Фотоапарати

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од anamariia.x3, 14 август 2011.

1. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Го имам овој и да ви кажам право задоволна сум си го купив пред две години од АМЦ и ми се наога за по одмори, прослави и такви ствари и плус не го купив ни скапо

На isabella0312 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cookiemonster

Cookiemonster Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    70
    Не знам,почто го имам веќе некој добри 5-6 години искрено не знам,апаратот е супер,но веќе е стар модел нема опција за сниманје али прави супер фотки,ти препорачувам да го земеш овој или пак Канон али понов модел

3. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    јас го имам светло синото кое е во долниот ред ,,,,
    ПРЕЕЕЕЕ ПРЕЕЕЕ задоволна сум од него веке 3 год го имам
    батеријата му трае 2 недели - а верујте дека во теј период
    сум со над 300 слики или клипови - хехеххее
    Сликам - бришам итн.
    Ако ви падне во раце јас препорака ви давам за да си го
    купите :angel:

4. spellbound

spellbound Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    1.483
    Имам Sony DSC-w12, ама пред некое време ми се расипа :worried: срце ми се кине.
    Па прилично стар е незнам точно колку години има.
    Има 5.1 мегапиксели ама мене убава работа ми вршеше, додека работеше.
    Сега нема да претерувам со Никони, Канони со објективи и чуда иако секој би сакал. Скромна ке бидам, сакам да си го купам сама со парите што си ги штедам, Никон е, 14мегапиксели, HD слики и видеа и беше 5.500ден арно ама не ми текнува кој беше моделот.

5. dolly.doll

dolly.doll Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    505

Ваков имам моментално и врши работа 8)

6. dolly.doll

dolly.doll Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    505
    [/quote]a огромна желба ми е да имам ваков
    Одсекогаш сум го сакала фотографирањето. Некои од моите фотографии можете да ги погледнете во темата Вашите "професионални" лични фотографии. :)[/quote]

Me to

7. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Имав KODAK aма ми се расипа :( Сега немам апарат, а не сакаат да ми купат нов |( Па морам да се задоволам со камерата на мобилниот... 5 mpx е, врши работа :D

8. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.707
    Допаѓања:
    5.491
    Сакам да го купам овој, имам дигитален, ама сакам малку нешто повеќе, а сепак небарам од оние опасно професионалните.
    Го видов овој па ме интересира дали има некој коментар, и дали воопшто е налик на професионален, бидејки не се разбирам воопшто? :)

Прикачени фајлови:

9. Ickovska

Ickovska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    94
    Прво кажи ми што е за тебе професионален па ќе советуваме :) . Разгледај ги P300 или P500 зошто мене л120 па и л100 воопшто не ми се допаѓаат, сепак кажи и до која цена сакаш.

10. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498

Јас овој го имам. Го купив пред скоро две недели и стаклото ми се пукна одвнатре. ;(
    Јас имам едно прашање, денеска ќе одиме со гаранцијата да го смениме.. Ќе треба да ни го задржат или одма ќе ни дадат друг? И дали може да се замени со некој друг апарат?
    Ептен ми е криво, само што го купивме. А многу е добар!

11. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.707
    Допаѓања:
    5.491
    Јас имам 2 дигитални дома, мали и практични ми се, едниот ми е со 14 мегапиксели, мегутоа сакам некој со многу кристална слика, светла и јака убава боја, чиста слика да вади.
    Не ми ни треба некој професионален, а кога така викам мислам на овие погоре карактеристики, а што се однесува до цената, оваа е одлична и не би дала повеќе од 15 000 бидејки веќе имам 2 апарати колку толку, само сакам класа поквалитетна фотографија од моите. :)

12. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    anabel-a а како ти се скрши стаклото? ЗАвиси до фирмата. Ако се прави ќе ти остане не поправка и сигурно ќе почекаш малку повеќе за да ти го направат ( имајки искуство со нашиве фирми) или ќе ти дадат нов па ќе кажам зависи од фирмата. Пиши ни што си направила и ако не е тајна од кај го купи.

13. Ickovska

Ickovska Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    94
    http://www.facebook.com/NikonCoolpixL120?sk=photos еве примери за какви слики може да извади никон л120,
    http://www.facebook.com/NikonCoolpixP300?sk=photos би ти рекла п300 бидејќи мислам ќе ти го даде она што го бараш, ќе видиш разлика со тие што ги имаш а сепак не е ништо професионално, скапо или гломазно. Посебно внимание обрати им на ноќните фотографии што може да ги извади п300, такво нешто од л120 нема да добиеш.

14. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498

Го купив од Амц, кај соборна..
    Иначе ми стоеше во ранец во едно како футрола, и изгледа сум се потрепрела некако на ранецот а апаратот внатре, и ми пукнал внатрешно. Сега пола екран ми е бел со линии некои. :worried:

А дали може некаква компензација да направам Сони-во за некоја друга марка? :lol:

15. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.707
    Допаѓања:
    5.491
    Разгледај ги P300 или P500 зошто мене л120 па и л100 воопшто не ми се допаѓаат, сепак кажи и до која цена сакаш/quote]
    http://www.facebook.com/NikonCoolpixL120?sk=photos еве примери за какви слики може да извади никон л120,
    http://www.facebook.com/NikonCoolpixP300?sk=photos би ти рекла п300 бидејќи мислам ќе ти го даде она што го бараш, ќе видиш разлика со тие што ги имаш а сепак не е ништо професионално, скапо или гломазно. Посебно внимание обрати им на ноќните фотографии што може да ги извади п300, такво нешто од л120 нема да добиеш.[/quote][/quote]

Ау навистина, дневните слики ми се подобри со никон л 120, ама ноќните се феноменални со ниокн п 300, толку чист слика, одлично. :)
    Ти благодарам Ичковска на советите и одвоеното време, многу ми помогна, бидејки си неммам везе со фотоапарати. :)

16. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Јас имам Nikon. :)

17. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    А колку пари го зедовте? :$

18. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    4,900.. Плус мемориската 5 и 300 фати..

На SarahTayMomsen му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mk.girl

mk.girl Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    4
    Значи фотографирањето ми е страст хоби..Имав порано Никон професионален но на еден пикник ми го украдоа бидејќи не се делев од него...Сега имам Никон Д3000 од пред некоја година и супер е.Можеби наредната пак би се осмелила на професионален.

20. Abby

Abby Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    92
    Мислам дека ќе ве тераат да си ја платите поправката, затоа што тоа е физичка повреда ,а тоа не спаѓа во гаранцијата. :!: Ако веќе си го однела пиши како си поминала. :)