Форумџика на годината 2022: KateKane

Discussion in 'За форумот' started by Femina, Dec 15, 2022.

?

Која личност ја одбележа 2022 година? (може да гласате за 3)

Poll closed Dec 30, 2022.
  1. Billy Idol

93 vote(s)
    16.9%
  2. Bridget

186 vote(s)
    33.9%
  3. Cosmic Girl

78 vote(s)
    14.2%
  4. cresa-jagoda

92 vote(s)
    16.8%
  5. Feminka22

104 vote(s)
    18.9%
  6. KateKane

205 vote(s)
    37.3%
  7. Mantub

135 vote(s)
    24.6%
  8. NarCis@

146 vote(s)
    26.6%
  9. theowndemon

75 vote(s)
    13.7%
  10. Ugly Duckling

125 vote(s)
    22.8%
Multiple votes are allowed.
  1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Многу се нафрли на @Bridget ко за член што не ја сретнал никаде низ темите и сега само случајно прочита за неа нешто прераскажано. Џабе бараш администратори и модератори, да требало, ќе ја банираа уште тогаш. А ја има на листата, затоа што ние членовите сме ја номинирале и ние одлучуваме кој ќе биде на листата, нема тие што да дозволат или забранат.

2. tanjita

tanjita Популарен член

Не знам што ми требаше ( како и секогаш) да си читкам кој што пишува.
    Лани беше интересно да се чита, годинава разбрав дека има 2 клана, за жал не сум член на ниту еден. Ама одам накај 40ка па ќе ги посетам наскоро :).
    Имено, мубаетов ми е дека "кланов" од 40ка го имам читано по темине за свекрвиштана и золви, снаи и што ти не.
    Вие другиве помладиве да речам, по темине за секс и разни "револуции' кои никогаш не започнале и сл. :)
    Така да гласајте за некој од срце и душа.
    И никој еве не кажа од ДИК каква е излезеноста во 20 часот.
    Ве молам тоа се мн битни информации :D
    Нека победи најдобриот.

cresa-jagoda and mal.ecka like this.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Моменталната состојба е следна: :emo:

20221227_082759.jpg
    На останатите позиции:
    4. @Ugly Duckling (103)
    5. @Mantub (96)
    6. @Feminka22 (84)
    7. @Billy Idol (76)
    8. @cresa-jagoda (62)
    9. @theowndemon (54)
    10. @Cosmic Girl (52)

Гласањето трае до 30.12.22, 02:13 часот, остварете го во предвиденото време вашето гласачко право. :!:

4. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Многу е лесно да дознаеш кој член каде пишувал. Одете во пораки на аватарот на членот и излегуваат сите мислења. Или на одредена тема во лупата. Ама мрзата и полесниот пат преку скрин шотови ви ги гради мислењата за одреден член.
    Бриџа годинава си гази и ќе си победи со стил по сѐ изгледа. А вие продолжете со муабетот дали требало или не требало.

5. KateKane

KateKane Форумски идол

Какви се тие револуции што не започнале?

6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Корнишони револуции. Да се уништат сите корнишони во светот.

7. tanjita

tanjita Популарен член

Секакви, сега не знам дали треба да ти посочам конкретно или општо?
    Еве ти си поактива од мене, кажи која започнала?
    Го ставив под наводници , дека не мислам на конкретни револуции, туку на оние -цитирам- ајде да се собереме за ова ( име на нешто), ајде да се собереме да се буниме за ова ( име на нешто).
    И така.

8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Само на форумот чиста дрскост може да се смета за некоја добра карактеристика, покрај толку членови кои квалитетно го искажуваат своето мислење. Буквално имам подзастанато на мислењата на Бриџет колку се невкусно безобразни, и да, ја имам сретнувано во секакви теми и во секоја е некултурна.

И има уште една таква членка на листата, не знам на кои дроги е форумот, најсериозно.

Ако толку мислите дека е заслужено да води некој само пошто има храброст да вреѓа, океј.

Gosh, Snow-Star, Sielo❤️ and 16 others like this.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

И според мене бриџет е предрска без потреба и не мислам дека треба да биде на прво место. Мене ми се чини дека повеќе намерно пишува така, т.е. игра улога за да биде кул и посебна зашто тоа (за жал) се цени на форумов, да немаш влакна на јазик...што најчесто е само код за немање емпатија и основна култура. А искрено има и подрски од нејзе, ама тек кога ќе се вжешти дискусија и кажуваат стварно многу лоши работи.

Е сега дека има квалитетни и паметни мислења, има. Затоа не ми пречи што е на листава иако јас лично не ја гласав, бидејќи ако гледаме објективно има оставено некаков белег на форумов. Некогаш кога ја читам превртувам очи ама па не можам да кажам дека нема напишано предобри мислења кои слободно може да се сместат во едни од подобрите на форумот.

