1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фотографирање за табло – избор на гардероба, шминка...

Дискусија во 'Мода и стил' започната од TheCandy880, 27 февруари 2011.

1. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Фотографирање за табло-избор на гардароба,шминка....

Вајлд јас имам таква форма на очи, со закосени агли така надоле. Најубаво е да ја поправиш формата со молив или туш, ама не вака како на Анџелина. Ќе ставиш така што ќе оди шпицот погоре, во поостар агол.
    Значи повлекуваш линија, ама не сроз права, на крајот ја подигнуваш, како последната фотка тука:

И никако црн молив од доле, никако!! :!:
    Во предниот агол на окото нанеси малку светла сенка, бела, крем, така нешто понежно за да делува визуелно поубаво.
    Мој совет да земеш деновиве да си повежбаш. Така ќе си видиш како најубаво ти прилега. ;)

На Victorya и Wild.Child им се допаѓа ова.
  2. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699

Фала Старфиш. :*
    Направив, ама мислам дека е премногу. :|

Прикачени фајлови:

• eyeliner.jpg
      eyeliner.jpg
      Големина на фајлот:
      77,6 KB
      Прегледи:
      403
    На Miss-Independent, Ema.Sk, baguf4e и 3 други им се допаѓа ова.
  3. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Како бе премногу?
    Одлично е :clap:
    Искрено ти кажувам, одлично е. Може ти се чини многу, не си навикната, ама верувај дека е таман за на слика. Нема да се приметува воопшто колку шминка си ставила, ама ќе се гледа дека убаво ти е исртано окото. Супер!!!
    И уште нешто.... ЛЕлеееее ОКООООООО!!!!!

На pamelche, Wild.Child и marama им се допаѓа ова.
  4. OrdinaryGirl

OrdinaryGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.453
    Допаѓања:
    499

Баш сега ги рагледував сликите од овогодинешните матуранти. Има многу матурантки кои направиле фризура небаре ќе одат на свадба! Одвратно дури! Со некои сарми на главата, некои светкави шноли... бљак :puke: Личат на прави теткици.

Јас за матура се сликав со кошулка, косата ми беше испеглана и немав ставено којзнае колку шминка. Мој совет, што прочитав дека го напишале и претходно - не се штедете со шминката и бидете малку по храбри. Јас имав ставено туш, ама ептеен малку ми се познаваше. Една другарка што беше понападно нашминкана испадна многу поубава! А сите кога ја видовме како дошла за сликање, превртевме очи.

Препорачувам што е можно поедноставна фризура, никако немојте да облечете нешто бело или нешто многу светло, а ни па шарен дезен. Убаво стои и карирано, една другарка така се сликаше. И бидете природни, без вештачки насмевки. :)

5. Wild.Child

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699

Фала Старфиш. :)
    Ќе го послушам твојот совет. Шминката ми е готова, а косата ќе ја пеглам. :) Сјајче ќе ставам праска боја, а можеби и проѕирно за повеќе волумен, ќе се одлучам. :)
    Веќе спремив што ќе носам. :rofl:

На starfish му/ѝ се допаѓа ова.
  6. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    956

Ние се сликавме пред 2 недели за таблото и ептен неорганизирано беше, прво машките па женските |(
    Јас 10 пати му се развикав на тој што сликаше, косата ја испеглав ама после 3 саати чекање почна да ми се витка |( Ставив нежно розова сенка, малку креон и на уста имав сјај исто во нежно розова боја.
    Сакав што помалку да се позанава шминката и да изгледа тоа што поприродно.

7. AngelGirl

AngelGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2010
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    78

И ние ќе се сликаме за околу две недели.Инаку сакам да изгледам природно.Шминка нешто слично како на сликите малку пудра , туш, сјај и можеби малку сенка ( само малку сум антиталент за шминкање па незнам што ке направам сама ) и пеглана коса значи некам да се преправам. Инаку за облека изгледа ке се сликаме во бела кошула што стварно некам :| Тоа не ми е проблем туку незнам да се местам за сликање и малку имам страв од апарат. :D

Прикачени фајлови:

8. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858

Вајлд ако си бринета сјајче праска боја ептен ќе ти одговара :)

9. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992

Да ви кажам само тие фотогарферите си ја знаат работата, и да ве местат не се бунете, зошто многу убаво испаѓа.Братучедка ми беше лани полуматурантка и прво се нервираше ја местеле, не била добра бла, бла ама многу убаво испадна.
    И немојте случајно да ве дувале со фен :!: .

10. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303

Јас вчера заврашив со фотографирањето и само нервози немаше никаква организација и ние така прво машките па женските и косата малку ми се подрастури туку ајде бидна...Каква сум таква :| глупо ми е кога ке слушнам некои ке се пресликувале не бива доживотна слика им е оваа...
    Мене косата ми беше во овој стил |( ич не си ја бендисав али ајде бидна
    [​IMG] и шминката светло сиво и темно сиво и имав ставено плаво моливче(поради тоа што се сликавме во бело кошулче и плаво џемперче ) но :!: не многу нападно..

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Wild.Child

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699

Штрумфи сум сега бринета, ама се мислам дали да ја направам повторно црвена со колор. :?: Сите ми викаат подобро ми стоела, а сакам да ми остане слика со црвена коса за спомен од тинејџерските години! :rock: :lol:

Затоа не сакам ниту да претерувам со шминка, а за сјајче ќе се одлучам. :)

12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.914
    Допаѓања:
    45.346

И јас ќе се сликам другата недела...само ние уште не измисливме во што :worried: Мене косата ќе ми е права, испеглана шишките ги пуштив сакам да ги израснам па ќе и најдам чарето некако, а за шминка само римел и туш ќе ставам и сјајче, секогаш така сум нашминкана па не гледам зашо и сега да не бидам :)

13. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719

Oу мај гад, немој така Маја. Еве ја мојата слика од апсолвент.Занемарете ја недобата боја, бидејќи сега со телефон ја сликнав сликата.
    Еве како бев нашминкана-значи ставив туш и црвен кармин (затоа што облеката ни е црна со црвено). И косата ми беше испеглана.Плус имав и руж во боја нешто измешано помеѓу кафеаво и розево. А сепак си бев најприродна од сите.

Инаку, никогаш не сакав да се смеам кога се сликам, ама ете по 10 направени фотографии, на онаа каде што се смеев си бев најубавко :)

Прикачени фајлови:

• eye.jpg
      eye.jpg
      Големина на фајлот:
      15 KB
      Прегледи:
      501
    • slika2.jpg
      slika2.jpg
      Големина на фајлот:
      28,7 KB
      Прегледи:
      503
    На Strumfeta93, Ema.Sk, baguf4e и 4 други им се допаѓа ова.
  14. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Блонд, се додека изгелда природно е ОК. Баш пред некој ден гледав слики од матурантитие и апсолвентите (на ФБ на страна на Фото студио) и од секој факултет имаше по некоја стокмена ко за на свадба :lol:

15. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511

Пред една недела ние се сликавме за на табло. Од моето искуство можам да кажам дека колку сте поприродни толку подобро. Лично јас имав малку сенка, туш и маскара и сјај како устата, косата ми беше пеглана, а ги носевме униформите од пракса. Имаше од школските мои што биле на фризери и шминкери, дојдоа навиткани во косите, нашминкани со темни сенки и многу туш и маскара и самиот сликар им рече дека нема да излезат добро на сликата. И така и испадна, тие беа прекрасно средени, но како за на матурската вечер, а не како сликање. Патем, во алманахот сликите се црно-бели (барем кај нас) и ако си многу нашминкана или ако имаш темен кармин/сјај ќе изгледаш ужасно.
    Што се однесува до облеката, ние се сликавме еднаш по униформи (за на таблото) и по кошули (за нас). Според мене, нема ништо подобро од обична бела кошула, без марами, беџови и сл, бидејќи сега тоа е океј, но кога ќе се гледате по неколку години ќе ви биде смешно, а обична бела кошула никогаш нема да излезе од мода.

16. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485

Кога станува збор за црно бели фотографии најдобро е шминката да ти биде како за таква фотографија. :) Посебна шминка е за во боја, а посебна за црно бело. :)

17. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511

Кај нас една слика е, само на таблото е во боја, а во алманахот црно-бела. :)

18. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Инспирирана од твојот коментар, реков да си напоменам бидејќи тоа е темата. Кога ти спомена црно бело веднаш ми светна. Не мислев да те поправам. :D

На Victorya му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Ако сакаш тогаш направи си ја така косата. Многу ми се допаѓа и мене црвената боја. Планирам и јас за година две да се исфарбам црвена :inlove:

На Wild.Child му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Avril.09

Avril.09 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    892
    Сефора, ај ти се разбираш во шминка, на светло кафена коса, каква боја на сенка ќе стои? :wasntme:
    ( За таблото баш сакам да ставам виолетова )