Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Форумџики на годината 2017: Annath и danichap

Дискусија во 'За форумот' започната од Femina, 17 декември 2017.

?

Која форумџика ја одбележа 2017 година?

Анкетата е затворена на 28 декември 2017.
  1. Annath

208 глас(а)
    33,5%
  2. Bender Rodriguez

123 глас(а)
    19,8%
  3. danichap

208 глас(а)
    33,5%
  4. Dust

126 глас(а)
    20,3%
  5. Gosh

119 глас(а)
    19,2%
  6. joy1

151 глас(а)
    24,4%
  7. Lella

36 глас(а)
    5,8%
  8. Lianna Anna

65 глас(а)
    10,5%
  9. referentka

112 глас(а)
    18,1%
  10. Someonespecial

125 глас(а)
    20,2%
Дозволен е избор на повеќе опции
  1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.801
    А што толку ве разочарало откритието дека некој надвор од форум не е таков каков што е на форум? Не знам за што се работи и што направиле форумџиките, ама знам дека надвор од тука скоро сите сме поинакви. Еве јас лично, надвор сум поинаква малку, никој не ме мрази, само тука има накотено лица што не ме поднесуваат. Не глумам во никој случај, само ете тука знам да бидам подиректна, во живо сум пофина. :angel: Имам видено во живо форумџика, случајно, ја познав од сликите, тука демек е многу јака, а кога ја видов, абе мирно, бубалче. Познавам и еден член кого тука го сметаат исто така за негативен, ама кога ќе го запознае човек, ни н од негатива нема во него. Тие прекрасните тука, најопасни се. Така да, не се брза со носење заклучоци.

Последна измена: 26 декември 2017
    На Aquamarine93, YoungandBeautiful, crazylady и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Taka bese, a drugackata bese women in love.
    Navistina mnogu malku clenovi od toa vreme se aktivni i denes.
    I jas se raduvam koga posle dolg period ke procitam mislenje od nekoj od naseto vreme. :lol:
    Togas imavme drugi problemi, ljubovni maki, prasanja okolu seksot, prijatelstva.... :rofl: koga ke si procitam mislenje od pred 8 godini mi ide vo zemja da propadnam.
    A pak kombinaciite vo modni kritiki, auuu :drunk:
    Sega ko sto rece nekoj "porasnavme" pa se prefrlivme vo poserioznite temi. :wasntme:

На jovana03, ivi1987, crazylady и 4 други им се допаѓа ова.
  3. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Ај добро утро.

Вие доста сте биле трудољубиви. Па прочитав дека некоја превземала слики и се претставувала како Ума Турман а всушност била некоја си Параскева од Валандово. Дајте уште нешто да прочитаме, вака ние обичните смртници на форумов што не знаеме, што немаме сè уште стигнато ниво на богови.

*Името Параскева е измислено.

На jovana03, YoungandBeautiful, galapce и 8 други им се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    100.569
    Некои постови треба да се обојат со зелена боја :?:

На galapce, eli25, Jas! и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    20.029
    Не е до номинираните, туку е до гласачкото тело.

Да се разбереме, ова не е хејтање, не е мрчење, не е ни контруктивна критика, туку е само забелешка.

Колку пати се случило пола па и повеќе најнови мислења да припаѓаат на мајчинските теми? И тоа напишани од сосема непознати членови ама кои имаат над 1000 мислења, сите во мајчинските теми. . Мене лично ми е чудно и незамисливо некој да се зачлени на општ форум со толку многу интересни теми а да пишува само за каки :wasntme: :P(при толку други супер дискусии) ама ете, очигледно има куп членови на кои им е удобно само во тие теми. Јас одлично знам кои се @Annath, @danichap, @joy1 ама оние кои гласаат за нив, дали воопшто знаат кои се @Bender Rodriguez, @Lella или @Gosh, дали прочитале едно единствено мислење од нив. Ме разбирате што сакам да кажам, така?

И да бидеме искрени, ако се продолжи со гласање како досега (а ќе се продолжи, зошто нема друг начин), мајчинското лоби е тоа кое ќе биде пресудно на секој избор. Фер, не-фер, ама член/ка која не е активна во тие теми нема шанси ни да се приближи до победа.

