Дечки, за се од дискутираново има теми. За тројки, за политика, за образование, за воспитување деца, за брак. Секоја година некој пише како можеа овие да се најдат на листава, некој некого поткупил, леле лицемерни, како можело маж да е номиниран итн, итн. Критериуми нема никакви, сите сме субјективни, ако нејќеш да гласаш за некого не гласај, не мора да се елаборира до бескрај како можеле други да гласаат баш за таа членка што ти сметаш дека во никој случај не смее да победи. Сам никој не побарал да е на листава, номиниран бил повеќе пати зошто некако допрел до другите и толку. Немојте нешто убаво да се пише. Скрос ги сфатив овие што нејќат да се номинирани. Кој сака да е на тапет ставен.
Грашок не можеш да станеш, грашок се раѓаш Грашок бе, ми се свиѓа насоката, така ботаничарска Ајде малку здрава храна, не само тостови и чоколади
Не се согласувам. Доколку одреден член кажал нешто многу лошо на форумов, не заслужува да биде номиниран, камо ли да победи. Приватни работи не спаѓаат тука.
Ако мајки кои си се посветени на правилен развој на своите деца и се решаваат на тоа дома да си ги едуцираат своите ги рамниш со домашни насилници, си страшно без осет и грам почит кон таквите мајки, не дека мене ме засега тоа, јас се искажав дека пред се не сум за тоа. Ама за да ти доловам чисто како на таквите би им делувало ова твоево е исто како како еве да не знам за какви да ги сметам мајките кои не биле во работен однос откако влегле во брак и не ни се трудат да се и само седат дома и на децата им се пример за како да најдат маж провајдер што ќе ги издржува. Не знам каков автентичен рол модел ќе им се на своите деца, уствари знам едниот син стана издржувано лице од жена му како мајка му од таткото, а другиот си има комплекси и фрустрации во врска со брак-фамилија-деца. Тоа се тие општества изградени од деца со скршена психа и не само до овие примери и од многу други причини и ај дека поинтересно од ова се мемињата да преминеме на нив Обично си многу креативна, што вака не ти текнува, ај потруди се кога сакаш и се трудиш навистина си многу инвентивна
Мислам дека како награда треба три бесплатни патувања Скопје - Битола со македонски железници. 8 часовно уживање во пејсажите, плус ладно пиво на Широк Сокак. М?
И една порција топол помфрит од кај Бомбата поред ладната бира Или може и некој друг топол оброк или ладна вечера со оглед кога ќе стаса возот
Бриџа,Вајлд и Биљарката се мојот избор. Многу малку бев активна годинава,но читав низ темите. Сите оставиле свој печат на форумов со своите директни без заобиколувања ставови,квалитетни дискусии и која и да победи ќе биде заслужено.
Чекај, 3 патувања...Морее, великодушно. А повратни патувањата или само Скопје-Битола, за назад сами да му ја мислат?
Да бе, кога викавме гласајте за голема Битола ве немаше, сега со возот во Битола ќе оделе, алооо, нема, јок, затворени граници, нема Битола за вас
Како бе не ти е прејако? Нешо грешка си, топ ми е палјачо да бидам овдека, како да сум стаена у циркуз и треба овдека да задоволам широка маса, небаре у Сквид гејм сме, па сеа ајде ќе се колиме ние тука меѓу нас за горе некој да гледа и пуканки да си јаде. 1000 пати има буцкања на темава, не знам еве што треба да направам за да сфатат некои дека нема ВО ОВАА ТЕМА да зборам лошо или да се расправам со некој, ниту сакам, ниту пак ми е интересно, ниту пак ми значи нешто мене ова, максимално куроболие ме има фатено дали ќе освојам прво место или не. Сериозно не знам што ви е што сакате кавги да има, ако дркате на кавги моја препорака е да си најдете друго нешто да ве возбуди, оти не е во ред тоа. Маж или жена дали си била бе??????? Не, киборг си и преку портали со мене комуницираш. Ај у пичку матер више, аман.
Мое субјективно видување: Како да прошепотам ммм... мене лично МЕ РАЗЛУТИ фактот што Вајлд изигра така суптилно скоро и невидливо на почеток од темава, и еве навистина беше потребно да се напишат 70 страници за да дојдам до тој заклучок, НО конечно можам да се помирам. Хееј, но ова е само мое видување.