Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Форумџики на годината 2017: Annath и danichap

Дискусија во 'За форумот' започната од Femina, 17 декември 2017.

?

Која форумџика ја одбележа 2017 година?

Анкетата е затворена на 28 декември 2017.
  1. Annath

208 глас(а)
    33,5%
  2. Bender Rodriguez

123 глас(а)
    19,8%
  3. danichap

208 глас(а)
    33,5%
  4. Dust

126 глас(а)
    20,3%
  5. Gosh

119 глас(а)
    19,2%
  6. joy1

151 глас(а)
    24,4%
  7. Lella

36 глас(а)
    5,8%
  8. Lianna Anna

65 глас(а)
    10,5%
  9. referentka

112 глас(а)
    18,1%
  10. Someonespecial

125 глас(а)
    20,2%
Дозволен е избор на повеќе опции
  1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.994
    Абе сите бегаат кога треба да платат..

Така и оноа Пусито избега:rofl:

На CameliaMiller, Someonespecial, Lianna Anna и 2 други им се допаѓа ова.
  2. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067

Не реков дека бегам само дека немам принтер во моментов. :D

Пусихантер бе еј, хахахахахах.

На CameliaMiller и Dust им се допаѓа ова.
  3. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.589
    Читам, се крстам...

Ти беше третата што ја номинирав...

Пратам што пишувате и не ме бендисувате:P
    Оговарачки..ууу

4. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Овој избор да се укине, најубаво ќе е. У ствари модулот да се смени.
    Која форумџика ќе има најмногу допаѓања во текот на годината, таа нека биде победничка.
    Анализава која тука се поставува, а и мислењата кои ќе следат по изборот, за желудник се штетни..а богами и за меѓучовечки односи.

После па лајкови ќе се штедат и така.
    ХПЛ

На jovana03, JuLleE, ivi1987 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.107
    Допаѓања:
    26.979
    Шала на страна,моето мислење за оние што гласав е:
    @Someonespecial ми е мила уште од самиот почеток.Уште кога се зачленив ми беше од поомилените форумовски членови.Редовно ја читам,и жал ми е што не сум била сведок на нејзината трансформација.Сепак,забележувам дека ставовите и се поцврсти и дека сака да отиде до крај со својот аргумент.Ја сметав за рационална,што и тоа е.Секоја година ја среќавам на изборите на листите,но оваа година мислам дека ќе се докаже како најфорумџика.
    @Gosh Ја сретнувам често,во многу теми.Ми има оставено впечаток дека е фина,а едноставно нејзиниот сарказам е баш по мој вкус.Ни премногу вулгарно,ни у фазон цуци-муци.Нема влакна на јазикот во вистинска смисла на зборот.
    @danichap ја гласав бидејќи ми е една од позитивните членки на форумов,кои се сега многу ретки.Искрена е,но секогаш го има кажано тоа на свој сопствен начин.Кој пред се е културно.Дани ми е пример за модерна жена.Има време за децата,за форумов,за козметика.Абе за се :wasntme:
    Искрено,не номинирав,ме мрзеше.Но @+++ е еден од „новите членови“ го среќава секаде,ама буквално секаде.Се сеќавам прв пат кога прочитав некое негово мислење,па одма почна на лошо работата.Сега го ценам ептен како форумски лик.Си стои цврсто на ставовите.Мислам,дека заслужуваше да биде на листата. @Ketchup ми е фаворит и лани и сега...Премногу ми е жал што го нема на листава,а ми е еден од поквалитетните членови на форумов овие години.Ако имав уште еден глас плус,би гласала за @Lella .Неа ќе ја паметам поради дискусиите за говорот и правилното пишување.Сега,почесто ја читам баш во религија.Ја читав и за планетите.Таа е посебен вид на генерациите што доаѓаат (во кои спаѓам и јас додуша...).Како и да е,да не ја должам многу.Сигурно сум заборавила некој.Кој и да победи ќе бидам среќна,бидејќи сите заслужуваат.Среќни празници луѓе :*::*:

На cresa-jagoda, +++, Lella и 5 други им се допаѓа ова.
  6. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Не се согласувам Сања. Тогаш ќе победуваат оние кои што постираат слики во модни критики или слики од миленичиња, деца. Затоа што сликите се разбира дека се најлајкувани.
    Или пак оние кои поздравуваат 30 души секој ден во специјален поздрав.

