Фотоволтаични- соларни панели за струја

Discussion in 'Дом' started by 54321, Nov 13, 2021.

1. Acronia

Acronia Истакнат член

Во Македонија доцни футуризмот.
    Доволно сме модерни во медицинскиот фашизам, али затоа сме региресивни кога треба да се направи нешто на дело.

Инаку, зошто?
    Па, знаеш зошто.
    Со кого Македонија соработува, кој ни ја диктира гасоводната мрежа?
    Кој прави најголеми инвестиции во енергетиката?
    Епа, ете го одговорот - од нив зависи.
    Овие слепци од политичари што имаат вработено нивни луѓе во секторот енергетика не се таму за да проектираат, ами да лапнат платичка секој први.

daylight and An-na like this.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Има некоја виша математика. Како држава купуваш скапа струја, плаќаш многу данок, претураш од шупље во празно, пола во џеб и така. Не се глупи да се заебаваат со твоите 2 киловати плус или минус.
    Ќе дојде, не дека не, штом Дуи е зелена тоа е ин, ама се мислам ќе најдат креативно решение и од тоа да украдат нешто, некако:|

An-na likes this.
  3. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Ех зошто нема кај нас откуп на струја. Е нема зашто некому не одговара. Сите политичари што се битни си имаат свои бизниси со струја. Па сега видете зошто нема. И нели они за пред народ се тепаатм привастно си се другарчиња (https://infokompas.com.mk/2021/07/22/бизнис-мали-хидроцентрали-анѓушев-ла/).
    Инаку инвестиција од некои 3-4000 илјдаи евра не е многу кога би имало откуп. Јас едно време мислев да предложам на кров од зграда да се стават такви панели. Стои без врска кровот, на тие најгоре им е топло во лето ова ќе ми дојде плус изолација. Ама не одело така. Дури и ЕВН вика панеливе на куќи, за згради не. Глупост невидена. Ама тоа е. Ќе почекаме изгледа уште малку да тонеме со скапа струја.

54321 likes this.
  4. GFlower

GFlower Истакнат член

Ќе замолам членките што имаат поставено вакви фотоволтаични панели/системи да ми пратат контакт од изведувачите
    Во процес сум на разгледување/размислување ама сакам некои со кои имате добро искуство

5. briti123

briti123 Истакнат член

Здраво девојки, сакам да прашам дали некој има искуство или знае нешто околу процедурата за добивање лиценци за монтирање на соларни панели тука кај нас? Во министерство за економија ајде што не ми креваат, туку и сите ми зборат дека без врски ништо не правам.

6. Di Vaio

Di Vaio Активен член

Ви пишав во дм проверете ,благодарам

7. Momichka

Momichka Популарен член

Една од причините заради која се смета дека цела Шпанија снема струја се смета дека се фолтоволтаични соларни панели.
    Ајде да видиме денес што ќе биде причина за тоа што цела македонија нема Струја.

8. Malesia

Malesia Популарен член

Од каде тоа ќе нема струја?