Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Форумџики на годината 2017: Annath и danichap

Дискусија во 'За форумот' започната од Femina, 17 декември 2017.

?

Која форумџика ја одбележа 2017 година?

Анкетата е затворена на 28 декември 2017.
  1. Annath

208 глас(а)
    33,5%
  2. Bender Rodriguez

123 глас(а)
    19,8%
  3. danichap

208 глас(а)
    33,5%
  4. Dust

126 глас(а)
    20,3%
  5. Gosh

119 глас(а)
    19,2%
  6. joy1

151 глас(а)
    24,4%
  7. Lella

36 глас(а)
    5,8%
  8. Lianna Anna

65 глас(а)
    10,5%
  9. referentka

112 глас(а)
    18,1%
  10. Someonespecial

125 глас(а)
    20,2%
Дозволен е избор на повеќе опции
  1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Премногу се замарате.

На ivi1987, Rama, wannaBeMomma и 11 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.062
    Допаѓања:
    268.807
    Не го знаеш муабетот, затоа... ама на место си беше прашањето на Офи тогаш :D

3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Jas kje vi kazam deka ve razbiram i ednive i drugive, i tie i tie ste vo pravo. Ne izigravam medijatorot Metju Nimic, ama ima vistina i vo toa, a ima i vo drugoto.
    Na krajot, dzabe se zamarate, pak sekoj kje pisuva kaj so mu se pisuva :D

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    E.

5. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Знам, само ме насмеа коментарот за споредбата со " умрена животиња" , па и јас се пошегував на нејзина сметка.

На buba4e89 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.062
    Допаѓања:
    268.807
    Точно де.
    Не спомнав јас никакви забрани, банови, ограничувања... само лично незадоволство. :)

7. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Да Анке така е, само морам да забележам дека ти и другите кои ги набројавте знаете да дискутирате без навреди и без ништо и да водите нормална дискусија. Јас на пример од таквите подфоруми каде што сте активни вие се повлеков и нема да дискутирам понатаму. Од проста причина што има исто така и по тие теми претерано искомплексирани луѓе кои не знаат да дискутираат како луѓе, па употребуваат сарказми (као божем на пример јас не знам да вратам со сарказам ама не се спуштам на нивно ниво и сметам дека е губење време да се дискутира со такви луѓе), па летаат навреди индиректни нели, па се погаѓа тука некој кој сака да пука сеир па става лајкчиња на тие коментари па ова па она, па приватни пораки за тоа како некој е петарда тешка и.т.н.

Јас пример уживам тебе да те читам и некои други членови. Ќе се земам себеси за пример. Тука се испорасправав со некои членови за една работа што тврдам дека е поинаква и тука нели, чекаа луѓето кои ме мразат и не можат да ме поднесат прилика да најдат некоја замерка и одма почнаа со дрски коментари да ми се обраќаат (не сите, морам да напоменам тука) демек мене тоа ќе ме повреди, искрено не ми е ни гајле ама еве ти давам пример како се одвиваат таквите дискусии (па после кога дадов информацијата од каде ја влечам т.е. од научно здружени тогаш е, пу пу не важи овие се грешка). Што јас нели дадов одговор на тоа ако се грешка нека се оди и нека им се укаже на пример јас не сум научник јас сум само човек кој добил информации од професори на пример, сега ако некој вели на пример дека и професорот е грешка, бујрум оди објасни му, не мене.

Затоа и избегавам искрено да дискутирам по таквите теми. Зошто не сите се дојдени со намера да водат мирна и искрена дискусија. И затоа и решив да се повлечам од повеќето теми на форумов.
    Сум бил член на други форуми и веќе ова ми е поминато искрено кажано. А и помирна ми е главата.

