Во право си.Пиштоли, море партали ќе се правет Ех, Кимке, тоа да видиш, кај часовник, па не сакале тоа.Небаре денес, така некој ќе даде скап часовник.
Чувствувам потреба да разјаснам одредени работи. Изборов го организираме со цел да ви овозможиме да ѝ оддадете признание на форумџиката која сметате дека оставила најдлабок белег на форумот за годинава што изминува. Ниту ова е некаква наградна игра, ниту е натпревар. Дополнително, како еден позитивен гест од наша страна, обезбедуваме подарок (не награда!) за личноста која заедно сме ја избрале (да, и јас гласав). Благодарам за исклучително креативните предлози, но подарокот за годинава неодамна го обезбедивме и не би го променувале. Уште нешто... Идејата ни е на позитивен начин да ја завршиме годината, да се позабавуваме и попатно да израдуваме една форумџика со подарок, а не да отвораме поле за расправии. Ве молам сфатете го целиот избор полежерно. А администратори смеат да коментираат? Оф-топик: Тука сакам јавно да им се извинам на модераторките, зашто веќе долго време не сум им овозможил соодветни модераторски опции, ниту пак сум успеал да ги контактирам.
Требаше на време да ни кажат дека не можи да се гласа покасно ако гласаш еднаш за една, вака се зафркнав. Сакам на уште две да им дадам глас
А зошто би се воздржале? Немаме никаква врска со изборов, не доделуваме ние подарок, си гласаме и си коментираме како и сите останати членови.
Сакам стан оти сеа моментално сум надвор на снегот. Секој нека си коментира како си милува, не гледам пристрасност овде. Уживајте во изборите, а јас ќе си уживам во снегот одамна го очекував. Едит: Можеби е оф топик ама моето мислење си е само мое и никој не може да ми го одземе тоа право.
Pak ke se najde maana i toa ako treba i na stapkata na samiot vlez. Ako sakate narecete go ova seirdjijstvo no mene mi se dopaga izborov od pricina sto se pokazuvaat ama bas vistinskite lica. Eden kup raboti ovde ostavaat podotvorena usta. Site sme ovde so razlicni stavovi no ne sekoj go iskazuva so navredlivi recenici. Epten mi e milo sto ima i takvi da ne recam Golemi licnosti sto si ostanaa Golemi i pokraj bezpotrebnite upateni navredi kon niv.So znam jas na toa se divam. Smetam deka nema vrska toa koj clen vo kolku temi ucestvuval.Jas glasav za lik koj mi se dopadnal,bez razlika sto sum go procitala vo deset ili vo pedeset temi.Djabe mi e sestran lik koj mi e promenliv,nestabilen,bez konkreten stav..Site mozeme da menuvame mislenje i toa nee negativna karakteristika no neuramnotezenost i frlanje ogan po temite za soveti nikogas ne bi glasala. Duri imase i drznuvanje deka e glupo da glasame nekoj clen oti pomagal. Aman luge site ne razmisluvame isto.Zosto toa imenuvano kako glupo? Poprvo ke sme blagodarni ako nekoj dobronamerno pomogne ili ako sekoj den pisuva filozovski misli,vicovi ili pcovki vo sekoj negov post. Nisto od ova ne e glupavo samo zavisi do citatelot so koja namera sednal. Ironii rasfrlame i kaj treba i kaj ne treba. Najgolema ironija e toa sto nekoi pisuvaa deka ne treba da pisuvame za kogo glasame i toa go narekuvaat gzolizenje a istot toa go napravile i tie samite. Pak ke kazam pa makar vi izgledalo i deka e gzolizenje,a nemam pisano za koj glasav.Milo mi e sto mnozinstvoto se odnesuva bas kako treba.Si kazuva stav i nikogo ne navreduva. @mims-89 moram da tagnam ne deka sum smenila stav,no so posledniot pasos potpolno se slozuvam.A so nacinot na diskutiranje epten. Neka zavrsat vaka izborite i nema da se povtori ona od sto se plasevte vie sto ste ucestvuvale i lani.
