@NarCis@ баш ме изненади, искрено да ти кажам. Не знаев дека толкав впечаток сум ти оставила, дури за номинации.
Ајмооо За вегани салатааа Уште не сум гласала. Јас во 03.03 на 27.12... ...неизвесност и адреналин. Данка @danichap дава месо,ја вадам марула.Тоа ти е модераторска зделка-месо зборам,компир вадам
Вaкви и oнaкви дискусии гoдинaвa нa фoрумoт, пoвтoрувaни веќе сo гoдини сaмo oд рaзлични ликoви пa ништo пoсебнo не ме трoгнувa. Ни либерaлни ни кoнзервaтивни, ни духoвити, ни пoсебнo пaметни, ни мили, ни oстри и директни...веќе виденo е се'. Oвaa гoдинa би јa издвoилa Гaлaбa, некa биде кaкo пoддршкa и вoеднo пoтврдa зa хрaбрoстa и истрaјнoстa. Сликa е зa тoa кaкo изгледa љубoвтa и пoжртвувaнoстa нa еднa мaјкa зa свoетo дете. Небитнa е нaгрaдaтa феминскa, сaмo некa симбoлизирa извoјувaнa бoрбa сo нaдеж зa пoдoбрa иднинa. Шмрк, шмрк гaлaбo, пoздрaв. @galapce
Изненадувачка и златна листа би рекла.. има толку златни луѓе што се во неа, не себични, со огромно срце и душа, отворени за било кој непознат од тука додека блиски за жал им затвореле врати. Сведок сум за тоа и тврдам дека е така и тврдам дека не за џабе @danichap има секогаш место тука во оваа тема и ова катче, бидејки понекогаш човек кога мисли дека сите врати му се затворени дека нема излез и гори и дека цел кров кој што градел низ години се распаѓа она доаѓа и не себично на секого без збор без прашање без одговор помага! Сведок сум. И видно изненадена од нејзе и нејзината големина од душа. Ми значела секој лп од неа, ми значел секој збор што знае да го каже во 2 збора а вреди како за 200 збора. Многу ми е жал што ја нема на подфорум брак, ја нема во дискусии што предизвикуваат квалитетни мислења и одговори но што е тука е и се надевам дека сум тек на годините пак ќе се активира само што ќе дојде многу поспремна и послобдна со научени задачи пред нејзе и пракси преточени во мудрости. @Bubce38 заслужено нацуцлена на листава Жена која што секој неуспех и разронет кров над главата го преточила во надеж, со насмевка, со верба, со љубов за да од лошото направи добро, жена која што се бори и бори и покрај се, сака неизмерно и не дозволува никој што го боли да продолжи да го боли, за било што, за било каде таа е секогаш тука за секого, има огромно срце за да подаде рака на секому, да подаде совет и добра мисла за подобро утре.. Најзаљубеното и најраспеаното женче што секаде и секогаш го вади максимумот. Царица. @galapce жена борец, жена мајка и лавица, се надевам дека оваа година ќе го остават сето лошо надвор од нивните врати и ќе продолжат со малиот да чекорат и да пишуваат нови и нови убави бајки и страници.. Жена што храбро и цврсто се држеше и покрај се, жена што обожавам да ја читам и да го влечам максимумот од нејзе.. што реши да дојде повоторно во катчево и да биде дел од нас, а нас ни преставува задоволство да имаме жена како нејзе секогаш. Здравје, здравје и здравје за вас галапче од @CameliaMiller најубаво, најискрено и најмило створење што успеав да го видам во живо, да поседеме и да споделиме меѓу нас, толку многу е грациозна што јас попрво ја гледам како жена, жена што зрачи со грациозност во себе, самоуверена баш како некој бран, доаѓа и разбранува наоколу со нејината насмевка и дискусија, воља да објасни нешто. Чест ми беше да бидам дел од нејзиниот живот. @lovestoneddd ја забележував на форумот периодот, и морам да признаам дека е кул, интересна, забавна, личност што може денот зда ти го направи поубав и да измами некому некоја насмевка и воља за невозможни нешта. @lunicka најскромната, најмилата, најсрничка е токму луничка. За жал не можеме да ја читаме многу но и тоа што сум го читала од нејзе сум научила многу. Секогаш кога ја видам ми изнудува милост, љубов, скромност, доблест што ретко човек денес да ја види @Someonespecial кротко, мило и мало девојче, мудро и интелигентно. Изобилува со страст за да го промени светот и да помести планини, храброст има во нејзе и воља за подобро утро. Амбициозна начитана и умешна во секоја нејзина склопена реченица Се сеќаваш што ти кажав? Продолжи така оти си многу поубава похрабра