Искрено, сите вие што сте на листата, многу го заслужувате тоа. @Daleron знаеме дека малку време си тука, но ти покажа дека си многу искрена и добра, помагаш на сите, и како да не се најдеш во горната листа? Сите што сте на листата, сте неверојатни. Неверојатни во позитивна смисла. Искрени, добри, ведри.. Вашите мислења го красат форумов. Си велам, што нема форумџики на годината, така ќе биде многу лесно за гласање. Како и да е, се чудам дали да гласам, затоа што листата ја гледам од сабајле како теле во шарена врата и незнам за кого да гласам. Ајде се надевам дека ќе одлучам до Понеделник. Со среќа!
@lunicka јас и ти да си легнеме нас сон ни фали ама и внимание од посилниот пол. Туку еве јас ќе уплатам викенд за 2-ца некаде ама за мене и тебе ни треба одмор, иако тебе повеќе ти треба. Еј стварно на ум сум да го направам тоа.
Од моите номинации и годинава една не влезе во потесен избор, а вака кога ќе размислам има уште најмалку 4 што заслужуваат да се најдат на листава. Како расте форумов, така се појавуваат сé повеќе форумџики со квалитетни мислења. Мислам дека особено годинава се истакнаа повеќе, или можеби имавме многу дискусии во кои јас ги забележав. Ги номинирав и гласав, без разлика на тоа дали сум се сложувала со нивните ставови. Благодарност до сите што се сетиле на мене, ме номинирале и гласале, ама кога ќе се споредам со форумски ликови како Трендафилка, Пирамид и Дузи, си мислам - I don't fill their shoes Ова најискрено го кажувам. Синоќа кога ја отворив темава видов дека Серафима е прва и ако победи ќе ми биде многу мило, бидејќи еден од моите гласови ѝ припадна токму нејзе Освен тоа, тимот на Фемина за неа може да спреми многу креативен подарок Покрај неа имам уште 4 фаворити, ама кога синоќа ја видов листава се чудев за која попрво да гласам. Како и да е, има уште време за гласање и која и да победи стварно ќе ми биде мило бидејќи годинава имаме многу убава листа.
Фаворит ми е @AnaKarenina и искрено ќе ми биде многу мило ако победиш, бидејки е заслужено. Пред да се зачленам на форумов редовно те следев а кога се зачленив верувала или не, ти ги исчитав сите мислења низ годините и сеуште редовно те читам. Кога некој ќе ме праша како кој сакам да бидам кога ќе пораснам на тебе прво помислувам и стварно би била среќна ако бидам како тебе кога ќе пораснам. Не случаен ми е гласов за тебе бидејки иако не те познавам, ме имаш на некој начин променето (на мноогу подобро). Порано правев непромислени и глупи одлуки, а сега прво размислувам како ти би постапила па одлучувам. Така да уште од кога го следев форумов знаев дека кога ќе се зачленам за тебе прво ќе гласам. Со среќа. -За другите 2 изборот беше стварно тежок ама одлучив да гласам за @Serafima и @tessie со среќа девојки.
Почело је почело Си номинирав и си гласав. Моите номинации се на листата Фаворит ми е АнаКаренина и мислам дека треба заслужено да си ја однесе победата, други форумџики кои за мене ја одбележаа годината се Луничка, битерсвеет и мимс89. Серафима уживам да ја читам ама ја гледам присутна само на теми кои се од нејзин интерес сметам дека форумџика на годината е некој што пишува на различни теми и на некој начин ја одбележал годината. А тоа за мене е девојчето со честитките. Уште сега кажувам, догодина здравје лобирам за Хипстер само да не ни кидне Америка пак
Ќути маааааа, пшт, не се споредувала, бла бла бла, збор да не чујам, сите сме ненормални во крчмава тука Aјде да те крунисаме, па стандарден говор, кххххххм.... па ќе си бидеме другачки-форумџики на годината. Некако таква е мајата, се надевам нема да те фати и тебе, после изборот, победниците ги снемува на некое време, искрено и со мене беше таков случај, се надевам ти ќе го прекршиш правилово. Искрено не сакав да се најдам на листата, затоа што не е интересно пак тие, и се согласувам, кој еднаш победил, да не може пак. Се осеќам како стара баба. Ама еве искрено да кажам, оставив мнозинството да гласа за Ана, иако ми отиде прво натаму прстето... Моите гласови отидоа кај дамите кои мислам дека ја живнаа фемина... Луничка со новата тема, Серафима со своите рецепти, а кога ќе пораснам сакам да бидам како Битерсвит..... Cheers, cheers еврибадииииииии
Во мојов повеќе црн, средно сив и многу малку светол живот, научив една квалитетна лекција. Секогаш да се ставам на другото место, пред да изговорам или направам некое дело. Заради тоа од срце ве замолувам да не ме споменувате или означувате во постовите. Секој еден пат кога ќе го видам својот ник во нечиј пост, наместо радост, јас искрено чувствувам загриженост. Можеби некој на мое место би се радувал или сака да постигне повеќе, верувајте јас не сакам. Затоа и се извинувам на сите кои ме именуваа, а јас не им дадов согласност со опцијата „ми се допаѓа’’. Тргнувам од онаа појдовна точка, бидејќи со секое споменување на мојот ник, некако имам чувство на едно искрено соочувство кон другите личности кои се до мене. Чувстувам дека сум над некој, а никогаш не сакам да бидам тоа, туку подобро ми е долу, најдолу под сите. И претходно кажав, сите сме победници. Затоа и ве замолувам од почит да не ме именувате. Сите заслужуваат повеќе од мене, ама не и јас. Па како што кажа една феминка над мене со која во потполност се согласувам, форумџиката треба да биде насекаде присутна, ама очигледно не сум тоа јас. Моето катче се само неколку категории и теми. Онаму каде можам да се искажам и да ја оставам целата своја душа. Онаму каде нечиј пост не може да се сфати погрешно од страна на другите и никој да не повреди. Овој форум е моето малечко скриено катче каде никој не ме знае, каде можам да бидам и многу повеќе искрена од она што сум во реалниот свет. Овде се вплетени сите мои таги, радости, прекрасни познанства со прекрасни личности, редови испишани со душа посебно во сдк... Сакам тоа така и да остане. Да бидам само една незабележителна личност. Простете и благодарам што ме прочитавте .