Лајковите апсолутно не се мерило за квалитет.

На sweet-cherry, JuLleE, ivi1987 и 18 други им се допаѓа ова.
  7. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.564
    Секоја година дојде ли време за гласање оваа тема е најактивна со вадење прљави гаќи на ачик и меѓусебно препукавање. Ама секоја година.

Лично форумов не го следам како порано од немање време а и веќе не ми е толку интересен, може зошто сум подолго време тука па го нема веќе тој ентузијазам како порано да споделиш мислење или дешавка од секојдневие. Се уклучувам на дневна база и отварам пар теми кои ни на една рака не се бројат.

Не номинирав никого гласав за тројца кои низ годините ми оставиле впечаток а не само оваа година.

Иако сум подолго време тука пар луѓе на листава прв пат ги гледам, пар луѓе сум ги среќавала попратно низ теми а пар луѓе навистина ми оставиле впечаток и биле забележани на овој или на оној начин.

Темите на форумот некако се измешаа колку и да се трудат модераторите или како и да им е титулата да држат некој ред. Општи теми од типот на рекла-казала каде секое мислење е -Цуци повели кафе и локум или повели коктел, како и мислења од типот Станав, јадев и отидов на факултет/школо/работа, теми од типот за деца и бебиња каде мислењата се Леле денес прв пат прднавме, какавме и ждригнавме ми сувишни. Темине за политика и религија па да не ги почнувам особено политика каде ВМРОВЕЦ и СДСОВЕЦ очи ќе си извадат а ако како неутрален се обидеш да дадеш мислење веќе одма си етикетиран или партиски или за во лудница.

Изборов не знам како да го наречам. Хејт зароден од четрсдруга. Убаво е да се одбележат со гест луѓето кои придонеле и одвоиле од своето време за тука да шкртнат по некој збор ама од друга страна како секоја година едното исто се повторува не знам колку е паметно да остане оваа такозвана традиција на избирање форумџика.

За крај празници се ближат, енергијата насочете ја кон убави работи а не кон хејтање на рандом луѓе на форум.

На 1209, sweet-cherry, ivi1987 и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    20.060
    И мене ме интересира кој бил толку болен да го стори тоа. :^)
    За ова бев присутна, ама глумев дека не сум. Пукав сеир од страна. :rofl:

На ivi1987, Rebecca_R, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Имаш право.
    Реков ОП, па скокнав.
    И да, воопшто не се мерило. Само тоа ми беше прво што ми падна на памет.

На eli25, CameliaMiller и manja666 им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.062
    Допаѓања:
    268.812
    Јас сум побогата....

Не ме издавај.... Милена, генерацијо моја!

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.062
    Допаѓања:
    268.812
    Не знам зошто муабетов го сфаќате како "препуцавање".

Ниту навредив некого, барем јас, ниту предложив "санкции" или нешто слично.

Мене не ми се допаѓа фокусот на "македонските жени", јас ете мислам дека можеме многу подобро од ова.

Значи не посочив ама баш никој, напротив, сите на листава ми се позитивни карактери.

Ако форумот го гледаме како мини општество, многу лесно ми се сфаќа поентата.

И се' што напишав, сепак испадна точно.
    Одма се чувствата повредени.

Дајте. Критика е, кон сите нас, во целина. Не е навреда.

Огромна е разликата.

На sweet-cherry, Rebecca_R, YoungandBeautiful и 11 други им се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Ајде Камелија,оди отвори негде некоја тема и да Пукаме дискусии,да ја оставиме темата за организирање табори да си заличи ова на избори а не на тема за оговарање,ту за спомени,ту за трето петто..
    Едни избори во државава не поминаа без зборење за историско минато.

Ајде кандидатки,што ке понудите?

На Asistentkа, eli25, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.062
    Допаѓања:
    268.812
    Си има супер теми, ајде да ги заживееме :)

На Nausicaa и Lianna Anna им се допаѓа ова.
  14. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    A sto e loso sto fokusot na makedonskite zeni e vo semejstvoto?

