Сама рече дека си сторила ситен криминал што сепак си му читала, е сега што тој бил ѓубре тоа сепак не го оправдува твојот чин, сама си кажа, препрочитај си се. За врските и за тоа сама си кажа ама пак ќе речеш дека си имала голема причина и оправдание, дека системот не чини, матичната не сакала да ти учини, ти спуштале тел. со сестрата. Може и тогаш ти зуеле ушите ама не си знаела дека е така, ама ај да не пишувам, нели не сум смешна. Види да ми кажеше у старт не сакаш да ве поврзуваме со шоуто се ќе ти беше на место, вака за титулата очи се вадат некако, е тоа е смешно
Јас не знам кој за кого што рекол, ама знам дека Вајлд и Бриџит глумеа другарки на друга тема сега скоро, па сега наеднаш никој на никого никогаш нема да му прости. Што знам... интересно
Чим више почна да се правдаш, ај оправдај се и за тоа што ми го честиташе разводот. Не за друго, поише гласови може ќе собереш, ко шо глеам луѓето мешаат искреност и некултура. Гласам за Вајлд. чаос.
Уууу шо си номинирав тоа си гласав @theowndemon @KateKane @Bridget мори @NarCis@ немој да се Љутиш еј, ќе фаќам врски у фактурно како ланска краЉица и за тебе да ми ти протнат еден
Не е за титула. За принцип е. Ако не, нека го преименуваат форумов во Кокошарник, пошто не го заслужува името Фемина.
Значи не било доволно да шириш расистички наративи и паника што немаат врска со реалноста (видовме дека бегаат луѓе во опасност од екстремистички режим и никакви мигранти не останаа овде уствари), туку морало и со злоупотребување траума доверена на форумов да си ја докажуваш поентата. Па уште си се заебаваш и на шала збориш колку тапа кандидат била, наместо да се засрамиш и извиниш. Браво.
Леле ај да избираме форумџика на месецот, живна форумот. Јас ќе си кажам искрено, ја номинирав и Вајлд и Бриџа, ама ја гласав само Вајлд. Се зачленив поради Вајлд, оти ме нервираше и сакав да ѝ контрирам, се имам скарано сто пати. Според мене, Вајлд ваква или таква е срцето на форумот, Бриџа е забавна затоа што буцка и се расправа, ама станува и предвидлива колку повеќе ја читаш. Не ја гласав затоа што само критикува, а не кажува свое мислење. Забележлив лик е, тоа е факт.
Моите лански номинации беа истиве, годинава Ката ја тргнав дека демек нејќеше да ја бираме. Кој викаше немало да има драми годинава?
Е на пример, конкретно цитираново е сељачко вреѓање, некреативно, да е малку посуптилно би те гласала. Инаку, на почеток викаше “леле се исповозбудивте што ве номинираа”, сега гледам кампања водиш.
Ако е за принципот тогаш зошто ти беше воопшто смешно што ве изедначив и ставив во ист кош како два лика од шоуто па уште и маж ти се смеел, а сега кога се гласа наеднаш не ти е повеќе смешно? Како сака нека се вика форумов, сеедно, ние го чиниме, таков си е од нас, каква глава таква ти капа така, ама со твои зборови кажано не е е смешно повеќе.
А кој не користел врски во МК и каква врска има тоа со форумот? И не е важно дали темата била политика, бременост, развод, деца со специјални потреби... нивото треба да се задржи. И тоа глупото, сите имаме такви грешки. Да имаме, ама не се кандидираме за форумџика на годината. Ако е така ај да почнеме лом да се правиме по темите, па догодина да гласаме за форумџика што најмногу клетви фрлила. Може да си гласате за Бриџит супер е, и јас би гласала да не го прочитв ова, ама да оправдуваш навредување на тема силување на женски форум е бесмислено. Заради такви мислења жени не пријавуваат насилства знаете? Заради такви мислења онлајн и во општеството ни е страв да збориме за неплодност (којзнае што правела ко млада) или за нашите деца со посебни потреби ( ај бе само изиграваре жртви вие родителите на аутистични деца) или за физичко насилство од родителите (ај бе разгалена малку ја потчукнале). А Фемина како форум многу има придонесено за да се срушат такви табу теми во МК, ако поддржуваме такви коментари џабе било се до сега.
Едната има извреѓано исто толку како и другата, ама опасна е, ќе вади сега ситуации и сега ќе делиме правда и правдина? Циркус сте А всушност, се' се заборава за два дена.