Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фотографи за свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од kalinaaa, 20 март 2011.

1. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Знам дека Рејнбоу, ми кажа да не праќам повеќе линкови, ама и онака замрена е темава и ќе бирам мечка страв, мене не ме страв ;) . Ова е последната свадба што ја сликав, само немаше заедничка фотосесија.

На eli25, Mini-Mouse, tinkerbelll и 2 други им се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Љубам ставај си линкови, да плакнеме очи ние... А Рејнбоу само нека смее нешто да каже, ќе ја нападнеме сите :devil:

На Bozica1980 и ljubam им се допаѓа ова.
  3. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Невестата е прекрасна. Јас се заљубив во фустанот. :)
    За ljubam само пофалби од мене, кога ќе ми дојди редот ти sвонам, уште сега да знаеш. :wasntme: :D

На ljubam му/ѝ се допаѓа ова.
  4. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Wow ljubam..
    Фотографиите се прекрасни,значи алав да ти е.
    Каков ефект си постигнала,не како оние класични фотографии.
    Се гледа дека работиш со љубов,а крајниот ефект е повеќе од одличен. :inlove: :inlove: :inlove:

5. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Љубам,јас се заљубив во секоја фотографија што ја имаш направено,направена е светски.Секоја твоја фотографија е посебно уметничко дело исполнето со толку убавина,позитивност,романтичност.ОД нив извира приказна која што е специфична,а истовремено толку едноставна.За мене тоа е совршенство и уникатност досега невидена.Уште од сега се мислам да те капарам за мојата свадба,ама здравје боже има време до тогаш уште :) ама ќе бидиш благовремено известена и доколку си во можност би сакала од твој објектив да излези и мојата приказна :) .

На MateaA и ljubam им се допаѓа ова.
  6. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    ljubam прекрасни фотографии
    дефинитивно кога ќе се мажам ти ќе сликаш кај мене :$ :*

7. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    ljubam.. фотографиите се прекрасни, е сега нас свадбата ни помина не сликаа фото студио Ирис.. и баш беа фер и коректни.. исто и крштевката ни помина ама здравје за роденденот на ќерками тебе ќе те барам.. секако ако сликаш на родендени :)

8. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Зага кошта од 800-1000 евра.Бевме прашавме.Скапо ни е, ептен скапо.Лов стори е скапото, посебно ако е снимано во друг ден, а не на денот на свадбата."Поефтина" веризија ни беше понудена, приватно чисто другарски 300-500 евра зависно што сакаме.Многу менува во цената дали поголем дел од вниманието сакаш да е насочено кон фотографирањето или снимањето.Многу зависи.Да не должам кој го интересира нека си праша слободно.
    Нас скапо ни беше, убаво е да ама не ни се даваа толку пари.
    Се одлучивме за Фото Илчо.Солидно, барем за битолски пазар око ми фатија уште на фотографиите за таблото од матурата.Убави беа.Бевме разгледавме.Има различни понуди.Чинам имаше една од 100 евра, ама во неа што точно имаше незнам, не ме интересираше толку оти скромно беше ептен.Си ја одбравме таа средната од 150 евра , во неа има 200 слики + фотосесија, лов бук ( книга со тврди корици и страници кои целосно се испечатени со поубавите слики од фотосесијата ), ДВД комплет од 4 cd-ња и бесплатно печатење на поканите, кое инаку чини 5 денари по парче ( што нас ни одговара бидејќи ќе ни требаат многу ).Третата понуда им беше од 200 евра, го имаше сето тоа што го има оваа од 150 ама во HD верзија.Сосема непотребно ако се прашувам јас.Со тие 50 евра ќе им го платам патот до Ресен во најмала рака, што е додатен трошок.
    Џабе ќе е да ставам линк од нивен фб, застарени се фотографиите, сега имаат далеку поубави што е нивна штета што не ги ставиле на интернет.Лош маркетинг.
    Разгледавме и кај другите, ама не ме ареса некако.Ама ич.Кај Дадо се имав сликано порано, wedding фотосесија, за бутикот за венчаници на мајка ми.Не ми се допадна нешто wow.Во позадина имаше циганчиња и немаше ни еден спонтан момент фатен.Многу пластично ми делува.Гледам последните неколку свадби станал подобар, ама пак ќе речам не ми е по кеиф, воопшто.
    На инсистирање на татко ми шетнавме и до фото Јовица.Буквално језив е и избегав од студио.Трудејќи се да ме убеди ме избрка.Сликите му се лоши, класични,пластични, едноставни.И јас сликам подобро од тоа , не со дигиталниот ами со телефонот.
    И се изнапишав се со цел да и дадам совет на идната невеста Ilipili.Читам ќе се мажиш.Мислам дека си од Битола.Затоа и одвоив време да пишам за моето искуство со фотографите.Се надевам ќе биде од помош :$ :)

п.с Љубам е класа фотограф.Да можам да си приуштам и да не е толку далеку би ја земала да ме слика.Засега само срамежливо се претплатив да гледам фотографии и да ми биде криво.Прекрасни се.Прекрасни.