пожива помила така за мене.. Вредиш многу да знаеш. @theowndemon не сумњам нити во неа, посебно кога ќе ја прочитам во сдк и во фф, немам сумња да завртам страница и игнорирам. Посебно ми е мил твојот талент за цртање. Сметам дека е паметно и фино девојче со голем просперитет. @Yowannty што да кажам за најзаљубеното и најмилото девојче? Кога те читам се смирувам, влегувам во еден емоционален свет, умееш со зборови, знаеш да ги проткаеш дака добро за да оставиш силен печат тука Твојата смиреност и милост ми е непроценлива. Баш се прерадував за грашчето во тебе или лошо разбрав ако е така многу сум среќна.. Многу!! Оваа година те читав ролку среќна мирна и хармонична со твојот сакан. Ги гледав работите во што последно си купивте и те замислував во идеално катче од твоите соништа со мажот ти. Веќе имав пишано дека ми остави годината печат и запаметеност за да те тагирам насекаде. Посебно во одредени дискусии кои што постојано те лајкав и ми ги вадеше зборовите од уста Продолжи така. И @WildMk жена со големо Ж би рекла, ураган од емоции, гласот во нејзе, ја замислувам оваа жена со огромна насмевка на себе, добрина и длабок глас како се смее на глас , се бори за тоа што го сака, живее и ужива во животот како што она сака, се бори со многу стереотипи и вели дека никогаш нема да се измори од тоа да го промени светот во подобро место. смајливо ме потсеќа на тебе.. Ја видов и твојата друга нежна страна на темава наша и сватив дека си интелигентна личност, добра и посветена сопруга и мајка, ја видов твојата нежна страна загубена во сета таа дрскост низ темите. Посебно бев изненадена кога ја прочитав и онаа страна од тебе како беше желна да помогнеш и сватиш многу жени иако знаеше дека не се во право ама сепак.. се трудеше со арно, со добро секому секогаш да помогнеш,тука ја видов таа широкоградост и доблестите што ги носиш во себе. Сите сте си најубави најпосебни и најинтелигентни, најжени, најхерои. Останете такви. Специјални.
На крај, после олку плачење... ќе треба да се зберете у кафана, да скршите некоја чаша, и' се изнавикате на 2018 и и' искажете љубав на 2019та. )) Чепнете ме и мене да ме фати мудов
Многу убав избор за гласање, ми требаше време, од номинираните ми ги има 2, само @Dust ми ја нема и мислам дека треба да е поголема листата, фалат квалитетни членки што заслужуваат да се најдат тука. Моите гласови отидоа пред се за @galapce, која годинава од листата сметам дека најмногу заслужува да победи, а наградата да е нешто за малечкиот борец со најубави трепки. Сепак беше херој годинава и на сите ни остави впечаток тука, солзи, насмевки, дефинитивно најзаслужено ќе победи. Гласав за @theowndemon и за @Yowannty. Две позитивни и искрени ликови, од мои лични критериуми гласовите отидоа за нив. Сакав многу да гласам и за @Someonespecial, но лани гласав за неа, а оваа година Демонка ми остави некако посебен впечаток, па поради креативноста, годинава се решив да гласам за неа поради тоа што ми е баш омилена поготово во ФМЌ и посебна, тешка битка ми беше за кого да гласам, а и @Bubce38 и @CameliaMiller, членки кои ми оставиле убав впечаток и имаат често убави мислења, се надевам следна година ќе имам прилика да гласам за вас. Другите, искрено не ве читам и среќавам премногу, бар не во тие категории кај што сум активна. Освен Вајлд, но сепак јас никогаш не гледам квантитет туку квалитет, па тоа што била активна насекаде, не би рекла дека е некој критериум за гласање, а и сепак многу теми и подфоруми не ги читам, па веројатно тоа беше пресудно за моите гласови. Кој и да победи, женски, со среќа. Сепак сите се најдени на листата поради нешто по што се препознатливи и си го заслужиле тука нивното место.
Човек кога ја чита @vitamina му доаѓа желба да бара од нејзе натална карта да ти направи и да ти го усреќи животот
Планирам за @galapce да гласам, ама при крајот на гласањето. Можеби мојот глас ќе биде пресуден. А за другиве некако не ми се гласа, ми немаат оставено некој којзнае каков впечаток. Можеби па ќе се предомислам на тие што имаaт најмалку гласови да им ги подарам тие 2 гласа. Има време