На ivi1987, Rama, YoungandBeautiful и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Mene i brojceto mnogu mi fali, od starite.
    Sestra i na Lolipop bese redovna otvaracka na temi na vremeto.
    Priti mislam oti trolase od dosada, demek anonimna sum i kje si izmisluvam sto sakam. Posle i se sprijateliv so nea.
    Trendafilka ne da fali... Meceto isto.
    Koga kje mi tekne kolku raboti pominaa 19 godini imav koga se zacleniv, sega imam 27 i dve deca. A dete bev :D
    Ama mislam deka najstariot skandal ne bese so priti, ova e postari od moeto clenuvanje, Boyfromtown i DevojkaSk bile edna osoba koja sama so sebe se prepucavala od dvata profila :D

Piramida... Vo pocetokot mi bese ok, pisuvase desavki so doza na humor, ama vo odreden period pocna mi se cini prvo so edna Bokicka koja ne e povekje aktivna da se vikaat sestro, pa so Dzuli, pa bratstvoto se rasiri i sekoj nov clen go docekuvaa soo siroka pregratka, megju koi i Zabata mislam deka se najde haha, Theodora isto koja ne e vekje aktivna za zal i edna Defne isto, odma vo bratstvoto i edinstvoto ja primija i gi zaposednaa site temi so nvnite izlivi na ljubov, stvarno pocna da bide ligavo. Jas togas napisav vo edna tema, sto ti se dopagja, a sto ne kaj odredeni forumdziki deka me nervira toa nivno odnesuvanje, i koga mi se nafrlija me raspnaa, kako smeam da recam taka za bozestvoto nareceno Piramida, pa ona e tolku dobra i polna so ljubov, a pocna da mi smrdi deka e lazen karakter, nemoze bre site lugje na voj svet da gi sakas i so site da si fin i ljubezen bre, nema sansi, duri i potajno nekoj bi te nerviral, nemoze samo nasmevki da delis, pregratki i vozdiski, toa ne e vo coveckata priroda. :D
    Posle toa ja rasipavme kalimerata izmegju sebe so uste edno cudo clenki poradi toj ispad, ama stvarno ne bese edna tema da vlezes a da ne naides na vozdiski i ljubov i kolku site se sakaat.
    Za desavkata vo zivo, neznam vo detali znam deka ispozaebala nekogo na nekoj nacin, t.e. verovatno ocekuvale deka ona i vo zivo e polna so ljubov i pozitivna energija, a naisle na mrgud, toa neznam.
    Tuku bre lugje, so so desi so Mistery? Toj brkase zenski na forumov, muvase nekoi mislam :D I se druzese so Piramida isto.

Na druga tema, nemozam da izbrojam kolku lugje zapoznav od forumov i vo zivo, nekoi vekje ne se aktivni, Strumfeta, Carolina.costa, tedybear, kaj Trendafilka bev i na gosti so se prenokjevanje i zaedno bevme na koncert na Arhangel, ama so @ludoto19 imavme najubava druzba
    EEEEj a so Lakrimosa imavme zaednicki simpatija :D i si se dopisuvavme na taa tema kolku e ubav haha :D :D
    A isto imam najdeno na forumov bivsa devojka od mojot bivski decko koj bese od drug grad, neznam kako se najdovme, ama si razdelivme i mislenja sekako po LP i FB drugacki stanavme, posle ja zapoznav i na Pivofest 2012 godina :D

Mislam deka ovaa godina glavna nagrada treba da bidat set fildzani nekoi super zaebani, da ja ublazime makata po fildzanite na mama25, da znaeme barem deka nekoj ima sepak takvi fildzani :D

Sesilija da se aktivira povekje. (hollest)

I aj da si otvorime edna tema vakva za zaebancija i evociranje spomeni :D

Последна измена: 26 декември 2017
    На jovana03, JuLleE, ivi1987 и 27 други им се допаѓа ова.
  7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Па некои членки сами си пишаа дека не ги познаваат другите членови на листата:lol:

Самер лани како викаше (цитирам) :
    - Ќе излезат како од пештери да гласаат, мислат модератор се бира а не дека се дели награда, и пак до година се враќаат во пештерите без да знаат што се случува на форумов.
    :rofl:

И во право е Самер.

Ама не може ништо да се промени... Некои решиле само во една тема да седат и жива сила не ги вади... Притоа имаат право да гласаат, а не ги познаваат членовите.
    :|

На jovana03, Rama, YoungandBeautiful и 11 други им се допаѓа ова.
  8. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    Сесре, како беше она од Исус: Не може од ист извор да течат и слатка и солена вода. Така што не може тука некој да е негативец, вулгарен, дa навредува, пцуе, да зрачи од омраза, гнев и хејтеризам кон скоро сите членови, а надвор да е срце од човек. Никој не маскира љубезност со омраза и гнев, туку секогаш е обратното. Така што можеби надвор од форумов некој добро ти се маскира и прикажува како позитивен. Внимавај.

