Форумџика на годината 2015: Lady Phoenix

Дискусија во 'За форумот' започната од Femina, 17 декември 2015.

?

Која форумџика ја одбележа 2015 година?

Анкетата е затворена на 29 декември 2015.
  1. AnaKarenina

58 глас(а)
    19,1%
  2. Annath

57 глас(а)
    18,8%
  3. bittersweet

57 глас(а)
    18,8%
  4. Cka

49 глас(а)
    16,2%
  5. crimson

51 глас(а)
    16,8%
  6. danichap

87 глас(а)
    28,7%
  7. Kukla994

24 глас(а)
    7,9%
  8. Lady Phoenix

93 глас(а)
    30,7%
  9. Rainbow

81 глас(а)
    26,7%
  10. Someonespecial

43 глас(а)
    14,2%
  11. vitamina

30 глас(а)
    9,9%
Дозволен е избор на повеќе опции
  1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    140.436
    Еве дојдов Окензи за клавирот и тука да го прошетам. Абе се надул што е на листава шо да ти кажуам. Ни низ рафтовите веќе не го збира, а у Веро џамбо па ич :) Па и ако онаа што ќе победи го однесе на ќебапиња... ко што е надуен, дебел ќе стане уште толку!

Ич не се замарајте за изборов, да е еднаш на 100 века, ајде, ама секоја година е :) Ако сте упорни ко Стојан Андов, по некое време ќе победите :) Или не :)

Капетане, последната ќе го плати пивото :)

На MacenceEna, Bender Rodriguez, Ketchup и 5 други им се допаѓа ова.
  2. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    И кикирики со пивцето.

3. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.606
    Сааааамо ти теши се така :D ќе те видам на крај кога ќе се качиш на сцената и ќе сакаш да и ја симнеш круната на победничката :punch:

На srcence1607, Annath, okcenzi и 2 други им се допаѓа ова.
  4. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Никако. Јас не сакам да бидам на овој список, како што не сакав ни профил да ми се прави, ни цвекиња да добивам.
    Јас сум овде за тепање време и кога е потребно за размена по некое искуство или совет. ТОЛКУ. И нормално по некад да видам што си прај клавирот.

На julie77, Annath и Abeja им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    140.436

Ова се случи на форумов пред некоја година :)

На cresa-jagoda, MacenceEna, LittlePinky и 19 други им се допаѓа ова.
  6. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Ова вистина е со мисициве? АУУУ греотка

На toogood, joy1 и Cka им се допаѓа ова.
  7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    140.436
    Да да, пред некој ден...

На toogood и okcenzi им се допаѓа ова.
  8. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.563
    Леле бруки уффф е ова е ЗИНИ ЗЕМЈО ГОЛТНИ МЕ

На toogood и Cka им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.775
    Ако во модни критики си ставиш едно тикве на глава (а по повод победа круна на пример), нема симнување. ]:)

Ќе ве видам тогаш.

На mal.ecka, kjukli, Eli23 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    благодарам миличка и на тебе :hug::*

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Не номинирaв а гласав за: @vitamina ,@Cka, @bittersweet најоргинални и најреални ми се затоа.

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.137
    Допаѓања:
    91.481
    Само јас ли гласав за еден член од списокот :?: (facepalm)

На LittlePinky, Kaley, Ketchup и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    I jas xD

На Ketchup, kjukli и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  14. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.310
    Јас не сум фенси женска и следствено на тоа не сум баш по круните. Ако следува и круна - ќе ја отстапам на таа што сака круни. :D

Него, слушам се спомнува кило пршута како награда. Е за тоа богами би се борела жестоко. Ама, исклучиво Златиборац да е, ви се молам. :!: Ќе ја залеам со една сливова за да лизга подобро и ќе бидам дебела, ама среќна после. :D И начукана. :drunk:

На srcence1607, artemidis, Dream-Girl и 16 други им се допаѓа ова.
  15. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Е за крајнава номинација протестирам! :bandit: Како тоа еден машки член да немаме за избор?? :^)

На Captain-Omni, Sky-butterfly и Cka им се допаѓа ова.
  16. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Zborot mi bese da gi ostavis tie sto sakaat da si se pritresuvaat da se pritresuvaat,tie sto se spremaat na frizer da se spremaat.Da ne im unistuvas film,zabava,sto i da e.:P
    Sekoj si uziva na svoj nacin vo nestata.
    Ete jas so toa sto ne ti velam "nemoj",te ostavam.
    Se nadevam se razbravme.

Do koga ke odi glasanjeto?

Lani koga bese sostavena listata ne mi bese vaka jasna kako godinava.
    Nemora da znaci deka ke pobedi po nas najkvaliteten lik,ili pak najzastapen.No sigurna sum deka ishodot ke bide deka ke pobedi najposeben po mislenjata na poveketo od nas.
    Ke ima i nezadovolni sigurno,samo da nema napustanje na forumov na nieeedna od vas predlozenite.
    Sekoja od vas ima svoe odbelezie i e posebna na svoj nacin.Ke pobedi nasata percepcija no toa nema da znaci deka drugite ne cinat.Site mozeme da ucime edna od druga sto treba a sto ne treba vo zivotot.
    Zatoa i sme ovde,neli?