8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.809
    Допаѓања:
    325.400
    напротив јас голем дел од мајките(ама глупаво звучи ова некако) сум ги сретнала во мн теми.Почнувајки од развод,дебати за абортус,доење во јавност,вакцини,теми поврзани со врски,брак,секс,сум ги сретнала во темите за мода и шминки,во општи муабети и патувања,филм,во темите за дете(не бебе) каде и те како има убави теми за дискусија.Доволно е и од тука да се заклучи за каква личност станува збор.Голема раб ако не учествуваат во религија или не се замараат со политички теми.Па и психолошките теми некому му се досадни(еве мене).

На jovana03, JuLleE, ivi1987 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Па тоа е форум...Да има илјадници мислења, членови, теми, да се скараш со некој, да се смириш, да те банираат, пак да се вратиш, да се зезаш, да кажеш што ти лежи на срце, да запознеш и истомисленици и со поинакви размислувања.

Форум не е една тема па само да кажеш како ти поминал денот (како што пишуваме во фмќ, 40 и мајки).
    Тогаш купи си нотес и пишувај си што си правел во текот на денот.

Никој од членовите не е крив, туку криви се главните што дозволиле да има такви теми, колку да имаат повеќе присуство на форумот во текот на денот....Да има поделби и кланови на форумов, а тие да имаат поголема посетеност.

Ниеден член не може да ги знае сите останати членови или да коментира по сите теми, ама да не ги знаеш Специ, Бендер, Гош...што имаат 100000 мислења и лајкови, е чудно....Значи не читаш ни СДК, ни политика, ни филмови, ни музика, ни смешки, ни На срце ми лежи...Па ставете катанец и нека бидат активни само 3 теми.

На sweet-cherry, Rama, Lella и 12 други им се допаѓа ова.
  10. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Форумот е да се скараш со некој, ќе се согласам со тебе донекаде ама не е да упатуваш навреди и дрски коментари. Да бидеме реални.
    Јас не сум имун на ова, последниве месец дена почнав така да правам си признавам, ама главно во самоодбрана.

На YoungandBeautiful, buba4e89, galapce и 7 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.062
    Допаѓања:
    268.807
    Пак... домаќинските муабети :)
    Ете мене ми е криво што немаме подлабоки дискусии, а и кај што има напори да се почне таква дискусија, одма, ама ОДМА нечии чувства се повредени.
    Мене ми е тоа детски, ама шта ќеш.

На Rama, Lella, YoungandBeautiful и 6 други им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.809
    Допаѓања:
    325.400
    па не ви се погодува искрено.Никој не дошол овде да разглаба за психологија само оти на вас неколкумина тоа ви се прави.Како не разбирате дела не постои сестрана личност.Дури Бендер и Лела што толку ги често спомнувате не се личности што ги има ама баш секаде низ форумот.Заклучок?Секој е онаму каде што го влечат личните интереси

На jovana03, JuLleE, ivi1987 и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.060
    Кај ве снема, таман сакав да си ги спремам пуканките. :rofl: Мислам дека конечно си ја пронајдов најинетерсната тема. :rofl:

Колку сакате лутете се, ама Бендер, Лела, Спец, се пример за чиста интелегенција. Знаат да дискутираат на секоја тема. Читајте ја и Гош. Ункатна е во секој поглед. Луѓе, серизоно има многу квалитетни ликови на форумов. Секој од нив на свој начин.

Тежината на темите не е еднаква. Не се споредува психологија со тема како го поминав денот. Точно е дека секој пишува каде му лежи, ама овие од погоре, ги има речиси во сите теми. И посебно ми е мило што се на анкетата.

Јас сум тука не сум ниту година, а ова се ликовите кои ги забелажав меѓу првите. Исто така, има и многу неактивни, а доста добри теми. Штета што е така.

Мајка сум, ама нема да застанам во одбрана на мајките. :devil:

На Rama, Lella, Kitten и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.489
    Допаѓања:
    97.014
    Џоли, може некој нема на кој да си го каже денот, па зашто да не си го каже овде? Па ако некој нема енергија да дискутира на тема религија и политика на форум, не значи оти е неквалитетна личност. Некој форумов го сфаќа чисто како забава и зезанција, за такви теми треба одвојување и повеќе време и поголема присутност, како би се пратела една дискусија таму. А не секој го има тој луксуз. A и не секој сака...