На Asistentkа, CameliaMiller, blueeparadise и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.060
    Јас навивам форумџиКА на годината да биде @Bender Rodriguez. Може да се случи и пресврт, не се знае. Има надеж до самиот крај.

Инаку, јас ги имам читано сите што се на листита. Вклучувајќи се и себи си. :rofl: И најискрено мислам дека фалат таму уште многу членови. На пример Лилит, Сјдго, Бриар, Нигредо Одор, Ружа, ДАнгел и има уште дел. Не можам да ги набројувам сите. Исто сметам дека сите што се таму, на овој или на оној начин заслужиле да бидат, ама тоа не значи дека јас за ова не би поставила построги критериуми.

Прво мислам дека минимум 500 мислења за ова се малку, а има и такви кои имаат помалку од 500 и вредат многу повеќе од овие првиве. Потоа должината на престојот и активноста на фемина. Радо ќе се земам за пример. Јас сум кратко тука, а уште пократко активна речиси секој ден. Дали 3, 4 месеци уназад почнав да пишувам почесто. Не очекував да се видам таму себе, ниту друг член од новите, ради таа причина. Што не значи дека сум толку скромна бе и оти не сакам да ви ја лапнам наградата. :rofl:

Мислам дека нема потреба да ги напоменувам деловите каде што се зезам. Останете со здравје, јас имам уште теми за замарање. Може и во мајчински да наминувам почесто до крајот на гласањето. Имам право по закон, со две деца сум. :rofl: Очекувајте ме. :devil:

На Rama, Lella, Bender Rodriguez и 9 други им се допаѓа ова.
  10. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.866
    Допаѓања:
    19.578
    Дајем ти паре за да ми го кажеш трачот/името на феминката која ја лажирала нејзината смрт?

На Rama, YoungandBeautiful, EvAngelos и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Da se razbereme: za da si aktiven na forumot treba posvetenost i vreme. Mnogu vreme.
    Da sledish temi i diskusii i da komentiras.
    Od ovaa gledna tocka sega otkako stanav majka toa e nevozmozno. I katceto so majcinski za da go pratis ti treba min 1 cas dnevno, ako pak i odis na rabota i toa e neizvodlivo.
    Ne e deka svetot ni se vrti okolu kakite tuku ednostavno ne mozes da si vo tek so iljadnicite mislenja dnevno vo nekoi od temite.
    Ako toa znaci deka ne treba da glasame za da izborite bidat poobjektivni togas ete neka se vovede novo pravilo za toa koj moze da glasa pa slobodno isklucete ja pesterskata zena da ne vi gi remeti izborite. (fingers)

На jovana03, ivi1987, buba4e89 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Jas pred nekoj den prasav oti gomceto na sin mi smrdi ko na umrena zivotinja :D

De lugje, nemozete da naterate nekogo da pisuva vo odredeni temi ako ne go interesiraat. Mene ne me interesira literatura na primer ne ni otvaram tamu.

@Lolipop23 pozdravi ja sestra ti :)

На JuLleE, ivi1987, Bender Rodriguez и 6 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.801
    Видиш, баш ова го кажав.
    Одма емоции, трогателност... што уствари ти беше контра аргументот?

Не грешиш ти, туку сликата за форумов е - таа.
    Посебно што верувала или не, многу членки - мајки, пишуваат и на други теми. Не сакам да ги тагнувам, затоа што сметам дека нема потреба да ги "истакнувам" во овој случај.

Да де, кој кај сака може да пишува. Затоа имаме мајчински (не родителски), а не општ форум :)

И ти си пример за членка која е мајка, ама и нешто друго знае освен тоа да каже.