И случајно на вакви теми се активирате во улога на адвокати кога некој ќе спомне нешто во врска со администраторите.
Ништо не е случајно во животот. Имаме ние едно копче во мозокот и кога има потреба администраторите го активираат и не ослободуваат да пишуваме во темите. Туку, веќе станува јасно кој ќе ја понесе титулата и морам да кажам дека ми е многу мило. @AnaKarenina се надевам ќе ти се допадне станот.
Коментарите за евентуален предлог поклон за победничката беа за мене само потврда за начинот како е истата доживеана во нашето виртуелно катче од останатите девојки. Што се однесува до Дози, она никаде ниту искажа незахвалност или некаков вид на неблагодарност за добиениот поклон. Напротив, како и секогаш, пост на место од нејзина страна. Нејзиниот коментар е само помош/споделување на искуство за администраторот при следниот избор. Администраторот си кажа дека поклонот е веќе обезбеден, што е ок, ама не значи дека до година не би зеле во предвид идејата за набавување на поклон во последен момент кој би бил дури и лично прилагоден кон карактерот на девојката.(Како на пример ваучер од книжара за Ана, ваучер од парфимерија за Мимс...). Не во обид да се потцени една девојка, напротив сестраноста е очигледно обележје на сите од нив, туку да се издвои она што им е пасија и љубов во слободното време. Ниту има лошо во споделување идеи и мислења, кои ете нема годинава да бидат реализирани, ама нема потреба уште на не даден поклон да се ствара одбивност кон истиот со вештачко стварање на некаква тензија за општа неблагодарност. Инаку поради обврски не бев активна кога било предложувањето на девојки, па не го сторив истото, но вчера гласав. Нема да издвојам за кого, едноставно со неколку од тие девојки на повеќе теми сум била на слична бранова должина и ги ценам како форумски лик. Се водев по истиот принцип, да биде сестрана во постовите. Значи активност барем во неколку теми каде се споделуваат совети, искуства, мислења или развиваат добри дискусии и компетентни мислења. Однапред честитки за сите девојки кои се најдоа на листата.
За доручек каква борба знае да биде, не пак за саат, немојте сеа и вие со муабетите „За еден саат ли...“. Имав динамично претпладне, па попладнето скоро цело го предремав, да ви кажам, а овде чуда су се дешавали. Веќе се` е јасно, но потсвесно водена од суеверијата, како што најчесто сум , ќе и` честитам на победничката по 00:00. Баш беше убаво, забавно, на моменти на почетокот неизвесно, за на крај, да нема поголеми непријатности и да нема повредени. Помирно, помалку возбудливо, но не помалку убаво искуство од лани. За последното, дури и би се надоврзала со напротив. Ќе си бидам искрена и ќе речам дека баш се израдував кога си го видов името на листата. И мислам дека тоа можеби е и најубавиот момент во цела оваа работа. Како пред Нова Година кога ги отворавме рачно изработените сандачиња за честитки во училиште. Првата радост е кога ќе видиш дека честитката е за тебе, а дури потоа се фрлаш на броење колку си добил.
Mi se dopajga listava i mislam deke e realna. Nominiirav i jas i si glasv za *tessie, devojkava ja imase niz forumov so dobri komentari i soveti pa mi ostavi najveke vpecatok. nominirani mi bea *mims-89*Lunicka. isto tuka mi se i *serafima, Daleron, lilit. za pobednikot cestitki
Koj pobedi?? Neshto antivirusot me rita ot femna. Google bot robot da ne glasa na temava? Od utre ke sum ozbilna, obekam. Nemashe ich seir da se udri godinava osven shto i udriv na edna kandidatka, se osekam obespravena
Честитки до @AnaKarenina ,заслужена победа,прокоментирав Пред неколку страници зошто,како.. И браво за подарокот,совршен е за неа. Сега ќе ни симнува книги за клубот