1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фотографирање за табло – избор на гардероба, шминка...

Дискусија во 'Мода и стил' започната од TheCandy880, 27 февруари 2011.

1. BadGirlIna

BadGirlIna Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    6
    Нешто поедноставно, еве можеш на јутуб да најдеш нешто слично на ова
    http://www.youtube.com/watch?v=khr5glMa10Q ги има многу, побарај

На girl.9 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    Лелееее денес ми кажаа дека во сабота се сликам и кај сеа ја сако и кошула да најдам, а кај па и за шминка да закажам и тоа во сабота,уф
    небаре секој ден за на табло се сликам па вака у пет до 12 ми кажуваат бре, што е ова,аман

Планирам,т.е. сакам сако темно плаво и бела кошулка и некое штосно бисерно ланче, сакам кет ајс за шминка ама не нападно нормално туку дискретно и тенко,а пудра нормално доволно за да ми ги покрие расчепканиве брумки(во живот олку не сум имала) на усни сјај и тоа,ама што од сето ова ќе успеам да најдам...

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Феминиум, прошетај деновиве низ продавнициве особено низ калиопе и теранова.
    За шминката обрати се кај девојките што шминкаат по дома, и ќе закажеш лесно и без паника. Вака ако ствараш паника ова она едно друго ништо нема да направиш. Полека ќе биде се во ред.

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Rosie.Alice

Rosie.Alice Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    81
    Мене денес ме фоткаа за табло. Искрено, можев многу подобро да излезам, али ајт, океј е... не сум којзнае колку задоволна, сум излегувала многу подобро на слики ама тоа е. не можам веќе да се замарам со ова прашање, каква сум, таква сум

5. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    24.143
    Жениии, споделете искуства со шминкер за табло и фризер!
    Итно е, фала.

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Сенза, ја се фенирав кај Сандра Екслузив воедно и се шишав, јас сум задоволна зошто имав ваучер преку групер и си немав мака.
    А се шминкав кај Tina - make up девојката убаво шминка зема 500 денари. И шминката стои.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  7. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    24.143
    А, фризер... Добри ли се Диор во Центар за фенирање + пеглање?

8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.082
    Допаѓања:
    136.592
    Од Силуете беа доста мои колешки задовлни коа се сликавме за апсолвентска

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Јас оваа година сум матурантка, но незнам дали да закажувам во некое студио или дома да си се нашминкам. За облека не му се замарам многу многу, само ова шминкава ме буни.. :?:

10. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Јас планирав кај Фиторе, мајсторка невидена е за шминкање, ама ме предомислија другиве... Стварно се многу да плеснеш 2-3 илјади, да те шминка и прави со саати, да отидеш и само да се сликаш. Здравје за апсолвентска ќе одам кај неа. Разгледував и кај другите Албанки, и мислам дека ќе одам кај некоја од нив... Никако да не се најде некој навреден, ама мајстори се за контурирање и цртање со туш... Немам видено некој од нашиве да ги прави така.

@senza.parole секако мислам после нас се сликате и ќе ме видиш сигурно каква сум, можам да те контактирам ако сум задоволна, ќе ти дадам бројче. Шминка и фризура заедно прави, мислам дека не е поскапа од илјадо денари.

На Mama25 и senza.parole им се допаѓа ова.
  11. One.Moment

One.Moment Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    3.545
    Пробај неколку пати сама да се нашминкаш исто како што сакаш да бидеш нашминкана за вечерта нормално, ако ти успее можеш и дома :D

На OmniaVanitas, Gmai и Baby-bubu им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.082
    Допаѓања:
    136.592
    Сликите и онака ги средуваат, така да и да се шминкаш сама не е страшно, на крај сите се слични и оние со малце и оние со многу шминка

На Baby-bubu му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Later

Later Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    11
    Гледајте да ви е понежна шминката, зошто кога ќе ве израмнат со три тони фотошоп ќе дојде многу повеќе до израз, боите ќе дречнат и ко мачорки ќе бидете.
    Што поприродно тоа подобро. Не е целта да бидете непропознатливи на фотографијата :)
    И да, две три илјади за шминка на една фотографија која ќе биде извадена на табло неколку дена и после ќе си ја гледате само дома, реално е многу. Јас сама се шминкав иако многу мислеа дека сум била на шминкер. :)

14. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Па и за тоа уствари несакам да одам ме шминкаат, а без шминка да се појавам глупаво ми е некако. Ќе пробам сама, ако не иде ќе си закажам дефинитивно во Фиторе. И не е толку скапа @Doozy. Сестра ми се шминкаше за свадба и косата ја правеше па и зема 600 денари. Ја направи ептен добро.:)

15. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    @Baby-bubu 600 денари? :o Мене ми рекоа дека испод две илјади не е, и тоа ако и кажеш дека си со некој посебен повод, ќе ти земе уште повеќе... А се подраспрашав на неколку места и сите таа цена ми ја кажуваат... Ии, ако е толку ич не се мислам, одма одам.:D

16. butterfly242

butterfly242 Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    И за матурантките, а и за полуматурантките мислам дека е потребно да ги среди професионалец сепак тоа е нешто што секогаш ќе ти остане спомен, а да се шминкаш дома нема да биде исто како она што ќе го направи шминкер сепак професионално си е професионално. Но ти треба да одлучиш дали ќе имаш многу или малку шминка на себе. Полуматурантките може да имаат помалку шминка бидејќи на тие години подобро е да се изгледа што поприродно но исто така и убаво, а за матурантките мислам дека е во ред ако стават повеќе шминка.:)

17. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    13.331
    Толку е :) Баш се чудевме со сестра ми толку добро да ги прави, а ефтино зема. Плус не окапуваш многу како кај некои. Сестра ми ја шминкаше и и ја правеше косата за еден саат беше готова. Шминката цела ноќ и остана и косата исто. Е сега за невестиве може да е поскапо.. :)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.689
    Допаѓања:
    8.634
    Има уште некој прашано за цена за во Фиторе?
    Мене не ми е за верување оваа цена. Сестра ти си кажа за која прилика и е потребна шминката?

Ако е таа цена не се ни размислувам, ќе си одам таму :)
    И без разлика дали се фотошопираат сликите или не си има разлика од шминка од професионалец и сама шминкана. Јас си се свиѓам сама кога се шминкам ама толку сум нефотогенична што ретко кога си се свиѓам на слики.
    За матурата сама се шминкав косата само бев да ми ја средат, природна си бев ама не ми се допаѓа како излегов а тие слики еве уште ми се моткаат по докумети индекс и слободни...

За Мина не би ви ја препорачала. Другарка се шминкаше кај неа за табло, и не знаете колку криви и ги направи очите и веѓите :| Не знам зошто така и ја утна шминката девојчево природно си има симетрично лице а на сликиве хаос.

Јас ионака ретко се сликам па знам дека сликиве ќе ги користам и за понатака сакам да си имам убава фотографија :)

19. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.896
    Допаѓања:
    4.903
    Еве ме и мене во темава ^_^ Годинава сум матуранка,па кај и да е треба да се сликаме за на табло :)
    Сакам дома сама да се шминкам,не ми се даваат пари по фризерници искрено 1000 денари за една слика,покрај толку многу давачки за матурава многу ми се :\
    Ама тоа е друга тема :)
    Имам ситни малку јапончести очи, и размислувам дали да ставам само туш и моливче и маскара,пудра руменило и кармин :) Или пак да ставам и сенки...и онака после тоа ќе се ретушираат сликите..
    Не знам,сакам искрено вака да се шминкам,па ако може некое клипче за шминка ко оваа би ви била многу благодарна :)

Да не правам реклама,инаку сликата ја најдов на фб страната Изабела Мејк ап,само е кропнав :)

За секој совет сум однапред благодарна,фала уште еднаш ^_^

20. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Ми се допаѓа ова, со исклучок на вештачките трепки. Исто ова многу ми е убаво не е толку нападно, зацрнето и не изгледа како вечерна шминка.

Можеш и ти да си купиш вештачки трепки, не мора цели да ги залепиш, само по неколку клопчиња за да изгледаат поистакнати.

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.