На jovana03, JuLleE, ivi1987 и 8 други им се допаѓа ова.
  15. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Имав една роднина, за среќа не контактираме повеќе, кој пат седневме со неа збореше колку била отворена на пораѓај, колку и ја расекле, како ја прегледувале со рака,аааа денеска убаај каките на синко, аааа денеска како зеленкасти, цицна малку, прдна неколку пати, кој знае што е работава, ама буквално нон стоп ист муабет. Ја ке пробам да зборнам за нешто друго, таа ќе врти ,ќе врти и пак ќе го наведе муабетот на истата тема.
    Такви има и на форумов и насекаде и не ми се интересни за дискусија.
    И јас имам дете и јас сум се пораѓала па не отекувам никој со се едно ист. Се кажува еднаш, а не сто пати. Ај кога е бебуш, разбирам, тазе мајки, нешто ново, нормално е и природно и јас сум била неискусна и со сто прашалници во глава, ама со деца по 3/4 години да се збори се исто, досадно е. Како на пример моето бебе има 39 месеци, две недели и пет дена, денес нешто кашла и нејке да јаде, шо може да му е, па однеси го на лекар , па ќе знаеш шо може да му биде, аман.

На CameliaMiller, ivi1987, Rama и 9 други им се допаѓа ова.
  16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    Па ако де нека пишуваат, и јас пишувам во ФМЌ како ми бил денот, како што пишуваат и многу други членки... Па сепак ги знам 98% од активните членови што се мајки, баби, или членови што воопшто не пишуваат каков им бил денот.

Кој нема волја за да дискутира, никој не го тера со сила.

Малку е утната смислата на форумот, ама нема врска, секогаш за истото се дискутира и никому ништо.
    Нека тера вака, мене секако лично не ме засега....ги читам тие што сакам и си пишувам таму кај што сакам.

На ivi1987, Rama, Lella и 8 други им се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.966
    Допаѓања:
    123.560
    Па номинациите секој си ги има направено спрема тоа што го влече на форумот. Дај не зезајте сигурно не читате се од темиве:)

На jovana03, ivi1987, Rama и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.489
    Допаѓања:
    97.014
    Па сите исто прават. Не знам кој е проблемот тогаш...

На simonka93 и joy1 им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.062
    Допаѓања:
    268.807
    Па истото го кажувам бе Џои :)
    Мене ми е криво што генерално "влечењето" е концентрирано само кон каките, храната и шминката. Тоа ми зборува дека луѓево немаат желба за учење, дискутирање, ДЕБАТИРАЊЕ - што е најосновната функција на еден форум. Тоа е смислата на постоењето на форумите, во нивната дефиниција.

На почетокот сакав такви дебати, јас сум сигурна и дека се сеќаваш, кога се зачленив. Но, секогаш кога ќе се "вжештеа копја" соговорниците или плачеа, или напуштаа тема. Факт е дека три теми го одржуваат форумов жив - +/-40, мајчински муабети, СДК... и ај четврта и петта, иако занемарливи во однос на овие три, се Фемина Инстаграм и Мојата шминка преку слики.

И тоа е. Толку.

Ако е ова најголемиот женски форум, за што уствари размислува македонската жена, во 90% од времето?

Ај не те интересира психологија, религија, политика, медицина... ама мене ми е тажно што останатите теми... едноставно не се "интересни".

Од секогаш сум сакала дебатирање, тука ме мрзи да дебатирам. Просто е, немам со кого.

На sweet-cherry, ivi1987, blueeparadise и 14 други им се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.809
    Допаѓања:
    325.400
    епа да бевме сите по ист калап правени немаше да биде интересно :)

На JuLleE, ivi1987, galapce и 2 други им се допаѓа ова.