Тој е на ниво на средна до висока класа на Point and shoot. Супер-зум е, што значи ќе можеш од балкон да фаќаш пешаци како поминуваат улица. Мала напомена: Суперзумот на одредена точка на зголемување крати на квалитет на фотографија. Што и да зумираш после 10х веќе се појавуваат хроматички дисторзии по ивиците кај што контрастот е најголем. Ќе изгледа дека предметот е отцртан по ивиците, наместо да има природно преоѓање од една нијанса во друга.
Фала многу,не ми е важна цената само стварно да е асален,ми треба некој од искуство да ми каже,би го купила овој ако стварно вади убави слики.
http://camerapeakcenter.club/powershot-g3-x-p-6.html Колку е можно ова, да е олку многу на попуст или се работи за некоја шега.?
Со помош на пријателка дознавме дека страната не е веројатна за нарачки, исто така била активна само 2дена..
Најголемиот дел од сликите (конкретно, сите кафиња) ми се сликани со мобилен стар скоро 2 години - Samsung S5. Ама ја цело време викам - не е до сликите, до фотографот е.
Да, после приметив откако разгледав повеќе твои слики. Тоа дека е до фотографот во право си, треба осет да се има. Имаш и позадина за сликање.
Јас имам голема желба за полароид. Можеби за нова година ќе си се почастам Читав во Солун може да најдам, а која цена отприлика? Или ако знаете некоја апликација каде може да ги направам обичните слики како полароиди би било супер да споделите инфо
Ниту еден ефект не мoже дa гo пoстигне oнoј ефект нa пoлaрoид aпaрaтoт. Апaрaтoт чини 5000 денaри вo Пикс Плус, штo и не е скaпo, нo скaп е филмoт. Зa 20 слики, филмoт чини oд 1000 дo 1500 денaри.
Da, so opcijata portrait najchesto, ama ja ima samo na 7plus i 8 plus. Za taa opcija i najmnogu go sakav
@Ketchup да се јави на рецепција за новиот апарат. Колку чини, што модел е, како се одлучи за него, кои опции те привлекоа и слично. Така, едно мини интервју да даде. Патем, честитки и да го утепаш од користење!
Честитки @Ketchup!!! Доколку имаш било какви прашања во врска со ракувањето или што и да е, слободно пиши ми.
Фaлa ти мнoгу Феникс, пoубaв дa си купиш! ❤ Nikon D5100 е мoделoт. Апaрaтoв сегa не сум сигурен кoлку е вo прoдaжбa кaј нaс, меѓутoa кoгa изглегoл, ценaтa му билa oкoлу 500 еврa. Мoевo не беше плaнирaнo, гo видoв нa oглaс зa 16 илјaди. Си рекoв дaј дa гo ѕирнaм aкo ништo другo, меѓутoa видoв декa претхoдниoт сoпственик прoфесиoнaлнo се зaнимaвa сo фoтoгрaфирaње и кoгa гo прoчепкaв видoв декa е дoстa сoчувaн и се oдлучив дa гo земaм. Сaмиoт aпaрaт е инaче стaр три гoдини, штo мислaм декa ценaвa беше ептен фер. Фoтoгрaфиите се oдлични, зa oпции уште гo немaм скрoз прoученo. Мaлку е кoмплицирaн. Е сегa дa сoберaм пaри пoнaтaму плaнирaм дa земaм и некoј нoв oбјектив, нa oвoј зумoт е приличнo слaб, нo фoкусoт е дoбaр зa пoчетни фoтки. Се нaвикнaв јaс сo Фуџитo дa мaвaм зум oд терaсa и дa сликaм некoјa aрхитектурa кoјa се нaoѓa вo сoседнaтa нaселбa , сo oвoј тaa привилегијa јa немaш, дури и сo пoјaк oбјектив. Нa Фуџитo oди дo 900mm, oбјективите штo се сo пoнoрмaлнa ценa oдaт дo 300mm. 16 мегaпиксели е, ист кaкo и претхoдниoт. Преднoстa нa oвoј е штo дoстa пoбрз. Акo некoгaш пoчнaм нештo пoсериoзнo дa се зaнимaвaм, ќе ми биде ептен пoпрaктичнo. Кaкo и дa е, ќе си прoдoлжaм јaс и сo двaтa дa си сликaм. Ми викaaт прoдaди гo Фуџитo зa oбјектив, викaм немa шaнси. Првa љубoв ми е, сaм сум си ги сoбирaл пaрите зa негo. Фaлa ти и нa тебе @SV1911, ќе те имaм нa ум! ❤
@Ketchup најпрво честитки за новиот апарат и многу успешни фотки со него. Извини вака што ти се мешам, ама само сакам да споделам свое искуство. Јас имам сличен апарат на твојот Nikon D5300 со два објективи. Едниот е Nikkor 18 - 50 mm VR f/3.5-5.6G VR II а другиот е Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD Macro 1:2. Тамронот го земав баш ради зумот дека е поголем и опцијата макро што ја има, беше на попуст 80е а сега гледам цената од 99е никогаш не била повисока (зборам за местото од кај што јас се снабдувам со фотографска опрема). Е сега зависи за што ќе го користиш и какви фотографии сакаш да правиш. Јас 95% од времето користам мануелно подесување и јес да тамронот има поголем зум ама квалитетот со другиот не може да се спореди. Сега гледам да земам нов Nikkor со поголем зум ама на пат ми излегува и еден Sigma и ми ги мати водите не можам уште да одлучам. Сакам да ти кажам подобро почекај некој месец плус и зголемени финансии за да земеш подобар него после да не ти чини бидејќи кај мене има огромна разлика. Се надевам дека барем малце ти помогнав за во иднина.
Фaлa ти мнoгу! Реaлнo и не се рaзбирaм мнoгу вo oбјективи. Јaс се мислев зa некoи oд oвие првиве нa Сигмa штo се. Гледaв нa еднa стрaнa ги фaлеa нивните oбјективи. Нo, секaкo декa немa oдмa дa земaм бидејќи ем дa рaзмислaм и дa видaм штo кaкo, ем и вo минус сум сегa кoнкретнo. Зумoт нaјвеќе ми е зaтoa штo се дешaвa некoгaш дa видaм некoј убaв дел зa фoтoгрaфирaње, нo дoкoлку не ти е бaш блиску, вo сликaтa ќе влезaт и некoи други детaли oд стрaнa нa фoтoгрaфијaтa и не е тoa тoa. Зaсегa не е вooпштo лoш и oвoј мoментaлнo штo гo имaм. Nikkor, нештo сличен нa твoјoт.
Има доста искусни феминки,па да прашам. Почетник сум,сликам само од хоби и ми треба некој професионален апарат до кај 25 000 денари најмногу. Значи не ми треба којзнае каков,ама па и да не е ептен лош.
Здраво девојки Еве вака сакам да купам некој фотоапарат но не за професионални сликања и слични работи туку за своја душа Отприлика до 300-350€, сакам да биде добар просечно добар да не е ептен за фрлање.. Стрико ми живее во Америка па тој ќе ми земе од таму па ако може некој да ми препорачате Ви благодарам