Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Форумџики на годината 2017: Annath и danichap

Дискусија во 'За форумот' започната од Femina, 17 декември 2017.

?

Која форумџика ја одбележа 2017 година?

Анкетата е затворена на 28 декември 2017.
  1. Annath

208 глас(а)
    33,5%
  2. Bender Rodriguez

123 глас(а)
    19,8%
  3. danichap

208 глас(а)
    33,5%
  4. Dust

126 глас(а)
    20,3%
  5. Gosh

119 глас(а)
    19,2%
  6. joy1

151 глас(а)
    24,4%
  7. Lella

36 глас(а)
    5,8%
  8. Lianna Anna

65 глас(а)
    10,5%
  9. referentka

112 глас(а)
    18,1%
  10. Someonespecial

125 глас(а)
    20,2%
Дозволен е избор на повеќе опции
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    Не ти кажувам за што.
    На апансас ќе те фатам, неспремна, за јас да блеснам во цел сјај.:D

На cresa-jagoda, galapce и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.800
    Договорено.
    Ако интелигенцијата си ја пикнам под тепих, отворено си барам шамарчиња за да се повратам назад.
    Памтам муабетов! :D

На galapce и danichap им се допаѓа ова.
  3. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.965
    Допаѓања:
    123.560
    Настрана сме од темава ама глупо се изрази во последната реченица ( како ми завршил животот и тоа што се грижам за бебуш а не ми почнал баш не ми е јасно )

Кога ќе имаш бебе и те како ќе ти се врти животот околу него колку сака нека ви биде клише :) Менување пелени, јадење , алишта итн.... цееел ден.
    Друго- И ние се сакаме самите што имаме деца.
    Е стварно не сте ми јасни.
    Некоја може се зачленила само ради совети за детето.
    Некоја е само во тема за вештачко итн...
    Впрочем затоа има купишта теми .

Дека не е форумот што беше порано и мене не ми е , од 2010 сум член.

Ама ги извртевте работите . Многу неубаво.

На kukla21, jovana03, LiliBoz и 20 други им се допаѓа ова.
  4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Има членки кои се регистрирани само заради некој проблем што го имале/имаат поврзан со бременост, неплодност, неверство, одреден здравствен проблем (пример) и само во темите поврзани со тоа пишуваат, другите теми не ги ни читаат, а не па да ги коментираат. И тоа за мене е во ред.

На kukla21, ivi1987, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  5. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Ама девојче не ме убедувај затоа што сум доволно зрела и возрасна, и само затоа што вие сте велеле така па не излегло ко што сте замислувале не значи дека со сите исто ќе се случи.
    Секој човек си е приказна за себе.

Не значи дека ако се опседнеш со детето, и го думкаш во раце 23 часа дека тоа е правилно. Не значи ако се тресеш на секоја кака и споредуваш миризби дека си подобра мајка од онаа која што не го прави тоа секојдневно.
    Ако се што знаеш да кажеш е сврзано околу дете и дом, и ако само таков муабет вртиш и збориш со луѓе, не значи дека си посупер мајка од оние кои што покрај тоа имаат и други интереси.

Ај разграничете.
    И нека не премести модератор, оф сме. Ама нека не се брише.

На theowndemon, Rebecca_R, Asparagus и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.867
    Допаѓања:
    13.502
    Прво, не сум девојче, жена сум и мајка.. А како второ ќе го оставиш да плаче за ти да се шминкаш секој ден? Ај тоа објасни ми го? Секое бебе првите месеци има мака со грчеви и бара топлина, сигурност. Јас не се запоставувам, ама детето ми е на прво место кога му требам, а не да го оставам да пишти. Или можеби ќе имаш баба сервис на располагање, па затоа. И не знам која е таа мајка која не е опседната со бебето, ај и тоа те молам објасни ми го. Јас по цели денови имам обврски со него, јадење, бањање, играње и слично. Ама ти не си мајка сега и не го сфаќаш тоа. Така што нема што да се објаснуваме.

