Јас пред некое време си го земав SONY Cyber-shot DSC-W690 и сум ПРЕЗАДОВОЛНА. 16.1 мегапиксели 10х оптички зум 25 мм широкоаголни леќи Има многубројни опции, најразлични ефекти, снимките што ги прави се извонредни, и слика панорами. Еве слика од него А, еве какви слики прави тој Повеќе можете да видите во темата за нашите „професионални“ фотографии. Што се однесува до фотографирањето, едноставно уживам во оваа активност. Кога ке бидам финансиски во можност ќе си купам вистински професионален апарат!
honorthyself колку пари го зеде? И дај препорачајте од Канон убав и што ваѓа квалитетни слики до 5000-6000 денари?
Мислам дека беше околу 13 900 од АМЦ, ама не сум сигурна. Важно тука некаде е, може е малку поскап или поефтин ама не за многу. Инаку имаше избор апарати од 3000 нагоре, само ти појди некаде разгледај, стручните лица таму најдобро ќе ти објаснат.
Пак јас. Ми останаа само уште 3 фотоапарати. Според марката, би го бирала канонот. Ама според карактеристиките, врска немам. http://www.shopmania.co.za/digital-cameras/p-canon-powershot-a800-1703416#pps http://www.retrevo.com/search?q=Olympus FE-26&rt=sp&modelid=23516216 http://www.shopmania.co.za/digital-cameras/p-samsung-es9-2311444
Земи го канонот, самсунгот не би. А и олимпус некако не би препорачала, плус со xD мемориска картичка... јас не би. @Lux За до 5-6000 не знам колку може да се каже дека би се купило квалитетен апарат...
Фала многу, што ми пиша, и прошлиот пат, и сега. Додуша, и мене не ми треба некој којзнае каков апарат. Некој по обичен. За секојдневни слики, родендени и сл. А вака највеќе ми се свиѓа канонот. Само што он е 10 мп, а овие се 12. За тоа највеќе се мислев. Олимпусот, го откачив скроз. Најверојатно канонот, ќе бидне. Фала уште еднаш.
Тоа дали 10 или 12 мегапиксели бил, нема ама воопшто никаква разлика да ти направи зошто и да печатиш фотографија секако нема во таа димензија да ја вадиш
И претходно имам пишано, не се летајте по голема резолуција. За секојдневни фотографии сосема доволно е 4-5 м.п. Што повеќе пиксели значи дека можеш да вадиш поголеми фотографии со ист квалитет. А сигурна сум дека нема да ги вадиш со големина на постери или хамери. Ако можеш да си дозволиш земи си апарат со литиумска батерија. Зошто вака повеќе пари ќе трошиш за алкални или rechargeable батерии. Многу брзо се трошат.
Немој да се зафркнеш и да земеш срање како олимпус со изгор мемориска картица. 1ГБ=1.000 ден беа до пред некое време не знам дали сеуште е истата цена. Квалитет на слика нула вадат. Не се ставаат во иста класа со Канон апаратите. Не гледај карактеристики, гледај си проверена марка како Канон или Никон. А800 не е лош апарат, би рекла просечен како и другите А-серии од Канон. За натака навака, обични слики добар е а и не е скап. Многу паднаа цените на Канон апаратите па сега имаш и со литиумска батерија да си земеш за ефтини пари. И зумот е побитен него пикселите. ЛУХ јас овие два, според цената која ја бараш, би ти ги препорачала: Спојлер PowerShot A2200 4.990ден 14,1 мегапиксели 28mm ширина, објектив со зум од 4x 6,8 cm (2,7") LCD екран Интелигентен автоматски режим, едноставен режим и совети HD видео снимки (720p) Режим за намалување на заматувањето Контрола на прегледување во живо и креативни филтери Откривање на лице, автоматска корекција на црвени очи DIGIC 4 Литиум-јонска батерија и PowerShot A2300-малку подобар 6.590ден 16,0 мегапиксели 28mm ширина, објектив со зум од 5x 6,8 cm (2,7”) LCD екран Тенко куќиште во 4 бои Интелигентен автоматски режим (32 сцени) HD видео снимки (720p) со копче за видео Дигиталнa стабилизација на слика Копче за помош Забавни и креативни режими Контрола на прегледување во живо, откривање на лице. И двата вадат лудило фотографии од искуство.
