Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Форумџика на годината 2020: CameliaMiller

Дискусија во 'За форумот' започната од Femina, 13 декември 2020.

?

Која форумџика ја одбележа 2020 година?

Анкетата е затворена на 30 декември 2020.
  1. Biljarkata

109 глас(а)
    13,7%
  2. Bridget

202 глас(а)
    25,3%
  3. Bubce38

263 глас(а)
    33,0%
  4. CameliaMiller

265 глас(а)
    33,2%
  5. JuLleE

182 глас(а)
    22,8%
  6. Lilit

117 глас(а)
    14,7%
  7. LunaGrey

132 глас(а)
    16,5%
  8. Mantub

119 глас(а)
    14,9%
  9. prominent

105 глас(а)
    13,2%
  10. theowndemon

179 глас(а)
    22,4%
Дозволен е избор на повеќе опции
  1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    @JuLleE и ја немам 40, ама мене ме мрзи да пишувам веќе насекаде. Пишував првите години, тема немаше што не ја отворив и искоментирав. Сега веќе само сакам да си поправам муабет :doh:
    Ај доста спамирам

:hug::f::d:

На LadyC, Idedemja, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.569
    Допаѓања:
    201.775
    @tinka-mace темата за 40ка не е ничие ексклузивно право. Никој никому не брани да пишува таму. А голем дел од членовите пишуваат и во други теми.
    На голем дел од членовите на форумот им пречи таа тема, а сите ја читаат. Не знам што ви пречи толку, сите сте добредојдени таму. Немаат врска годините во никој случај.

На Sexybaby86, *Amethyst*, Mantub и 21 други им се допаѓа ова.
  3. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Јас никаде не реков дека ми пречи темата 40ка. Не ми пречат ни членовите, нека си дискутираат. Ама јас зборувам за оваа тема, тука дефинитивно нема место за такви дискусии како што си имате во 40ка. :)
    Убаво пиша една членка на почетокот од темава, дека што и да пише 40ка владеат, па после пола од 40ка дојдоа да расправаат како тоа не е точно. Смешки. :D

4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.569
    Допаѓања:
    201.775
    Ок. Еве, се изнасмеав.
    Не ми смета, ама ми смета е работава.

Пошто нели, ова е многу сериозна тема, немој некој да се зезал |(

На Sexybaby86, LadyC, referentka и 10 други им се допаѓа ова.
  5. tinka-mace

tinka-mace Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2013
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    16.464
    Како и по обичај, тој што сака ќе го сфати мислењето како што треба. Тој што несака ќе ја тупи и ќе испревртува се додека не се задоволи, неговото да е последно. :)
    Јас си го кажав моето мислење, ептен ви се вмешав во "шегите", не замерувајте. :*

На DraganFem му/ѝ се допаѓа ова.
  6. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.112
    Допаѓања:
    67.071
    Секоја година го има истото со шалите, со кампањите, не е тоа од сега. Ниту пак е некој оф топик. Додека нема навреди, се разбира. Секој може да пише нешто, да се нашали, да си каже аворит доколку сака, ако не сака не мора... Мислам дека веќе пишав, темава е за забава.
    Еве да го цитирам Михајло од далечната 2014та.

На Sexybaby86, zuto, LadyC и 8 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Ок, членката само вика да не се киднапира темава и врти околу пар ликови кои јас и уште пар други сакаме да победат. Се гушат другите членови кои сакаат да дојдат и пишат за своите фаворити кои не се од 40ка.
    Ништо страшно ако намалиме. Не секому му се интересни нашите шегички, црниот хумор, сарказмот и ред други работи по кои некои се препознатливи во некој круг.

На zuto, buba4e89, *Amethyst* и 25 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.050
    Допаѓања:
    268.685
    Ама пишете зезанција бе, ветувам и со вас ќе се смеам.
    Немојте само како лани, да мериме кој има најтрагични настани, тоа не чини и не е ок.

Али не знам зашто некој не би се шалел, макар и озбилен бил, втф.

На LadyC, Milkiway, Idedemja и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.726
    Допаѓања:
    18.440
    Работава излезе сите смеат да пишуваат на темава освен членовите кои пишуваат во 40ка зошто ја претвораат темава во 40ка...