Може сум контрадикторна, ама ај кој ме сфати ме сфати. :D

Last edited: Dec 27, 2022
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Очигледно не се гледа општо активност.
    Пошо темата е ,,форумџика на годината” значи треба да си активен цела година, да пишуваш мислења у различни теми.
    Тоа шо има Бриџет највише гласови е бидејќи има највеќе поддршка. А јас реално ретко ја читам по темиве.
    Ретко.
    Пример КатеКане бар, сегде пишуваше цела година, и тоа активно пишување, некогаш и реферати имаше.
    Ако више ,,мора” да е некој од 40ка, бар КатеКане нека е.
    жената се утепа од куцање годинава
    Не дека сум љубоморна, ама сериозно.
    И мене ме има у сите теми, годинава пишував доста. Од СДК до шминки, политика, религија, уште во бебе шо не пишував. Ама тоа нема везе изгледа
    Може да се пројде и со 10% еффорт

Gosh, neno0o, La-loca and 8 others like this.
  11. нина122

нина122 Популарен член

Од наредната година почни и ти да пишуваш во темата 40+..

sani99, Feminka22 and cresa-jagoda like this.
  12. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Ме интересира дали ќе добиеше вака поддршка и ветар у леџа ако не пишуваше во најдоминантна тема тукa.:?:
    Same old, same old, boring :yawn:

13. Resana

Resana Истакнат член

Кога ќе почне да се цени квалитет пред квантитет тогаш и може ќе почнеме да зборуваме за напредок . Општо во сите свери на државата не само на форумов.

Glowy, Angie1432 and Bitter-Sweet like this.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Ми текна за лани. Вајлд па друга приказна е.
    Што запнавте со таа 40 ка, мислете дека од таму ја гласат? Пола членки од таму ги има извреѓано.
    Нејзе ја има низ форумот, и ја гласаат повеќето , не ја гласа само 40 ка. Отупевте со таа 40 ка секоја година.
    Клан бе|(.
    Да, Бриџа е провокатор, вреѓа, боцка, ама очигледно тоа им се допаѓа на членовите на форумот, ја номинирале и гласале. Што повеќе се дискутира не знам.
    Каков квалитет барате на форумот? Секој си гласа по сопствено убедување.
    Не е ова натпревар за избор на најпаметна форумџика.

M&M, Ivan4e04, Eli23 and 17 others like this.
  15. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Затоа што не е нормално ова ? Да беше некоја членка која никогаш ја немам видено немаше ништо да кажам, што и се има случено една година кога победи - за мене - непозната членка, макар и само членови на 40ка да гласаат.

Ама форумџика на година да стои некој што вреѓа на теми кои не се за вреѓање и боцкање? На женски форум? Фуј.

16. KateKane

KateKane Форумски идол

Не не знаеш приватно па да знаеш дали учествуваме во некоја револуција или протест. Не знаеш ни кај идам, ни што организирам, не само за мене, општо за сите.

Младите се мотор на форумов. Нема врска дали членот има 20 или 50 години, или ти се допаѓа тоа што го пишува или не. @Lella имаше 16 години па пишуваше постови од кои може вилицата да ти падне колку се добро скоцкани. Јас конкретно од тоа девојче иам многу научено, иако е помлада од мене. Оди види за расизам како збори, мене бар ми има отворено очи за некои постапки што сум ги правела а не биле океј.

Младите секогаш носат нова, свежа перспектива на темите, а повозрасните нудат совети од искуство и тоа што животот ги научил на неколку лекции. И кога се презентира некој проблем, 1000 пати е подобро да прочиташ совет и од човек кој гледа на проблемот од еден аспект и од човек кој гледа од друг.

Диверзитетот е тоа што го прави форумов тоа што е, и темава може да е мост каде сите може да пишуваме сите и да правиме убава предновогодишна атмосфера, ама нажалост некако тоа никако не се успева.

Last edited: Dec 27, 2022
    M&M, Ivan4e04, S.J.Parker and 24 others like this.
  17. sani99

sani99 Популарен член

Може ли лп ?

18. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Бизарно е некој кој вреѓа и е дрзок и безобразен и негативен, да има повеќе гласови од девојка која секогаш е одмерена во зборови, е позитивна и помага за различни проблеми, во различни теми.
    Пишувала таа во 40ка, како цел форум да е таа тема. Глупости.

19. KateKane

KateKane Форумски идол

Јас пишувам оти ми е мерак, не за да земам титула. Да сакав титула немаше да се откажувам од 2020, две години од натпреваров. Еден вид на дневник ми е, мислите што ми се вртат во глава поубаво ми е тука да си ги кажам. Тек па колку ми олеснува коа ќе се изнапцујам коа сум нешо нервозна, ау. Плус, препрепрекрасни луѓе имам запознато од тука. Последнава група на луѓе со кои контактирам ми се во срце, најубава работа што ми дојде во 2022 ми се.

Ниту ми значи нешто титулата, ниту пак планирам да се расправам за неа. Си имам луѓе што си ги читам, си имам место кај што можам да си се искажам и си имам еден куп пријатели истомисленици.

Друго апсолутно ништо не ми е битно. Ни титула ни ништо.

M&M, Ivan4e04, Eli23 and 25 others like this.
  20. staycalm

staycalm Форумски идол

Ете ти постирај скриншати да видиме зошто не сме во право.
    Многу сте ми смешни, "не сте во право постирате само избрани скришнати, ама јас не ви давам да видите каква е реалноста, сами најдете си ако ве интересира."