Jas sum od skoro majka, ama mozam da kazam deka zivotot kompletno mi se izmeni od togas, a posebno pak otako se vrativ na rabota ziveam so 100 na saat.
    Od ovoj aspekt tvrdam deka zena koja ima kariera/odi na rabota, doma ima malo dete, se grizi za domot i go neguva bracniot zivot i ima kolku tolku nekakov socijalen zivot, nema vreme da debatira za "podlaboki" temi ko sto gi velis, od politika, od religija itn...
    Mora, znaci mora da krati od nesto za da posveti vreme na forumot. :!:

Znaci ne e rabotata deka samo kakite ne interesiraat, ednostavo sekoj doaga vo toj period od zivotot koga fokusot se menuva kon drugi raboti. I jas prethodno sledev politika, sport, citav knigi i gledav filmovi... mislis sega ne go sakam istoto, ama ednostavno nemam vreme. :)

На jovana03, ivi1987, Rama и 8 други им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    Отворени сме и прифаќаме лица со поинаква боја на кожа од сопствената, со поинаква сексуална, религиозна и политичка ориентација...
    Ама не простуваме што мајките пишуваат за теми кои нив ги интересираат :D.

И луѓе, мирисот на каките не го помати мозокот на една жена која се остварила како мајка, ниту секојдневието и обврските кои моментално истото и ги наметнува не ја избриша нејзината интелигенција а најмалку способноста за дискусија или дускутирање.

Секој сам одлучува како ќе располага со сопственото слободно време, секој сам одлучува каде и во кои теми ќе биде активен и секој сам одлучува дали тука ќе ниде за свој ќеиф или во улога на усреќување на некој друг.
    И не секој се "пали" на дискусии од ист тип. Тоа што за еден е воодушевување во некои теми, за друг е "тупење" и причина да ги заобиколи истите.

Инаку сеуште не гледам каква врска има сето ова со конкретнава тема, со изборов.

На kukla21, JuLleE, ivi1987 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Мислев дека за минативе 7 и пол години на форумов сѐ имам прочитано, ама не било така 8-| Толку многу небулози на едно место, страшно |(

Не номинирав никого, од неажурност :wasntme: Ама со големо задоволство гласав за моите фаворити оваа година :) Додуше, едната со години ми е фаворит :) Штета што може само за 3 да се гласа, јас сакав за повеќе да гласам.

@Bender Rodriguez , од пред некое време го читам повеќе, многу ми се допаѓа нивото на кое ги води диксусиите (y) Издржано, смирено, културно и објективно. Ми се свиѓа како размислуваш :D
    @Annath , одамна присутна на форумот, од секогаш цврсто стои на земја, реална и приземна, без непотребни постови и драми во истите. Една од најомилените форумџики уште од одамна :l:
    @Lianna Anna релативно „нова„ :D ама како од секогаш да била овде. Ме освои со истрајноста и трпението на една конкретна тема, секоја чест на нервите :bow: :D Настрана познавањето на проблематиката.

На sweet-cherry, Rama, kristina.k и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Кoгa зaвршувa шaрaдaвa?
    Темaвa е aктивнa oти е еднa oд ретките кaде сите се збирaме пa дa не сме oфтoпик, збoр-двa зa членките :D Инaку, немa мнoгу штo дa се збoрувa зa нив, пoвеќетo се тoтaлнo неинспирaтивни. ТoВa е.

На Abeja, oblace1, YoungandBeautiful и 8 други им се допаѓа ова.
  18. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.936
    Допаѓања:
    48.111
    Гласањево е некако досадно, секоја година скоро сите едни те исти со по некој случајно нов залутан член.

Ниту еден мој фаворит не се најде на гласачката листа од постарите членови, ниту пак од новите, гласав само за Бендер, никогаш не сум го исчитала до крај зш пишува предолги статуси, па чим се долги сигурно има нешто паметно да каже :)

Квалитетен член од постарите кој за жал не се најде на листата е Бубале, а од новите Briar Rose

На Rama, lovemme, Aquamarine93 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Бреии,секој пат си велам,нема шанси толку завист да постои во луѓето,и се така до следен пат.:D
    А уууу...:worried:

На kukla21, Dust, Rama и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Тебе ќе ти е пoдoбрo дa се држиш нaстрaнa oд темaвa сo вaкви кoментaри. Не мислиш?

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.