Последна измена: 26 декември 2017
    На Dust и forumce им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    286.325
    Јас чуствувам потреба да си кажам дека дома ние си правиме муабет де за Меркел де за избеглици де за курсот на еврото де за европските а и личните инвестиции де за тоа колку не чинела католичката црква... ехе хе.
    Тапан главата ќе ми ја направи.
    Стварно немам сили после и со вас за тоа да дискутирам :D

На kukla21, sweet-cherry, LiliBoz и 15 други им се допаѓа ова.
  8. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Драго ми е што ти е позитивен впечатокот од мене. Не знам кој мој коментар ти оставил лош впечаток и навистина жалам што е тоа така. Сепак, ние не можеме секогаш да имаме исти размислувања и исти ставови во врска со некои прашања. Некогаш ќе се согласиме за нешто и двајцата а некогаш нема и тоа е тоа, луѓе сме и сите сме различни и различно размислуваме. Важна е на крај крајава дружбата и тоа да направиме времето што го поминуваме тука да ни биде забавно и да научиме нешто едни од други. За тебе немам никаква забелешка на пример, не си ми згрешила ништо и не си ме ни навредила и те почитувам како лик.
    Спротивни ставови во врска со некои теми или прашања секогаш ќе имаме, тоа нека не те чуди.

За мене лично вака листава е супер. И да, гледам да сум активен на што е можно повеќе теми ама се повлеков од повеќето. Поинтересни ми се искрено темите во „Љубов и секс“ и ете, во подфорумот „Музика“ каде делиме ист вкус за музика ;).

Ти благодарам лично што имаш позитивен впечаток уште еднаш. Инаку јас не ни планирав искрено да го користам форумов. Се регистрирав зошто ми требаше помош во врска со една работа, барав совет и ете се случи да останам и да му дадам шанса на форумот.

И на пример знам ете, во некои теми да кажам некоја шега или зафрканција (зошто сметам дека ова е место за дружба), а во тие теми каде некој има потреба од помош знам да оставам и сериозен коментар.

Има луѓе на пример кои исто така не ги сакам како форумски ликови ама тоа е тоа, како што мене не можат сите да ме сакаат така и јас. Овие ликови ги игнорирам и не ни сакам да влегувам во дебата со нив.

И не сум активен во сите теми. Во „Мајчински муабети“ не сум активен ама и тоа ќе се среди. Еве, наскоро ќе ме оплодат и ќе добијам близначиња, ќе ги крстам Хипо и Чипо и ќе барам совет од мајки како да менувам пелени. Disclaimer: Ова е шега, да не добиеш инфаркт. :D

Поздрав и секое добро. :)

Како тргнала работава Меркел пак ќе прави GroKo. :D

На GirlRose, danichap, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Тоа девојче беше саркастично кажано зошто ти ме нарече девојче па така интересно ми дојде.
    Прво, мене дискретна шминка ми е секојдневие 10 години уназад и тоа ко лична хигиена го доживувам. Пеглање коса, бб крем маскара и кармин, се на се половина час.
    Не сум мајка ама мене ми е опседнување дете да думкаш 23 часа ко што кажа ти. Не е нормално ни за детето да е навикнато само во раце толку време.

Никој дома и со пријателки не збори за Меркел, избеглици и квантна физика, да сме на јасно. Ама со мои пола мажени другарки, пола со деца па сепак муабетот не ни е само за домаќинлук.
    Тоа е поентата, дека опфаќаме повеќе теми на кои може да се дискутира, а со деца и дом секојдневно сме окупирани.
    Постојат жени кои што не знаат друг муабет да направат ако не им е поврзан со овие две работи.
    Не ми се допаѓа, и не поддржувам. Мое право, мој став.

На Rebecca_R, Rama, ilyan и 3 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.800
    Видиш, интересна работа.
    А јас пак мислев наместо за каки, шминка и храна, да зборуваме за нешто... посуштинско.
    Галаксија ли, религија ли, литература, психологија...

Не е финтата да го "запоставиш" детето. Туку мајчинството да не ти биде единствен квалитет.

И кога веќе цел ден имаш обврски околу детето... што е нормално... не ли ти фали 1 саат да мислиш на нешто друго?

На Rebecca_R, Rama, ilyan и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.867
    Допаѓања:
    13.502
    А кај да одам пример кога сум сама по цели денови дома со бебето? Јас мислиш не сакам да шетам секој ден ко порано? Ама сега тоа го правам еднаш до двапати неделно со мм и со ќерка ми. Па и плус по ладново го пазам.Ама ај стани мајка, па кажи ми кај ќе одиш со толку мало бебе секој ден. Вака е убаво да се попува какви мајки сме биле и дали децата ни се важни (facepalm)

На kukla21, elimkd, Abeja и 3 други им се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Да се надоврзам Ели.
    Да сакав ради поинакви теми ке се зачленев да речеме на Кајгана.
    А тука си има од се по малку што ме интересира.
    Не ми смета што нема сегде да речам жустра,некој вели квалитетна,како год,дискисија .
    Форумот нема да се смени доколку ние промениме интереси,ние ке смениме форум.
    Оти грото се зачленети баш заради Женските теми.
    Затоа и им е здодевен на мажите.
    Незнам зошто толку фама се крена навистина.
    Прво наводно предлочените не биле активни по повеќе теми,па нивото на дискутирање не чинело,па не чини водењето на форумот,па начинот на избирање...
    Па секоја година на ист начин се избира,и ланската форумџика на годината е грото во темите кај децИта :inlove:
    Не бираме нај Искусен форумџиа ,што би рекле Побогу,така ги имам приметено поискусните дека го користат. :D

@manja666
    Недоразбирање и со постот на Ели исто како што и јас вчера се објаснував.
    Не дека ние што сме велеле исто како вас на времето па сме се увериле дека не е така,сакаме да ве увериме дека и вие еден ден исто ке сфатите.
    Туку миабетот е дека ете едноставно не сите исто се снаогаме од она што сме замислувале или очекуваме сами од себе. И не дека тие што го користат грото од времето на форумот низ детските теми,си ја закопале интелегенцијата под тепих.
    И вон форумот нели има живот.
    Често се користи и оваа реченица низ форумот.

На JuLleE, simonka93, Lolipop23 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Nesto im fali veruvaj, ne vo negativna smisla, ama za da imas vreme da se posvetis do tolku da si prisuten sekojdnevno na forumot ili nemas deca, ne odis na rabota ili go zapostavuvas domot ili soprugot ili spies po 3 casa dnevno...

Kako znaci vie gi isprevtuvate rabotite.
    I jas i mm imame odlicni karieri koi odat vo nagorna linija, si imame drustva so koi povremeno izleguvame, setame vo zemjava i stranstvo, se grizime za domot i deteto podednakvo i dvajcata, odam redovno na frizer i kozmeticar....
    Mi fali malku poveke son, nemam mnogu vreme za tv i internet, nemam vreme za kniga, nemam vreme da go sledam i da diskutiram na forumot onolku kolku sto sakam, ama definitivno ne smetam deka zivotot mi zavrsil.

На jovana03, ivi1987, Abeja и 10 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.809
    Допаѓања:
    325.394
    малце се преценувате некои ама ај :D

битно темата ја упропастивте и личи на се сем на избори.Лани барем имаше смеа и шали годинава гола вода

На kukla21, BoyL, ivi1987 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Замислете награда да беше машинава:rofl::rofl::rofl: 1-Audi-A3-1_trans_NvBQzQNjv4BqqVzuuqpFlyLIwiB6NTmJwfSVWeZ_vEN7c6bHu2jJnT8.jpg
    Ај догодина здравје:hai:

На Aleksandar1212, CameliaMiller, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Имa тaкви теми и дискусии, з'ш не те гледaм тaму? :D

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    На CameliaMiller и buba4e89 им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.800
    Лоли, ама како да не сакаш да сфатиш.
    Никој, никој, НИКОЈ не го дискутира мајчинството и обврските кои истото ги носи.

Значи цел ден имаш обврски, наоѓаш 1 саат за себе, за што сакаш да правиш, за свој ќеиф... и пак правиш муабет за тоа што си го правела цел ден.

Не сфаќаме како не посакувате да зборувате за ШТО БИЛО друго.

Некогаш кога другаркиве ги распрашувам за бебињата нивни, ми викаат - дај нешто друго кажи ми, само за пелени и грчеви и бљувки знам, дај нешто друго збори ми...

Затоа ми е несфатливо.

На Rebecca_R, Rama, Asistentkа и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Е моја ќе беше:P:rofl::rofl::rofl:

На CameliaMiller, Petra777 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.800
    Пак... каква врска има што правиш?
    Муабетот беше зошто само за деца се збори на форум, и за ништо друго?

Од кај ти испадна муабетов за шетање и незнамтишто... каде, посочи ми, воопшто тоа го спомнав?