Абе каква 40ка, какви бакрачи луѓе, што ви е? Девојката со години на форумов споделува цртежи и декорации на храна, дава љубовни совети, стручно крева свест за теми од област психологија, препорачува филмови и серии за сечиј вкус, носи тука вирални трендови и дискурси без кои цела почетна би била само за бебиња и домаќинлук. Не знам колкав контраш треба да бидеш за да се напнуваш дека толку сестрана личност како Демонка добива поддршка, па уште толку ниско да паѓате со спомнување здравје. Олабавете.
Немаме. Овие од морална шо се на диета, ги изедоа. Имаме алкохол и цигари. Спојлер Спојлер Спојлер И нешто ситно дрога
Па...конечно убедена сум. Дефинитивно треба да се сменат некои работи на форумов/темава. Мислам дека стварно треба да размислиме за кандидати шо се номинираат во иднина. Мислам и стварно тостерот е веќе некреативен и изживеан. Предлагам наградата да е годишна претплата за терапија.
Јас не знам каков борец бев кога ме изгласаа, а ни Кате-Кане, а ни Јованти, може се бориме со нешто за што не сме свесни... пак прозивам луѓе ама тука ми нема логика муабетов, 40ка е "гласачко тело" затоа што има активно многу членки, ама од друга страна повеќето не се ни "тетки", ни "баби", темата одамна врска нема со насловот Имаше година кога две членки ги распнаа, а ни едната не беше дел од 40ка, нивните лични борби беа распослани и разглабани, а јас ни едната од нив две не знаев ни која е, ни со што се соочува, да не раскажеа во темата за форумџика. Грдичко е малку Ако некој пишува во 40ка, не значи дека САМО таму пишува, всушност не можам да се сетам на некоја да победила, а само таму да ја има, сите ги имало и по други теми на форумот. Пример ти е Вајлд, да речеме, Бриџа редовно номинирана со години, секогаш се посестрани номинираните/гласаните.
Проблемот со 40ка е што за некој муабет, место да се пишува во соодветната тема, вие сѐ си пишувате таму.
И? Еве нека ја затворат, нема пак да се пишува во "посоодветни теми". Од причина што луѓето во таа тема пишуваат за своето секојдневие, не се расположени за форумски дебати. Ако не напишат таму, нема да напишат никаде, така што тој трафик нема да постои. Проблем е само за оние кои го гледаат како проблем, на тие што им (ни) се дебатира, пишуваме и во другите теми.
Така си сакаме Ќе подостареете и вие, ќе дојдете на нашето Ќе пишував повеќе, ама гобленот ќе ми остане недовезен
Да, ама не е тоа проблем на членките од 40ка, туку така е поставен и модериран форумот. Да не се правиме на 3 и пол. Демон е објективно еден од најквалитетните членови на форумот. Не само од отварање на теми, туку и до нивото на дискусија. Секогаш е смирена и дискутира непристрасно. Криминално е како до сега нема победено. Ама очигледно направила таков злочин да пишала во 40ка, во период каде што може и требала екстра поддршка и сега не може да помине еден избор без да и се извади низ нос тоа. Ако членките ја гласаат поради тоа што им е мила, е сосема во ред. Сакале или не, гласањето е секогаш натпревар на популарност. И тоа е ок. Не е популарна зошто пишала у 40ка, туку пошто буквално сите ја знаеме дека со години е активна на сите теми. На сите цитати и написи и пасивно агресивни коментари по други теми, би помислиле дека возрасни луѓе имаат повеќе осет, ама очигледно немаат. Сепак сатисфакцијата на егото е посилна од се. Иначе само се надоврзав на твоето мислење, не е наменето за тебе ништо лично.
Ова, за жал, е тажната вистина на форумов. Јас инаку гласав за Демонче @theowndemon и за Биле @Biljarkata Секоја година ги гласам
Да, форум е, нормално дека секој ќе си пишува каде сака и што сака. Го кажав тоа, зошто очигледно од таму произлегува и тоа што викаат дека сте клан.
За ова не си целосно во право. Имаше низа на речиси идентични теми кои не беа за “дебатирање”, па беа затворени со изговор дека не треба да се користат како “чат-теми”, затоа постоел ЧАТ на форумов, кој всушност никој не го користи. Таа тема не се модерира по исти правила и принципи како другите слични теми, во кои доколку се развие поголема дискусија и се испишат повеќе мислења за кратко време, или се бришат бидејќи се четува, или се отвара нова тема, каде се префрла дискусијата. Како шо кажа и членката погоре, ако побараш рандом совет во 40ка ќе го добиеш, ако пишиш во соодветна тема никој нема да ти одговори. Тоа сметам дека доволно кажува и за “принципите на модерирање” на таа тема. Доколку администрацијава се базира на трафик, тогаш сѐ паѓа во вода. Како и да е, немам ништо против искрено, само правилата да важат подеднакво за сите членови, во однос на сите теми.