични совети на буквално секоја можна тема. Изгледа на прекрасна личност. :f:
    Би гласала и за @Amellie13 ако беше на листата, има предобри размислувања и ставови на секоја тема исто, изгледа на многу слична со мене па предобар впечаток ми има оставено.

Со среќа. :f:

На M&M, Darko90, Gosh и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.528
    Допаѓања:
    60.730
    Мило ми е што го читам ова, навистина. :sun:
    Никогаш не сум помислила дека оставам доволно впечаток за некој да помисли дека заслужувам да се најдам на листа. Кога сама си се враќам на некои мислења од порано си се чудам. :lol: Но тоа некако на сите им го прави форумот, се менуваме, прилагодуваме и оформуваме личност.
    Само посакувам да немаше олку драми и практично булинг на квалитетни членови кои се наоѓаат на листа. :nod:

На senjorita-v, Simon4e0507, FriendOfDorothy и 11 други им се допаѓа ова.
  20. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.562
    Допаѓања:
    134.386
    Да си жива. Токму така. (y)
    Сто пати е кажано дека проблемот не е во тоа кој/а од кој клуб е.
    Има добри членки од двата. Тоа стои.
    Не дека кандидатот/ката мора да се сложува со сите за сè, не мора. Побогу и не е можно.
    Тоа не е ни битно. Еве, голем дел од нас кои вчера застанавме на страната на FriendОfDorothy не се согласуваме со него на многу теми. Маж е, но не ни праќа глупости во лп и е доволно активен за да ни е ок.
    Беше таргет на членка од 40ка затоа што е маж иако Михајло на времето одлучил дека и мажите можат да членуваат на форумов, па спрема тоа и не смета да бидат номинирани и гласани. Истата членка вчера беше фатена како пред некоја година изразила поддршка за маж и потоа прочитавме лејм изговор. Но, само ние сме обележани ко тие на кои им смета некој или нешто иако не е така. :D
    Проблемот е во тоа што клубовите си прават клански договори, што е нефер.
    Сите имаме тажни приказни, но не сите ги кажуваме или барем не во цели бројки или детали. Тоа е лична работа и не треба да биде критериум за избор. И смешно е (или тажно) поединци да таргетираат други заради своите луѓе кога не се ни свесни дека можеби на другите им е уште потешко во животот.
    Како велат, секоја планина со своја тежина. Да, треба да изразиме поддршка и да понудиме помош и совет. Но, не да дискриминираме на таа основа.
    Апсолутно мора да ја има активноста како најважен критериум за избор затоа што само така тој избор ќе биде фер. И однесувањето треба да биде сметано, но ај да не должам.
    Член/ка кој/а не излегува од својата клупска тема не придонесува многу за форумот. За еден онлајн форум да се одржува не му е доволен само трафик, туку и членови/ки кои имаат интерес да го овозможуваат тој трафик.
    Тие го губат интересот кога поединци или група се загнува по нив оти сметаат дека дошло време за промени и не треба само тие поединци или таа група да доминира.
    Колку што сум информирана од лп муабети со членки, дел од членките кои го напуштиле форумот најмногу го напуштиле поради вербален булинг на некоја од 40ка, а најмалку од некоја од ФМЌ. :wasntme:
    Ова кажува нешто...

На senjorita-v, SummerGirl, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.