Пред некоја недела купив Nikon coolpix L23 ...и се зафркнав начисто.. Сликите ги вади многу матни ..иако ми рекоа дека сам ги бистри сликите ..а нема врска И со блиц и без блиц сликите се ужас..и сеа незнам што да праам.. Сакам да го однесам на сервис да ми објасни што како.. да не е до мене грешката..
http://tehnomarket.com.mk/products/0912 ... -90-silver Може ли некој да ми каже дали апаратов е добар? Што мислите....
Јас имам Sony J1470s со 14.1 megapixels и 7x optical zoom. Нов ми е, од пред една недела и сега за сега сум задоволна од него. Има многу ефекти, а и вади одлични слики.
Каква е таа литиумска батерија и што е разликата ако ја нема апаратот неа? И како се полни? Јас се двоумам измеѓу овие: 5499 ден. ДИГИТАЛЕН ФОТОАПАРАТ 12.1 МЕГАПИКСЕЛА 4 X ОПТИЧКИ ЗУМ 4 X ДИГИТАЛЕН ЗУМ ОПТИЧКИ СТАБИЛИЗАТОР ДЕТЕКЦИЈА НА ЛИЦА ВИДЕО КЛИП 2.7 ИНЧЕН ТФТ ЛЦД ДИСПЛЕЈ и 5499 ден ДИГИТАЛЕН ФОТОАПАРАТ 14.0 МЕГАПИКСЕЛА 5Х ОПТИЧКИ ЗУМ, 4Х ДИГИТАЛЕН ЗУМ 2,7" (6,7СМ) TFT LCD ДИСПЛЕЈ ВИДЕО КЛИП СО ЗВУК 720P HD 45MB ВГРАДЕНА МЕМОРИЈА (SD / SDHC) LI-ION БАТЕРИЈА + ПОЛНАЧ
Денес го земав Canon PowerShot A800. Откако го земав, и ми помина меракот. Со блиц, многу поубави слики вади. А вака, на екранот сликата е матна, кога ќе сликаш, тогаш ќе се избистри. Убави слики вади. :up: Спојлер
Си плачам за еден апарат, сакам да си купам само незнам каков, кој си ветив ако почнам да работам првата плата ќе биде за тоа. Што мислите за овој http://www.technomarket.bg/files/ARTIKL ... mb_600.jpg
Литиумска батерија е од оној тип како кај мобилните телефони. Попрактична е затоа што држи подолго и ќе можеш со едно полнење да направиш повеќе фотографии. Нејзина лоша страна е тоа што кога ќе дотрае тешко може да се најде замена или пак таа чини многу. Ако апаратот е со литиумска батерија тогаш со него ќе си добиеш и полнач за неа. Просто. Ако ја нема тогаш веројатно ќе работи со две АА батерии. Обичните АА батерии на полнење држат помалку, но ако ви снема батерија може да си купите алкални од трафика и да си завршите работа. Моите апарати се со литиумски батерии и задоволна сум. Но, планирам да си набавам резерва додека сеуште се актиелни нивните батерии во продажба. p.s. пониската класа на Никон апарати не се баш нешто екстра. Јас би го купила Канонот ако веќе се работи за овие два модели.
Јас пред неполн месец си земав Сони 610 и преубави сликии вади, и со блиц и без. Само ме интересира ако некој има ваков ако знае, како да го подесам датумот и часот да се прикажат на сликата да се знае кога е фотографирана? Направен ми е точниот датум и час во самиот апарат ама на сликите не е прикажан . Еве ваков е ист.
Јас имам ваков ама не знам дали може да се намести да покажува датум и време. Прочепкав низ менито ама не најдов таква опција. До душа не ни сакам да покажува, мислам дека нема потреба од такво нешто.
Сега најдов еден фотоапарат, дома. Ист оваков, иста футрола. Само што, до 5чето, има едно с. Е вакво. Убави слики вади. Само на моменти го прифаќаат. Многу пати, тие што сликале со него, ги има здрмано струја. И многу пати, е треснат од земја, баш од таа причина. И ништо не му е. Само што, кога се слика, блицот е одвоен. И мора да биде приклучен во струја. Огромен е, и тежок. И уште некои ситници.. А богами и стар е..