На MarchelineAmaru, ilipili и ljubam им се допаѓа ова.
  9. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Фала ти од срце шо си помислила на мене и да знајш цел пост го прочитав и стварно ми нзачи што си помислила на мене :$ .Во право си,јас сум од Битола и за некое време и јас ќе ги имам овие дилеми во кои што многу ми помогна верувај. :*

10. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Инаку Икс Стронгер, си имам јас екипа со која сликам, баш едната девојка е од БТ, исти принцип, исти фотки, албумите што се кај мене се мешани заедно со сликите на Елена и Дејан другите фотографи.. така да ако не сум јас таму они превземаат..

На ilipili му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bile1986

bile1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2009
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    186
    Фала ти од срце шо си помислила на мене и да знајш цел пост го прочитав и стварно ми нзачи што си помислила на мене :$ .Во право си,јас сум од Битола и за некое време и јас ќе ги имам овие дилеми во кои што многу ми помогна верувај. :*[/quote
    Чупиња и јас сум од Битола па пишете се што ке најдите интересно за свадба мојата е во Мај позз до вас и само напред малку по малку се ке средиме :)

На ilipili му/ѝ се допаѓа ова.
  12. marceperce

marceperce Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Јас бев во фото БИМБО во гтц,преубави слики и видео материјал,соработка за мерак како што се договоривме така испадна...БРАВО за нив они се моја препорака до идните невести.

13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Ќе сакаш ли да кажеш колку плати во Бимбо. И што се влегува во таа цена.

14. tweety123

tweety123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    29
    Ваше мислење за фото Маестро. Летово бев на свадба, после некое време паров ги објави сликите на фб, мада не беа ништо посебно. А спротивно на тоа сликите што им ги гледам на странава на Маестро што им е се ептен филмски со еден збор совршени...Па сеа незнам дали е тоа до изборот на видот на сликите HD, ова она, не се разбирам...и ако знае некој колку отприлика иде цената во Маестро, Фалааа

15. marceperce

marceperce Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Za Irena...
    3000 den.bese video snimkata vo 2 kopii so HD kamera,a za slika po 30 den 15x21 format cista rabota

16. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Совет: не би ти ги препорачала Маестро затоа што имам гледано две свадби кои им се тотална утка. На првата свадба(која беше една од најубавите на кои сум била) повеќе гледаш грбови и тилови отколку луѓе, или ги гледаш само младоженецот, кумот и старосватот, невестата ја неа нигде :x . На втората свадба(брат ми беше таму девер) снима,снима едни исти луѓе цели 5 мин. па после вртење на камера за 180 степени(а ти гледаш само сенки) и ги снима луѓето од спротива. Не викам дека немале и добри снимки но најдобро распрашај се убаво за да не ти е жал за фрлените пари, зошто реално тоа е она што ти останува од свадбата како спомен. ;)

17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.136
    Кажете ми за ShowTime Panajoti колку зимаат? :?: Сите ми ги имаат испофалено а и мене ми се допаѓаат од она што го гледам :wasntme:

На Panajoti-S му/ѝ се допаѓа ова.
  18. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Ние се догооривме со Панајоти, најдобро е да си отидеш со него да разговараш, бидејќи кај него цената зависи од тоа што го сакате (еден или двајца фотографи, кранови, незнам што), бројот на гости и сл. Нас ќе не чини 100 евра, со 120-130 гости, со еден фотограф и HD blue ray снимање, имаше и нешто гратис фотографии, и незнам уште што беше. Со покани и такви глупости он не се замара, чисто сликање и снимање. Има дечкото одлична визија, се изнабаравме по сите, мислам дека нема ни едно студио од кое немам понуда, ова со квалитет и цена најмногу ни одговараше. Ама звучам ко реклама, хахахаха :rofl: Нема везе шала на страна, дечкото е топ! ;)

На Panajoti-S и anastasijaki им се допаѓа ова.
  19. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.015
    Си ја договорив Љубам за фотограф и свадбата може да поЧне. :D
    Ама сега проблем ми е да најдам снимател-камерман. Фото студијата условуваат со пакети, знаЧи фотографија и камера, а јас не сакав да Чујам за друг фотограф освен Љубам.
    Имате некои предлози за хонорарци или фото студија што прифаЌаат вакви услови?

20. mice83

mice83 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    51
    Девојќи би сакала да ве замолам за помош....ќе може ли да ми дадете идеи за фото сесија за свадбата....ве молам за некои интересни локации во Скопје (само без плоштад,некако досадно ми стана,Нема фото студио без да има поставено фотќи од плоштад)...однапред ви благодарам фемининќи :)