На Sexybaby86, LadyC, Idedemja и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Bratot

Bratot Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    4.566
    Допаѓања:
    15.843
    Мојот избор е:
    @Alisa22
    @Bridget
    @Billy Idol

Критериумот за избор ми беше тоа што се реални и искрени ликови кои не се лижат и упикуваат на други само за да добијат лајковача (y), туку тоа што го мислат и го кажуваат без разлика колку ќе бидат чопоративно напаѓани после искажаното мислење! :rock:

На *Amethyst*, Alisa22, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.923
    Дa сум јaс нa твoе местo и дa сaкaм дa дoкaжaм пoентa, ќе си викнaм еден куп членки oд рaзни теми и ќе пoчнaм дa се зезaм. Сo секoјa oд нив. Зa шaли штo сaмo ние си ги рaзбирaме. Некoлку денoви пo ред :D
    И се нaфрливме еднa гoдинa нa еднa членкa ни кривa ни дoлжнa, кoјa имaше шaнси дa стaне the Фoрумџикa, зaтoa штo ни беше "туѓa". Пишувaше сaмo вo oдредени теми зa oдреденa темaтикa. Мoже некoи oд нaс требa дa сфaтaт декa нaдвoр oд oдреденa темa и ние сме "туѓи" и не тoлку интересни кoлку штo мислиме зa дa сме тoлку зaстaпени:D
    ТoВa е се' штo членкaтa сaкa дa кaже.

Последна измена: 14 декември 2020
    На Sexybaby86, *Amethyst*, thelittle17 и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.776
    Годинава за разлика од сите претходно ми е малку потешко да сумирам впечатоци.
    Имаше секакви моменти, буквално секакви расположенија, динамика во членството.
    Но сепак при изборот имало некои критериуми според кои се водев минатите години, па ќе ги задржам и оваа.

Прво ми е дека не практикувам да избирам членови кои се изразито на едната страна од спектарот активност-неактивност т.е. не номинирам ниту такви кои ги има само во две теми, ниту оние кои само билдаат мислења.
    Едните од причина што сметам дека форумџика на годината треба да е особа која има познавања од различни области и е активна во повеќето теми (од сериозни дискусии за социјални/општествени прашања па до теми каде умее да се пошегува и придонесе за убава атмосфера). Другите од причина што најчесто тоа билдање мислења е тотално без подлабока суштина, односно се иде и во теми од кои се нема знаење.

Ова ме води до вториот критериум, а тоа се темите за советување.
    Многу почитувам членови кои знаат да излезат во пресрет, ама со издржан и проверен совет.
    Е сега некако форумов ми се чини како да почна да се преполнува со оние другите, кои ги има насекаде со советувања кои ги искажуваат многу убедено, а всушност пола од нештата воопшто не се точни.
    Еден пример баш на кој се сеќавам од годинава беше во една од темите за образование каде членка се обрати со конкретно прашање за кое бев одлично упатена како студентка. Почнав да пишувам, ама гледајќи дека се појави членка која на таков начин настапува и дури ги разубедуваше сите други, баталив од коментирање во темата и се обратив директно во лп со искуство и совет.
    Никаков совет е секогаш подобро од лош совет.

Третото ми е дека не номинирам членки според животни борби.
    Сите ги имаме, особено годинава верувам дека секој води некаква битка.
    Испраќам поддршка и убави желби секаде, ама номинацијата оди според особини и ставови.

Воедно и темава го прикажува сето она што може да биде за или контра аргумент за глас за некој.
    Па токму затоа ќе оставам уште некој ден, иако веќе имам на ум две речиси сигурни членки.
    Исто така благодарам до тие кои ме номиниравте. :hug:
    Продолжувам да ја посматрам забавата. :D

На *Amethyst*, candy.cane, LadyC и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.947
    А кој рече дека сaмо лани е гласано според тој посебен критериум ?

Форумџика за 2018 е Вајлд .....тоа е исто како изборот 2015 каде 90 % си коментираат задоволни членките дека победничката тогашна се зачленила баш 2015 и оставила ептен впечаток и баш е прогласена форумџика 2015

А шо направивте вие ? И ја зедовте победата на Вајлд 2018 . Она се покажа во најдобро светло баш таа година, ем ново освежување на форум , ем ја имаше секаде.

Истото се повтори и 2019.

