Фотоапарати

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од anamariia.x3, 14 август 2011.

1. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Ни јас не се разбирам многу во фотоапарати, ама можеш да си земеш професионален (ако си во можност) а ако сакаш мал и практичен јас ти го препорачувам Sony Cyber-shot DSC-W610
    Јас имам ваков и ептен сум задоволна.

2. invincible.06

invincible.06 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    21
    Девојки ај вие повеќе се разбирате- сакам да земам апарат со цена до 5000 денари..ко што гледав по каталози и во амц во продавнициве низ Скопјево имам избор меѓу - Sony DSC-W530 14.1 mp ; Nikol Coolpix S3100 14.1 mp ; и Canon со исто 14.1 мп ..и сега јас некако повеќе сум за Канон ама сакам да чујам ваши мислења колку и како сте задоволни од апаративе :)

На isabella0312 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SimplyElegant

SimplyElegant Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    779
    Овој Сони DSC-W530 14.1 е сличен на мојот DSC-W610, разликата е само тоа што DSC-W610 е понов модел, барем така ми кажаа кога го купував. Јас сум задоволна а и не е скап 4990 мислам дека татко ми го купи.
    И Nikon Coolpix S3100 имам слушано дека е добар а за Canon не знам, ако има некој нека ти каже.

4. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Моментално имам [​IMG] ама планирам да си земам нов [​IMG]

5. nicol

nicol Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    139
    Јас сакам да земам водоотпорен апарат, а дали знае некој од прилика колку се движат цените,или пак да си земам водоотпорна маска а што викате?

6. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    Мислам дека нема да најдеш водоотпорен кај нас. Јас бев заинтересирана да купам маска пред неколку години, прашав во Сони (апаратот ми е таков), немаа. Сега може има маски, само зависи од моделот. Во повеќето туристички места надвор од земјава има за една употреба, доста ефтини. Мислам дека тоа ти е најдобра опција.

7. dolphin.87

dolphin.87 Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво,
    дали може некој да ми каже дали има исуство со NIKON COOLPIX S9100 и NIKON P300. КОј од овие фотоапарати е подобар? Особено ме интересира ефектот на замаглена позадина. Дали знае некој дали со овие фотоапарати може да се постигне тој ефект?

8. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Во што треба да се гледа кога се купува фотоапарат?И која марка е подобра никон,сони,самсунг,канон?

9. isabella0312

isabella0312 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    32
    Јас обошааваам да сликам!!!Моја желба е кога ќе пораснам да бидам фотографер,а иначе имам Nikon Coolpix L22 и сум многу задоволна,исто така имам и Canon ама тој апарат е повеќе професионален и е на филм,па затоа не го користам до толку.

На NewYorker му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    [​IMG] еве го мојот.....
    [​IMG] а овој мора ад е со мене и каде да сум .....и тоа горе ама тој мајка ми многу не ми го дава...тој така за поседни пригоди а овој вториот за секојдневно....

11. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Луѓе каде можам да најдам ефтин апарат за под вода? :^)
    Барав сегде,сите се негде околу 5000-6000..знам дека има и од 2000-3000 имав едни флаери уште минатата година ама незнам кај ми се :((
    некој да не знае?

12. flowergarden

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    Резолуцијата за секојдневни фотографии не е толку важна (освен ако не сакаш да правиш постери за на ѕид). Сосема доволно се и 4 пиксели (ако се решиш да ги развиваш ќе имаш супер квалитет на фотографија и 10*15 и 13*18). Колку е поголема резолуцијата, фотографиите ќе ти зафаќаат повеќе место на мемориската картичка и во компјутерот (според мене непотребно). Мојот на пример има 14,1 мп. а јас фотографирам со само 4.
    Мене ми е многу важно апаратот да има литиумска батерија затоа што ќе можеш да направиш повеќе фотографии со истата отколку со батерии на полнење. Обрни внимание и на тоа да слика моментално (со мојот стар диг. апарат требаше да почекам неколку секунди додека сликне, со што може да се изгуби моментот што сакаш да го фатиш). Важно е да има и доволно оптички зум. Ако го користиш дигиталниот зум, тој ти ја намалува резолуцијата (т.е квалитето, а ако имаш мала резолуција, тогаш квалитетот на фотографијата ќе ти биде послеб). Канон и Никон се добри марки, ама ако се прашувам јас, би земала Сони апарат. Се до сега што сум купила било од брендот Сони и сум презадоволна. Ако те интересира нешто, слободно прашај.

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. guitar

guitar Нов член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    18
    Јас имам 2 професионални, едниот е канон а едниот најкон, канон од Германија го купивме 93000, огромене а најконот е од Италија 60000, и имам мал дигитален канон....Многу саам да се сликкам и имаме дом цела опрема за фотографирање,како в студио, з светлина за се, во една соба ама бидејки јас сакам да позирам викаме фотограф и ми прави фотосесија ко од списанијата дома со на опрема :)

14. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Има и за 3 000 и нешто , ама зумот им е катастрофа. Убав апарат над 5 000 ( 14 x 7, 15 x 8 oтприлика зум и резолуција )

На Alesii му/ѝ се допаѓа ова.
  15. flowergarden

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    Јас на пр. не би дала многу пари за апарат за под вода, а и не ми е битно толку за зумот. И мене ми беше интересно пред да купам и купив од оние еднократните со околу 20 фотографии. Многу брзо ми помина меракот, дури и не знаев на што да го досликам филмот. Сликав рипки, корали (во Црвено Море има многу интересни риби), па ние под вода, над вода.. и толку. Не би купила пак. Затоа ви препорачувам да не трошите многу пари за ваков апарат. Поубаво дадете за квалитетен за фотки на суво ;)

16. iva85

iva85 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    27
    Имам никон д5000 професионален,ама ми треба некој ефтин за под вода,зумот и не ми е ни битен.. :?:
    каде да најдам?

17. flowergarden

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    За овде не знам кај можеш да најдеш ама ако одиш во странство на одмор тие за една употреба можеш да ги најдеш во трафики, продавници за сувенири и сл. Ефтини се.

18. Cloee

Cloee Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    35
    Дали некој го има користено овој апарат-sony a200 или знае дали добро слика?Се решив да купам професионален апарат,бидејќи другиве грди слики вадат.Но,кога ги видов цените бев... :headbang: Сега го најдов апаратов на старо за 15.000.И тоа ми е скапо,али сепак се работи за професионален апарат.Некој нека ми каже ако знае дали добро слика апаратов и колку би било на ново цената отприлика.Да не испадне да има мала разлика у цена :?:
    Сакам побрзо да дознаам се за апаратов да не ми го продадат
    Секоја информација е добредојдена :inlove:

Прикачени фајлови:

На Kristinna1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. macaaaaa

macaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    268
  20. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879
    Незнам за апаратов ама бидејќи ја видов цената и гледам дека сакаш да си купиш нов би ти препорачала да се распрашаш за Nikon L120 Coolpix јас го купив пред некое време во мај и дати кажам одличен e (еве ти линк па види си ги карактеристиките )
    http://www.nikonusa.com/Nikon-Products/Product/Compact-Digital-Cameras/26253/COOLPIX-L120.html

На Cloee му/ѝ се допаѓа ова.