Форумџика на годината 2014: AnaKarenina

Discussion in 'За форумот' started by Femina, Dec 25, 2014.

?

Која форумџика ја одбележа 2014 година?

Poll closed Dec 29, 2014.
  1. AnaKarenina

213 vote(s)
    40.8%
  2. Annath

73 vote(s)
    14.0%
  3. bittersweet

109 vote(s)
    20.9%
  4. Daleron

95 vote(s)
    18.2%
  5. Lilit

112 vote(s)
    21.5%
  6. lunicka

97 vote(s)
    18.6%
  7. mims-89

119 vote(s)
    22.8%
  8. Serafima

141 vote(s)
    27.0%
  9. Someonespecial

78 vote(s)
    14.9%
  10. tessie

143 vote(s)
    27.4%
Multiple votes are allowed.
  1. Daleron

Daleron Истакнат член

Знаете што @AnaKarenina заслужува во секој поглед и по самото гласање се издвојува од останате.
    Само не знам дали часовникот е соодветен подарок, треба да се следат постовите и кој што заслужува да му се подари. Инаку се е во ред досега. Транспарентни избори си имаме без на ти го дај ми го.

anina and vinozito1 like this.
  2. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

И јас го прашав истото претходно,односно за каков инцидент станува збор и сега сфатив.Прочитав многу стари мислења и сега знам за каков инцидент станува збор.Минатата година мислам дека Трендафилка беше форумџика на годината и децава незадоволни,сакале снежната кралица да им биде и истотака дознав дека Трендафилка веќе не пишува на форумот само поради тоа.

Kukla994 likes this.
  3. Marijana93

Marijana93 Популарен член

4. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Абе, па и часовник да е, супер е, кај подарок ви даваат, па не го сакате (facepalm) освен тоа не напишаа дали е часовник :D :P Подарок не се одбива :fubar:

5. Doozy

Doozy Форумски идол

Морам да се согласам со ова.:sweat:

Часовникот што мене ми пристигна е прекрасен, се гледа дека е скап и е навистина квалитетен, некој што се одбира троа одма ќе познае дека не е евтина копија. Но јас ниеднаш го немам носено токму од таа причина. Реално, студентка сум и се движам во кругови каде што нема секој Кавали саат од којзнае колку евра, па некако не ми се вклопува во околината. Да не споменувам дека часовникот е ОГРОМЕН, паѓа во очи веднаш, нема шанси да не го забележиш. Како што се движам по кафичи, дискотеки, автобуси (меѓуградски, градски), мислам дека некој ќе ми ја исече и раката за да ми го дрпне.:D

А морам да признаам дека донекаде и не го носам да си ја задржам анонимноста. Да почнам да го носам се кладам дека барем 10 од тука ќе ме сретнат во маркет, во кафич, во автобус... Затоа, дајте им нешто што ќе искористат максимум.

Мене ова ми е убав спомен, не би го менувала, ама ете, така си стои.:?:

Hipster, tessie, Waka-waka and 2 others like this.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

Јас како третопласирана од позади сакам шоља за кафе со логото на Фемина, книга и пакет производи од ДМ.
    Па и трета пратиља е успех.
    Дали од напред или од позади не е битно.(hollest)(hollest)(hollest)
    :rofl:

7. Daleron

Daleron Истакнат член

Јас сакам од позади и се надевам на задница.

8. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Дај бидете озбилни како и секогаш, да не ве карам :P.Еве нов предлог од мене Лап топ за победничката,(wfh)

9. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Ај мор виножито, кој ти кажал дека сме секогаш озбилни? :P Кој те излажа, богати? Е ако де, лап топ, шчо имат на репертоар, тоа :D

Daleron and vinozito1 like this.
  10. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Aham ijas razgleduvav nesto pa neznaev bas se konkretno zatoa sakam tuka sekoj da kaze po nesto i ke doznaeme bas se heh

11. mims-89

mims-89 Форумски идол

Најпрво да ви се заблгадорам за номинациите, навистина не очекував да се најдам на листава на гласање, а уште помалку пак да бидам 4та на табелата како што видов и добијам толку многу гласови. Навистина ми е мило што сум ви оставила таков впечаток затоа што никогаш не сум пишувала со намера да се допаднам некому. Уште помило ми е што со некои совети сум успеала да помогнам некому, тоа е и целта на форумов да си се испразнуваме и да се советуваме, мислам тоа е мојата причина, заради тоа сум тука.