Значи јас не прочитав голем процент разни генерации да се здоволни како што биле на тие избори 2015 , 2017 максимално успешни избори, сите сложни за избраните победници. За 2016 прескокнав оти има мрчење во многу постови, но денес @DAngel на фин и културен начин ми објасни дека на форумот мора да победи женско и дека е понижувачко да се бира машки член. Ок, го прифаќам нејзиното објаснување.

Па тој избор 2017 да му е мило на човек да чита, се осеќа топлина во 90 % од коментарите откако се прогласени форумџиките на годината.
    Тоа е тој форумски позитивен дух со ведрина , со слога дека навистина е заслужено. Значи кога бил ферски изборот некако се сложни и помладите и повозрасните членови и само потврдуваат со позитивни коментари дека е заслужено.

До сега копав по темите за форумџика на годината :whew: , туку јас додека копав @Annath ме закопа - после моето понашање кон тебе во темата Корона мислев дека сум ти одбивна, а гледам ти пак ме награди и денес со лајк ....ц ц цц не заслужувам , абе ти си имала мека душа жено, ај одам да се корегирам во другата тема.

Ехххх посакувам годинава да се избере форумџика за која заслужено ќе се сложат и помладите и постарите генерации на форумот , ехххх каква атмосфера на изборот за 2017 :clap:

На buba4e89, deskarada, Роберт 7 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.569
    Допаѓања:
    201.775
    Ако за нешто не се сложуваме, не значи дека нема по дифолт да ми се допаѓа нешто друго што ќе напишеш. Постот на темата ти беше скроз на место. Затоа беше и лајкот ;)

На zuto, Bezimenka90, Purplelilac и 9 други им се допаѓа ова.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Таква сум јас, фина и културна :D

На *Amethyst*, Yipman2, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  16. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.649
    Допаѓања:
    35.370
    Ептен погрешни перцепции имаш за форумџика на годината (барем од моја перспектива)
    Вајлд, та Вајлд... И што ако ја има/ше секаде? Тоа по автоматизам не ја прави квалитетен член. Провоцирала, предизвикувала дискусија.... повторно тоа не ја прави форумџика по моите критериуми.
    За 2018 @galapce најзаслужено си ја доби титулата. И не од сожалување како што многумина мислат, туку затоа што нејзината борба остави најголем белег и печат таа година. Го обедини форумот, многумина научија (научивме) од неа. За мене тоа е форумџика на годината, па дури и да ја има во една, две теми. Подобро така, отколку да спамува секаде, оти не можеш во се да си добар, нели?
    Исто така, оваа година @Bubce38 би можела слободно да ја понесе повторно титулата (за лани не сум баш сигурна, ама оваа година да) И повторно не од сожалување, туку затоа што на сите ни одржа лекција како треба да се справиш во ситуација кога светот ти се руши. Тоа е за почит, а не колку мислења имаш во секс теми или колку дискусија предизвикуваш.
    Сите силни мислења на Вајлд (и други високопочитувани членки) јас ќе ги заборавам многу лесно, ама вакви ликови се памтат.

Последна измена: 14 декември 2020
    На m.i.g, Yipman2, thelittle17 и 9 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.050
    Допаѓања:
    268.685
    Лани кавгата е неповрзана со тоа ти што го пиша сега.
    Избришани се коментарите и со право, затоа што ниту една од нив не заслужи да биде така развлекувана и да се препукува некој на нејзина сметка.

На Annath, LejlaD и Biljarkata им се допаѓа ова.
  18. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.947
    Не знам конкретно за што збориш, што со што не е поврзано ??? јас ти одговорив дека не е само лани, последните 2 години по ист критериум се бира форумџика.

На buba4e89 и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.050
    Допаѓања:
    268.685
    А јас сосема друго кажав, дека нема потреба да развлекуваме муабети како порано, ајде да се зезаме.
    Не знам како попросто да кажам.

На mal.ecka, LejlaD и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  20. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    10.947
    Зезајте се никој ништо не ви забранил, јас само се надевам дека годинава ќе се осети барем 20 % позитивна енергија од она што било кога се бирало форумџика за 2017.

Ненормално многу фали тоа дружење и расположение.

На buba4e89 и GrimTheReaper им се допаѓа ова.