Favorit mi bese Rain iako ne stignav da predlozam.
    Taa i da ne pobedi po edno e najgolem pobednik od site nas ovde.
    Najdobro se spravuva so site nas,a toa nie itekako ne umeeme taka megusebno.
    Lani javno napisav i godoinava ke odam taka,pa makar donelo toa i negativen ishod vrz mene.
    I drugite dve mi se na listata.Glasav za Danichap,Crimson i Rain.Za Rain veke napisav so mislam a Dani mi e kombinacija od Intelegencija,kreativnost,humor,sovet,vo nea ima se.
    I drugite od listava go poseduvaat skoro sevo ova sto
    nabrojav no Dani mi e kompletna i najzastapena cela godina.
    Crimson mi e nekako licnoost posebna kako pojava(po svojot izgled)uste od sam pocetok.
    Lady P.ako pobedi isto ke mi bide milo,no prednosta sto ja davam na drugive tri e plus zaradi zastapenosta nivna preku cela godina.
    Ana resiv da ne ja glasam samo zaradi nejzinata pobeda od minnnatata godina.
    Bitterka mi e posebno drag clen i uste minatata godina ja kandidirav.Sekoj nejzin post go citam so kejf,no ne ka glasav samo od pricina sto ne bese tolku aktivna i zastapena niz forumov kako drugive tri.
    Annath isto taka ja predloziv se mi se cini i lani.Umerena licnost,forumski iskusna,zabavna no vo nejze za pobednik mi go nema ona "dominantnoto"(se nadevam nema da mi zameri na iskrenosta).
    Kuklicka e zabavna,vredna moma,sto rado ja citsam,i sekogas mi iznuduva nasmevka.Bogami i strv vo instagram.
    Kaj Cka ne mi se dopaga nacinot na koj navreduva,posedno koga e vo prasanje nejzin neistomislenik vo politikata.Deka e posebna e,no ponekogas mi ostava vpecatok deka ja gubi covecnosta vo sebe.Posebno pred bremenosta.
    Specijal e sama po sebe specijalna i ne e slucajno na listava i lani i godinava.Dosta zrelo devojce za svoite godini i dosta covecno.I kaj nejze mi fali zastapenosta niz temite no nemora da znaci.Mozebi propustot e kaj mene,ako ne gi posetuvam temite sto gi posetuva taa.
    Vitaminceto isto taka mi e clen koj ne e prisuten celaa godina.Mnogu kratok period za da mozam da oformam eden vid "kompletno"mislenje.
    Kompletnite mislenja na forum nemora da znaci deka ostanuvaat konstantni,kako i vo realniot zivot.

Ova nekako spontano mi dojde kako eden vid almanah za site od listata.

Neka pobedi bilo koja samo da bide regularno.
    Barem ovde kade sto se relaksirame da ne se upotrebuvaat dolni raboti.

На Annath, bittersweet, ph.orhideja и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.782
    Да се огласам и ја у предизборнава „кампања“. :D

У реален живот бегам од избори као ѓавол од крст и засега, од полнолетството навака, успешно ги бојкотирам сите по ред.

На овие форумскиве избори бев необично активен, као за мене, гласав, па дури и номинирав. Тоа е така затоа што се надевав (и сеуште се надевам) дека нема да заличат на овие државниве, со прљави кампањи, агитирања и лобирања.

Што се однесува до „изборниов модел“, морам да кажам дека ми е некако flawed. Забрана за гласање на членови кои се зачлениле по 17.12. ми е некако преблага мерка (дали некој кој се зачленил на 15-ти декември успеал да ги запознае номинираните членови и да исчита стотици мислења од нив за да формира некаков став? – секако дека не), а дека гласовите од дупли профили нема да бидат земени во предвид ми е некако нејасно кажано (дали профилот е дупли само ако има ист имејл?). Ако некој е стварно толку отиден со паметот за да прави повеќе профили од кои ќе гласа сам за себе, ни едново ни другово нема да му бидат пречка. Постојат страни за креирање на disposable или temporary мејл адреси, а многу е лесно да си направиш 10-ина профили уште пред да почне декември.

Затоа, ако некој воопшто го интересира, мој предлог е да можат да номинираат и да се номинираат, како и да гласаат само членови со над (на пр., како што беше за номинациите) 500 мислења. Така, ќе се намали бројот на гласачи, но барем ќе постои некаква сигурност дека гласачите се вистински личности и учесници на форумов, а не лажни профили на нарцисоидни его-манијаци кои сакаат да победат по секоја цена.

