Еве некои сега кога ќе направам подобри ќе ви постирам да ги видите. Претиснете десен клик и view image на сликите за да ви ги покаже цели
^ Супер се, ептен се профи сликите!! А кажи ми може да слика од далеку, а позадината сепак да е мутна? Знам дека тоа само ептен јаки апарати можат да прават, али сепак...и ако знаеш кои апарати го можат тоа, ако се разбираш, да ми посочиш.. значи вака на пример да те слика некој цела, или не мора цела до доле, и до половина нека е, ама сепак да не е ептен од близу, а позадината да е мутна.. ваков апарат ми е голема желбаа
Да, да може да се слика така.Од далеку и ќе зумираш и испаѓа многу убаво мислам дека секој професионален апарат и некои полупрофесионални ја имаат таа опција
А да прашам. Колку време ви се полнат алкалните батерии? Таму пишува, кога ќе се наполнат, ќе престане да свети сијаличката. А од вчера од 11 вечерта се полни, и уште свети. Вкупно 15 и пол саати, нешто не ми е на арно... Ваков полнач: Спојлер
Imam Casio neznamm dali kaj nas ima od Amerika mi e praten ii e eptenn kvalitetenn pravii preubavi sliki
Спојлер И јас го користам истиот, и истите батерии. Штом не ти се исклучува ламбичето, можно е да ти истекол рокот на батериите. И алкалниве имале рок до кога можат да се полнат(50,100,200 полнења-зависи) . На пример мене минатите ми траеја околу 2ипол години и после не се дополнуваа (т.е светлото не престануваше да свети) и многу кратко траеја. И јас не знаев, во АМС ми кажаја и си купив нови. Овие.
Ми треба совет Кој се разбира добро во апаративе,или општо за маркиве нека ми каже два три збора за нив.. Се мислам со месеци веќе и неможам да се одлучам помеѓу Canon eos 600d и Nikon d5100. Имам другари кои се занимаваат со сликање и користат кенон,и тој ми го препорачаа скоро сите. Јас па бев повеќе за Никонот,се додека не ги видов финалните слики на Кенонот кои што каде каде повеќе ми се допаднаа и сега ептен ми променија мислење Сметам дека Никонот повеќе го бие глас дека е подобар од кенонот,но не дека нема добри опции. Барав и споредни слики од истиве модели ,еве две : Спојлер Финалната слика на Кенонот е одлична! И се гледа доста разлика со Никонот.. Никонот ми има помала острина и помал контраст него ли Кенонот. Ама некои карактеристики кај Никонот ми се допаѓаат повеќе од Кенонот..и аман незнам веќе.. Совет од било кој би ми бил добредојден
^ Мене ми имаат кажувано дека Кенонот е подобар за снимање на видеа, клипчиња, а за правење фотографии е Никонот. Ама незнам точно за овие модели.
Дечки, а постои некој начин, да проверам колку е полна батеријата? Алкална? И, да. Дали може да се полнат алкални батерии, ако не се скроз испразнети?
Можеш да ги полниш алкалните батерии ако се празни. Јас имав едни и ги наполнив еднаш и повеќе не ги употребувам
Сакам да си земам нов апарат ама не ми се даваат многу пари. Го има некој овој, што мислите добар е? http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=27_103_166&product_id=204669
Lugee kazuvajte nekoj aparat do 300 evra sto ima 20 ili nad 20 megapikseli ve molamm ili nikon ili cannon