Сеуште си стојам на ставот што си го искажав на првите страници на темава дека не се согласувам со овој начин на избор и гласање, тоа што сум номинирана тука не значи дека сум го променила мислењето. Сепак гласав за една членка од листата (нема да кажам која) најмногу за да можам да ги следам гласовите инаку не верувам дека ќе гласав.
    Е сега зошто не се согласувам и зошто сметам дека не е правилно. Ќе земам за пример неколку форумџики од листава за да објаснам. Секој си чита различни категории кои го интересираат, никој на форумов не ги чита сите теми. Ана Каренина јас конкретно ја читам само во „СДК„ и во „Литература и Уметност„, Серафима само во Фемина Инстаграм итн. Јас искрено нив не би ги гласала поради тоа што не сум ги сретнала и во останатите теми кои ги следам. Повеќето од номинираните ги читам низ многу теми. И сега нормално е дека кога читаш само одредена категорија да си номинираш и да си гласаш член кој си пишувал во категориите кои си ги читаш. Далерон на пример секаде ја има, во секоја категорија сум ја сретнала и во дискусии и во СДК и можам да стекнам некој впечаток за неа и да ми остане во глава како активна во многу теми, според тоа можам да бидам и објективна кога ќе дојде ред за вакво нешто. Не сум ја сретнала само во една тема туку во многу. Ама тоа неможе да го направи некој што чита само во категорија Мода на пример, затоа тука е Фемина која според рејтингот и бројот на мислења може да направи статистика за тоа кој колку мислења напишал и колку од тие мислења била корисни (нели според бројот на допаѓања). Поради тоа сметам дека со избор на ваков начин нема објективност и некако не ми е правилно штознам како да кажам. Не дека го оспорувам изборов или дека нема да го признаам победникот, значи нема такво нешто. Чисто сакам да ви кажам колку би било поправилно доколку Фемина сама си одреди најфорумџија и го награди ако смета дека така треба. Ова ми е некој вид на натпревар, ок забава е, интересно е ама ми е некако нерално. Нема врска само сакав да си кажам што мислам и како мислам дека треба да биде. Најфорумџика според мене би требало да биде онаа која е активна во сите категории (ок немора баш во сите), напишала најмногу мислења во текот на годината (освен оние кои не се бројат секако во Игри и Кафе Муабети) и чии мислења (кои се бројат) добиле најмногу допаѓања во текот на таа година.

Друго ве читам за наградите. Демек наградите ќе придонеле за мотивација да се пишуваат квалитетни мислења. :^) Да? Значи цела година треба да лажеме и да измислуваме мислења и ставови за тие да изгледаат како квалитетни иако тоа не го мислиме и чувствуваме навистина. Значи пред да седне некој да пишува треба да прогугла малку да добие инспирација, после тоа да гугла некои нови стручни зборчиња и на крај да склопи таков текст после кој сите ќе останеме со подзината уста и ќе го сметаме мислењето за квалитетно, а членот ќе го гласаме за најфорумџија. Мене ова ми е тотално без врска, сега ме тера да мислам дека некои членови баш поради вакви работи пишуваат реферати. Којзнае дали ќе пишуваа ако немаше награди, испаѓа работава. Ајде сега пак кога веќе се доделуваат награди зошто тоа да било саат, зошто да било парфем, па дајте нешто што ќе му користи на членот па ова па она. Што е битна наградата? Вие сите тука сте за награди? Искрено одбивам да верувам дека некој тука пишува заради наградата за форумџија на годината.

12. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Јас мислам стан да се додели најубаво ќе биде, најверојатно тогаш сите ќе бидат задоволни од наградата.:bandit:

13. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Мислам може и палата некоја :wasntme:

tessie likes this.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Го следам изборот, номинирав и гласав, моите 3 номинирани се и во потесниот избор, така да пак за нив си гласав :wasntme:. Сите кои се на листата за гласање заслужуваат да се најдат таму, тоа стои. Ама мене ми се многу патетични говорите кои што ги држите вие номинираните, немојте да ме сфатите за зло. Па не требало јас, па тој требало, тој повеќе заслужува, па ајде другите ама не не, тебе местото ти е заслужено тука, ти така, ти овака... мислам стварно... Сега луѓето се потрудиле да ве номинираат, да ве гласаат, а вие правите драми од скромност, како мисиците размрсулавени кога ќе ги прогласат, па држат долгометражни потресителни монолози:yawn:.

15. Edie.S

Edie.S Истакнат член

@mims-89 гласав за тебе од причина што ми се допаѓа тоа што го пишуваш. Често делиш супер корисни совети.. од козметика па се до рецепти и, иако ни ти не пишуваш во сите теми, ти го читам секое мислење. Едноставно интересна си ми и очигледно си сакаме да читаме исти теми. Но, со ова што го напиша воопшто не се согласувам.
    Пример тие што пишуваат во секакви теми ( знаеме отприлика кои се тие) ми се баш одбивни така што редовно си ги прескокнувам. И општо не сакам луѓе што сегде ги има и во се што се "разбираат".
    И не е точно дека Ана пишува во одредени категории само т.е во тие што ти ги наброја. Често ја има и во домашни миленици, патувања, серии и филмови,омилени продукти и сл. да не набројувам сега. Може најмногу си ја запамтила по СДК затоа што и се најсодржајни и највпечатливи тие мислеља, но и тоа е и целта на темата. Не знам, може пристрасна сум спрема неа пошо ми е олтајм фејворит на форумов али баш сметам дека годинава заслужено ќе си победи.
    И не се согласувам дека фемина треба да одбере победник. Ако почне да води статистика кој колку напишал, ќе се потепаат децава кој поише да напише. Ние сме тие што го читаме форумов и што им носиме профит од посетеност.
    А за наградава малце претеравте со лап топот (се извинувам ако беше иронично напишано). Никој не измисли топла вода, нема потреба до толку наградувања. Али дека е боље книги и ваучер од ДМ отколку часовник, тотално се согласувам. Баш како што кажа Дузи, ќе го носи 3 пати, а може и ни толку зошто прва работа не му е на секој таков стилот. Но добро, тука и спонзорот игра голема улога.