И за да дополнително се отежне било каква злоупотреба, од форумов да се бришат мислења од темиве кои се практично една реченица – на пр. оние у темата рецензии на филмови кои гласат „Top filmceee!“ (и у сите теми у кои се бараат повеќе кохерентни, просто-проширени и сложени реченици).

Е така, чисто да видите дека сериозно сум размишљал на темава. :^)

Што се однесува до мојот избор, ги номинирав @Lady Phoenix, @Sanjichka007 и @Madam-A – за последниве две стварно ми е криво што не се најдоа на листата. Да се разбереме, некои луѓе кои сметав дека заслужуваат да влезат у изборов намерно не ги номинирав, зашто рачунав дека секако ќе се најдат на листава. На пример, знаев дека @crimson (сосема заслужено) ќе се најде на лисата и без ја да ја номинирам. Лично мене, меѓу имињава освен гореспоменатите, ми фалат и @Lella, @Anabelle.Amorette, @Valerin, @Jordanovska-K, @LivingGlam, @do-re-mi и уште неколку драги форумски особи и секако - @Captain-Omni, кој стварно си заслужува место на листава, и ако е изоставен само ради полот, морам да вложам официјална жалба до изборната комисија. :!:

Како што гледам, у мртва трка се @Lady Phoenix и @danichap – и двете ми се многу фини и океј девојки, па не очекувам некакви ниски удари, кубења за коси и џапање на круната. Напротив, мислам дека ќе имаме многу мирни, фер и демократски избори (сеа зазвучав као некој набљудувач од ЕУ).

На cresa-jagoda, MiloMalo, srcence1607 и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.765
    Се мислев дали да го пишам ова, ама не ме држи место да не искоментирам :D
    Добро бе, што ви треба на одредени квалитетни и интелигентни форумски ликови, да буцкате и мрчите во ист стил на ваквите избори? Многу сте ми интересни, чет и темата СП иначе ни виделе ни чуле, што е најбитно со изборот се зафркавате колку ви е неважен, ама битно во истиот пост со реферат изанализирано и изругано какво сѐ „улизување“ и „лигавење“ меѓу личности што четуваат и се поздравуваат има овде. Логика? :D

Побогу, обични луѓе сме и ова е виртуелно место за забава во слободно време, не сме парламент па да сме грубо конкуренција, а ова на крај на година политички избори. Секако дека е и место за дружење освен за дискусија, и дека кога имаме дилема меѓу повеќе квалитетни членови блискоста со некои од нив ќе биде еден од факторите што ќе одлучи, дека ќе се радуваме и поддржуваме кога драги луѓе ќе се најдат тука.
    Кажав и јас дека двете од три што ги номинирав и гласав ги чувствувам како цел живот да ги знам, и воопшто не се срамам ниту се чувствувам необјективна поради тоа. Според мене и мислењата на сите други што се изјаснија во темата, беа потполно на место и немаше никаде чиста пристрасност и срцкосување. Сечиј критериум за квалитет е различен и колку и да дава поддршка за некој четврт, барем јас пак би ги избрала истите три. Така да навистина нема потреба од негативна енергија, не ви го прави критериумот повисок а вас поквалитетни ликови, туку ве прави партибрејкери барем во мои очи 8-| соу чил аут плис :angel:

Капетане, еве јас која пратиља од позади да испаднам :lol:, за Лејди ќе се радувам исто како да сум победила. И едвај чекам една журка на чет да ѝ спремиме ние младинците од поздрави и честитки. (poolparty)8-| :sun:

На theowndemon, srcence1607, Dream-Girl и 17 други им се допаѓа ова.
  19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Мојот избор не е таен
    Прв избор ми беше @bittersweet затоа што девојката со своите постови секогаш создава филм. Реално ја пренесува секоја мисла, а тоа го може само искрен човек. Топло ми е на душата кога ја читам. За мене е девојката од веселата куќа. И....сакам да ги ставиме фемина тим на тест... далеко е Австралија, ќе пратат ли поклонче...hhh
    Втор и не помалку вреден глас за @danichap - ми се допаѓа нејзината трансформација од тема во тема. Ми се допаѓа што никогаш не е груба, а и тоа што форумџиките ја сакаат. Колку ли само треба да имаш збор на место за да некој некаде те сака, почитува, а поима нема која си. И...пратејќи ја по темите за бременост, <40>, бебиња, мајки ....тоа нејзино кукличе како внуче на форумов е :)
    @AnaKarenina ...девојката што чита книги :), јас така си ја знам. Одмерена, реална, мадмазел. Кога читам нејзин пост во 8 од 10 пати погаѓам дека е нејзин, без да видам ник. (Дузи ја погаѓам 10/10 :D)
    :party:(poolparty)(poolparty)(poolparty)(poolparty):party:
    Да не не смееше да се кажува за кого се гласа? :D:D:D

На Mishela, kjukli, Ketchup и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Kukla994

Kukla994 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    4.682
    Допаѓања:
    46.944
    Smejt smej, kako ne :D:$
    Pjevajte :P