Prosti ama nemoze Bez razlika na kolku temi te ima edna clenka so edna recenica ubavo te opisa.Koga i da te procitam sakam da te gusnam.Ne od sozaluvanje,naprotiv,od spokojot sto go siris. Nema da ti go komentiram privatniot zivot mada sto ti posakuvam tamu da ti e porozevo od ovde no' Nauci se da uzivas vo vrvot koj go zaslizivas. Nemora da me lajkuvas,ne mi prostuvaj sto ne go pocituvam tvoeto baranje,no ne me razocaruvaj na vakov nacin.
Елоквентна, сестрана, искрена, интелигентна. Ги поседува сите квалитети на исклучителна личност и секогаш ќе го добие мојот глас ~ @Lilit.
@Serafima те испуштив во предходниот пост намерно. Не дека не ми се допаѓаш, ама преовладуваш само во една тема барем јас ја имам забележано. Нека победи форумџиката која што е сестрана и забележителна во своите постови. Никому не сакам да лижам г*з и нема да лижам како некои личности.
Имам забелешка. Одредени членови вршат јавна агитација за одредени кандидати и со тоа вршат притисок на останатите стварајки атмосвера дека некој е фаворит а познаајки ја психологијата на лугето сите сакаат да се идентификуваат со победникот. Затоа ве замолувам д не го правите тоа, се со цел гласањето да помине во фер и демокрацка атмосвера. Гласањето е тајно и се врши по електронски пат а кандидатите ги замолувам да не ветуваат разни аранжмани и други матрејални добра кои би можеле да влијаат на гласачите или да не им се додворуваат на гласачите на денот на изборот. Ги замолувам помладиве членови кои се нај ревносни лајкувачи и гласачи да пристапат на гласањето со голема доза на сериозност и да не ја доведуваат иднината на форумов во прашање. Затоа не само мене туку и на сите нас од пресудно значење ни е кој ќе биде избран на ова многу значајно место. Исто така апелирам до поразените по завршувањето на изборот мирно и достоинствено да му честитаат на победникот и да се помират со поразот како не би читале во наредниот месец два жалопојки дека не е фер, туку уште од утре да ја започнат кампањата за наредната година. Победникот во својот победнички говор да нагласи дека сите се победници и дека нема поразени и дека било кој да победел ќе било сосема заслужено. Ова веројатно ќе придонесе сите да се чувствуваат како победници. Исто така се надевам дека „поразените“ ќе го признаат победникот и дека нема да го бојкотираат форумо, бидејки така најмногу би изгубиле ние кои би останале покуси за нивните нели, нај квалитени мислења, бидејки не туку така се нашле на годинешнава листа. Со оглед на тоа што јас за една година имам 100 мислења почнувам со кампања уште од денес бидејки се очекува од сегашна гледна точка далечната 2020 да ги исполнам условите за кандидатура, но времето бргу лета и треба на време да се почне. Не само сега, туку отсекогаш се ценело кој колку зборува а не кој што ќе каже а се додека е така ќе се потикнува кванитет на не квалитет и затоа ќе има еден куп мислења без мислење туку само ради бројката на „мислења“ затоа јас тргнувајки од максимата ако неможеш да промениш нешто вклопи се. Од денес сум стручен консултант во темата Совет и мислење, Дали сум бремена и слични, па да видите како за година се стига до врвот. Јас се чувствувам дискриминирам и однапред дисквалификуа со оглед на тоа дека се бира форумџика на годината, а јас никако неможам да бидам форумџика а многу би сакал Затоа јас себеси се прогласувам за форумџија на годината со најголем број квалитетни мислења секако според мое лично и субјективно мислење, честитки и бакнежи во ин бокс или утре на плоштад од 9 до 12. Текстов е од забавен карактер и содржината во него треба да се земе само како таква и никако поинаку. Сите забелешки во текстот се произволно и ептен субјективно мислење на авторот и не ј одразуваат вистинската ситуација на форумов.
Најискрено, ваквите избори и не ми се допаѓаат многу, едноставно заради тоа што не е возможно да се избере НАЈфорумџика, бидејќи сите се индивидуални, уникатни, и сите имаат нешто свое кое ги прави НАЈ. Но сепак, на ова не треба да се гледа како на нешто лошо кое може да создаде кавги и да уништи некои виртуелни пријателства, туку токму како на убав гест од страна на администраторите со цел некого да израдуваат. Always look on the bright side! Јас сум нова тука, и не знам колку одговара да коментирам на ваквите теми, но не можев да се воздржам а да не ја искоментирам листата за гласање. Иако недостасуваат неколку мои мили форумџики, сите оние кои што добиле најмногу номинации, без сомнение ги заслужиле. Ми беше многу, многу тешко да гласам па морав да ве потсетам дека сите сте ПРЕКРАСНИ! Сите вие сте НАЈфорумџики, и секоја од вас премногу придонесува за овој форум, кој за толку кратко време ми стана неизбежен дел од секојдневиево, да биде тоа кое што е. Од @tessie почувствував многу топло добредојде, и читајќи ја нејзе, на некој начин си го олеснив почетокот на овој форум, чувствувајќи се како веќе да имам пријателка. Но таа навистина е пријател, и тоа не само во мојот случај. Постојано им помага на другите, дели прекрасни совети и е многу комуникативна и дружељубива. Не знам како би можела да и се заблагодарам на целата таа грижа и позитивна енергија која што ни ја подарува, колку пати и да гласам за неа е премалку. Колку виртуелни гушки и да и пратам, премалку се. @AnaKarenina пак, за мене претставува еден навистина добро изграден форумски лик и вистински форумски идол. Секој нејзин пост во себе има некоја специфична уметност, и вистинско задоволство и привилегија ми е да ги читам нејзините прекрасни зборови, склопени на еден толку едноставен, но многу креативен начин. Додека, @Someonespecial ми е веќе, на некој начин, виртуелна другарка со која, и покрај тоа што редовно ја следам и читам, исто така обожувам и да разговарам и да се дружам. Таа е една толку млада (моја врсничка) , а толку мила и позитивна девојка што на моменти се запрашувам дали навистина е возможно една толку добра личност на постои на овој свет. Една од овие форумџики, која ми остави неверојатно голем впечаток и ја доживувам како вистински ангел, не ја споменувам од почит. Не сакам да ја тревожам ни малку, бидејќи сметам дека личност како неа која во себе има толку многу духовна убавина и добрина ништо на овој свет не смее ни малку да ја растажи. Ве поздравувам, бакнувам и ви испраќам многу, многу среќа.
најдобро е да се заклучи темата за коментари ....Подобро сега, за да не биде предоцна ...Отприликаа сите веќе си кажаа што мислат. Нека се продолжи со гласањето и нека не се коментира. Кога луѓето гласаат и те номинираат значи дека те почитуваат. Самиот глас се кажува... Мислам дека секој пат најголемата грешка ја правиме што дозволуваме да се коментира гласањето.
Сакам нешто да прашам. Зошто пишувате мислења од типот гласав за Стојна, а не за Мара, оти Стојна ми го даде рецептот, а Мара неќеше да ми го даде, Петко ми е другар од средно па тој ја заслужува титулата Форумџика на годината, оти цело време ми даваше домашно математика и биологија,или пак ве нема една година на формуов и пишувате епа Стојна има квалитетни мислења, дава совети, со тебе е во најтешките моменти... Мислам стварно е идиотски. Тука никој не го интересира за кој сте гласале. Барем не мене. Едино ги интересира оние кои се на листата. А ако сакате да им ги лижите газевите, слободно.
@kolovoz нема потреба да се заклучи секој има право да коментира и се надевам дека ќе биде достојно за едни избори. Едит: @T.e.d.d.y се сложувам во целост.
Site sto imame pravo na glas imame pravo za komentar? Ma ne e do administracija,edinstveno se vinovni sto ne brisat navredlivi postovi. Ma sekako deka vistinata ne navreduva,i za nea postoi soodveten recnik. Toj recnik ne samo ovaa tema,dosta temi unistuva.No boze moj,trista ljudi trista cudi.Bez ogled na se ne sekoj za bilo sto na svetot bi se spustil na toa nivo. E posle ke placeme za troska aplauz,e ke placeme,i ke dobieme,za sekoj akter ima publika.
Да во ред е да се коментира ама треба и да се почитува. Секоја од кандидатите е на листата со причина. Некој го издвоил тој некој. И потребна е почит и кон едниот и кон другиот. Ако сакаме изборот да се одвива во најдемократска атмосфера мораме да пристапиме така. Да ова е форум и секој може да биде без влакна на јазикот . Но моментално тоа никој не го бара. Ние кога избираме претседател, дозволено ни е на самото гласачко место да плукаме по некој од кандидатите. Не ни е . Па зошто да биде дозволено овде. И не дека сум ги сфатила изборите пресериозно, САМО, не сакам, никој да биде повторно повреден.