Како и да е.. честитки Анчее :*

16. Bah

Bah Истакнат член

Никако неможам да ја разберам лакомоста на лугето што се, па дури и пишувањето овде го гледаат низ призмата на парите. Сакам да ве прашам, што вам ви е поважно, призннието од останатите членови или наградата? Според мене многу е по битно што 200-300 луге го дале нивниот глас за вас и ви дале признание дека се нај добри па дури и подобри од нив самите, отколку што ќе била наградата. Па нека не е ни часовник, нека е само виртуелно признание треба да ви значи. Тешко на оној кој неможе сам да си купи па ќе очекува овде лап топ, ваучер или незнам ти јас што.

Кога ве читам вчера и денес како се лактате па дури и одредени номинирани почнаа да се обвинуваат меѓу себе дека некоја не заслужувала затоа што ја имало само во одредени теми, друга заслужувала затоа што ја имало секаде.... Си викам, човече па на овие недај боже да им дадеш шанса за некоја голема награда или власт, пиштоли ќе извадат ќе се поубиваат.

Жално е да се гледа како матрејалното па дури и кога е толку минорно може да го извади она нај грдото од секој човек, па дури и да се сврти против некој што до вчера му бил „пријател“. Тоа говори колкава лага е она кога велиме дека матрејалното не ни е битно туку карактерот на човекот. Замисли ако овде толку се лактаат за часовник или некоја награда со толку безначајна вредност во матрејална смисла, што се се спремни да направат кога би било во прашање нешто поголемо.

Јас како самопрогласен од машкиот дел на форумот и честитам на победничката и посакувам во наредната година да успее да го оправда оа признание, кое не само ќто е признание туку и обврска наредната година да се биде уште подобар.

Јас она што може да го ветам е следново, дека ќе се трудам секогаш да го кажам својот став, па макар тој бил погрешен и дека никогаш нема да гледам тоа да некому му се допадне туку да биде одраз на мето размислување и моите ставови, инаку во спротивно би било залудно трошење на моето време.

17. mims-89

mims-89 Форумски идол

@Edie.S јас членовите ги дадов само како пример, сигурна сум дека пишувале и во многу други теми ама мене баш во тие што ги наведов ми се они највпечатливи.
    Секако дека ни јас не пишувам во сите теми тука најмалку станува збор за мене, ни сама незнам кај се сум пишувала и дали сум пишувала :lol:
    Во никој случај не сакам да се сфати мојот коментар како нешто што би оспорувало нечија победа. Верувале или не ама баш ми е сеедно кој ќе победи и дали јас ќе победам или не, онака баш ми е сеедно. Не сум дошла тука ни по некои лајкови, награди или признанија.
    На крај секако ќе победи оној кој е најсакан од членовите.
    Баш поради сите коментари околу изборов навивам за наредната година Фемина сама да си избира најформџија. :)
    Како и да е ќе се воздржам од коменитрање понатака затоа што очигледно ретко кој сфаќа што навистина кажав па да не ме направите после дека терам кампањи за кој да се гласа за кој не или кој заслужил, а кој не. |-)

Last edited: Dec 28, 2014
    Daleron and Dream-Girl like this.
  18. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Никој од нас не пишува мислења за да биде награден.Едноставно е ,сака да сподели некое мислење со вас.
    Не мора сите да се согласуваме.Добро е кога се има спротивности да се надовразуваат.Токму тоа ја прави Фемина забавна, барем за мене.
    Сепак на крајот на краиштата Фемина си знае најдобро.(y)
    А за Aна победата е заслужена, доволно е само тоа.:clap:

AnaKarenina and Gordana10 like this.
  19. Olgitsa

Olgitsa Истакнат член

Ако сме гласале само за една, другите два гласа ни пропаѓаат а?
    Не може отпосле за уште две... :@

20. k.i.m

k.i.m Популарен член

Ќе се повторам и јас, ама не ми се верува што прочитав :x Досадно било парфем, досадно било часовник, па уште ваков бил парфемот, таков бил часовникот... Се доделува НАГРАДА за форумџика на годината (за пишување на тастатура кога ни е ќејф или кога ни е досадно), и тоа скапа награда, администраторите решиле да направат некаква чест, а овде се пребирува, се изразуваат неблагодарности и се мрчи. Па уште да се следело што сака победникот и таква награда да се доделело... Предлагам листа на желби да напишеме за да не ни го утнат подарокот овие лошиве администратори :u: