Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фотоапарати

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од anamariia.x3, 14 август 2011.

1. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Јас го имам користено овој, мене ми го прави меракот. Нормално не вади профи фотографии, ама има супер макро, препознава лица и лесен е за ракување. :)

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lostedlove

Lostedlove Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    11
    Професионални Апарати

Ај ако некој сака да ми каже мислам тој што има cannon eos rebel t3i дали сте задоволни ^_^ ili ako ima nekoj podobar do 300 evra ili 400 (da bide cannon ili nikon)

3. Candy.222

Candy.222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    30
    Професионални Апарати

До 300-400 евра ќе најдеш само полупрофесионаен или некој професионален на старо.А ако сакаш некој подобар, минимум 500 евра ќе ти требаат.

4. Greg.House

Greg.House Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    24
    Samsung PL20 e oдличен фотоапарат. Нормално, не е како професионалните, но со малку труд се вадат одлични фотографии :)

5. Lostedlove

Lostedlove Активен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    11
    a objektivite gi davaat koga ke go kupis aparatot ili posebno se kupuva ?

6. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Јас купив ист ваков пред две недели,и за таа цена ми е одличен.Ме нервира само што неможеш да сликаш веднаш една по друга слика,туку малку почекаш,но добро скоро сите апарати се така направени,барем овие малите.

7. Candy.222

Candy.222 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    30
    Со апаратот си имаш еден објектив, а после ако сакаш друг сам ќе си купиш.

8. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Сега ја видов оваа понуда на купи на попуст,разгледај си ја! :) http://kupinapopust.mk/deal/index/455

9. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Јас имам ваков и супер задоволна сум. Прави убави, бистри слики, а можам и да го користам за “полу-професионални“ слики.

10. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Ми треба малку помош во врска со батериите за апаратот. Тука си најдов за ефтини пари на промоција овој апарат кој е со алкални батерии за што брат ми ме убеди дека е подобро.
    Е сега, првите две недели имаше батерии во самиот апарат, ама откако тие се потрошија јас купив обични алкални. Новиве цело време ме зафркаваат, се празнат за 3 минути па после вика се полни, па после две слики пак се празни. Не знам дали е до батериите или до апаратот.

Бидејќи овие батерии беа прилично ефтини, сега се мислам дали да купам од оние поквалитетните што се со полнач ама тие се поскапи. Некој совет? :?:

11. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Јас го имам овој и сум презадоволна . Има 18.2 Мегапиксели и 10xзум.
    Многу е мал и лесен за ракување . Има секакви ефекти и опции за да го доловиш фокусот , а останатото да остане замаглено.
    Сакам да си купам полупрофесионален , но еден другар ме убеди дека не ми треба таков бидејќи се поголеми и јас како што не сум баш многу марлива и спретна , ќе го зафркнам многу бргу.
    Го купив од Амазон,пред 3 месеца тогаш цената му беше 265 долара.
    Првиот дигитален апарат ми беше Сони и од негов бев во тоа време задоволна , потоа добив на подарок Никон , но бргу ми се расипа иако јас бев крива за тоа.

12. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    чисто исти и бојата му е таква и се!! 8) па може да се каже задоволна сум од него..али професионален си е професионален.. :lol:

Прикачени фајлови:

13. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Тајгер, мојот Никон користи четири батерии, па откако му се потрошија тие што одеа заедно со него, купивме 12 батерии ( + два полњачи за по 4 батерии) за да можеме да ги менуваме. Истиот модел на Никон го имаше со литиумска батерија и со 4 АА батерии. Ние ја избравме втората опција како подобра, за кога и да ми се испразнат батериите, да си имам резервни (а не ретко знам да заакам по планинине, па ми се наоѓаат резервните батерии). Купи си поквалитетни rechargeable батерии со полњач и не би требало да имаш проблем.

На tigerlady му/ѝ се допаѓа ова.
  14. viku64e

viku64e Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Сакам да си купам Nikon D3100 но несакам да дадам толку пари без да знам дали има некоја маана, да не ми се расипе брзо или слично. Ке може ли некој кој веке го има тој апарат да ми помогне да ми каже добри и лоши особини на апаратот.

15. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
    Никон D3200 презадоволна сум од него.

16. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Јас, изродот на земјата, барам Полароид 1000. Знае некој каде да си најдам, или пак да праша по дома во подрум да не му се наоѓа, па да си направиме бизнис??

17. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
    каков бизнис ? јас иам полароид ама не работи :D

18. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Општи прашања

Дали некој знае дали може да се замени пукнат екран на апарат за сликање и колку чини?

На SnowWhite91 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    Општи прашања

Јас ја поправав леќата во Видео Дата спроти зоолошка, значи ми се заглави (најверојатно од прашина) и за тоа ми земаа 1200 :@ уште ги жалам. А иначе и јас го имам овој проблем и искрено страв ми е пак да отидам кај нив да прашам колку би ми земале (најверојатно повеќе отколку да си купам нов апарат :lol: )
    Знам дека они се овластени сервисери за самсунг и уште некои други марки, а исто сервис имаш во зградата на ONE кај железничка, ама од задната страна на зградата (извини ама не ми текнува на името на сервисот) ама од кажувања на други луѓе и тие имаат така некои солени цени

20. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    555
    Дали знаете дали е Nikon D3100 добар? :)