Во мојот избор се претежно - мајки :)

На Rama, Lella, YoungandBeautiful и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Pa je zatoa sto porasnavme i ostarevme pomirete se so faktot :D
    Se sekjavate li na edna clenka Blond negde od istokot bese ostana trudna i po cel den nasekade pisuvase za nejziniot bebko vo stomakot i otekuvase. Nejziniot bebko sega vekje odi na skolo.
    Jas koga se zacleniv aber nemav deka kje se mazam, ama eve po 7 godini dve imam. Lolipop isto, Danicapp isto, i edno cudo drugi nas koi porano sme se citale na drugi temi sega se citame vo bebeskite gomca.
    Zaklucokot e deka - ostarevme :D I taka ostareni clenki pisuvame vo Bebe, i drugi majki koi moze guglaat za nekoj problem na nivnite deca, gugl gi nasocuva na forumov, se zaclenuvaat i od tamu niknuvaat edno cudo zeni koi pisuvaat samo vo bebeski temi.
    Nemam drugo objasnuvanje osven deka ostarevme nie, i deka i forumov ostare. Na vremeto @ozbilnazena bese edna od postarite i mnogu retko se srekjavase druga zena na forumov v o tie godini, ustvari opsto retko se srekjavase nekoj da ima nad 30, prosekot bese 19-27, turete tuka kolku od niv se izmazija i izrodija, i ete ja matematikata :D

На JuLleE, oblace1, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Ами на што да смри , на ванила?
    Го...о е не е колаче :rofl::rofl::rofl:
    Ама си ме изнасмеала, уште се смеам :rofl::rofl::rofl:.

На ivi1987, buba4e89, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589

Ти се извинувам Ев..но повторно си со грешно мислење...изворите кај Македонски Брод се со солена вода..ама...ама, извирааат од Сланска река која има слатка вода:)
    Ах, оваа наша чудесна Македонија;)

17. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.060
    Не морате да влегувате во дискусија ако немате време. Доволно е да отворите тема која бара подлабоко размислување, квантитет и квалитет на мислење. И да прочитате барем дел. Ќе видите дека во сите тие теми се Бендер, Лела, Спец и уште некои.

На Lella, buba4e89, Asistentkа и 7 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.801
    Офи, не е поентата на муабетот тоа. Пошто и ти, а и многу други, не пишувате само во една категорија.
    Забелешката е дека форумот е едноличен, и не знам кој спомна, дека некои членки немаат поим кои се некои од кандидатите.

Не барам вина, туку ете за мене е поразително што никој не го интересира ништо повеќе од кака, пудра и храна. Тоа се тие најважни теми на форумов.

А и ти исто колку и јас знаеш како изгледа дискусија, со аргументи, контра аргументи, "кршење копја"... на оној другион форум, јас пораснав и многу размислувања на членови кои таму виртуелно сум ви познавала влијаеле да јас застанам на некое мислење, размислам, преиспитам, добијам желба да научам нешто повеќе.

Во тој контекст, такво нешто тука не можам да искусам. Таков е "вајбот" како што кажав.

Да пробам да развијам поостра дискусија или засегнатите ќе бидат "повредени" или ќе се повлечат.

Па со оние со кои најмногу сум се "карала" според тукашните стандарди за дискусија, мене ми се најомилени и според мене најпаметни и најмногу интелектуално изградени. Ќе спомнам неколку, некого ќе заборавам сигурно @LivingGlam @Bridget @Cka @Lilit @Gosh ...

Бриџит и Чка имаат деца, па замисли други теми сум дискутирала со нив. Изгледа и тоа е можно.

Мене ми фалат такви дискусии, ми фалат такви членови, но тоа не е нешто што можам да го променам, па ете, само си се жалам :)

Да те потсетам... на собиранка, јас атеист, бев со закоравен христијанин. Сакав да го запознаам и да направам муабет. Баш затоа што живееме дијаметрално различни животи, со различни сфаќања, ама неговиот интелект беше неоспорлив и до ден денес го паметам, ако има повеќе од 6-7 години поминато :)

На Lella и manja666 им се допаѓа ова.
  19. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Emocii??? Kade vide emocii ti vo mojot post ziti se? A sto bese ona so zenite od pesterite? M?
    Tocno e, ima majki koi se aktivni i po drugite temi. Takvi vprocem i se na listata: annath, danichap, joy1...
    I sto e sega problemot?
    Kako sto ve razbrav bidejki ne postoi nacin da se ogranici koj moze da glasa, nie samite treba da sme svesni deka ne sme aktivni na cel forum i spored toa ne sme objektivni i da ne glasame?

20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.801
    Не. Тоа беше моја лична констатација и разочарување. Ај прочитај уште еднаш.

Порано родителството беше природен процес, денес е кариера.
    Мене тоа... да речеме дека не ми се допаѓа :)

На Rama, Lella, YoungandBeautiful и 6 други им се допаѓа ова.