Да не го познава случаjно некоj фотографот Живко од Радишани. Е сега незнам дали работи сам човеков или за некое стдио. Слушнав убави коментари ама немам доволно информации, па ако некоj знае нешто плус ако сака да пише.
Девојки, дали некоја може да ми препорача некој добар фотограф (не фотосутдио или продукција) некој што работи самостојно и секако што не ја предувал цената. Искрено сум запрепастена од цените од 350-400 евра па нагоре само за фотографирање. Каде е тука снимањето?Разбирам дека секој си го цени квалитетот и вложил во опрема, ќе потроши време на обработка на фотографиите, но искрено за 10-12 саати, 400, 500 евра и нагоре се премногу само за фотографирање.
@MissDaisy проба со Will you? https://m.facebook.com/profile.php?id=403061256435623&tsid=0.6329824412241578&source=typeahead Незнам дали ќе успееш да најдеш само еден, зашто неможе да се постигне цела свадба да ја долови и секој момент. Но сепак прашај си, може поевтино ќе те кошта да дојде само еден.
Will You се добри но не знам како се со цени. Зага стандард, добри се ама мислам дека се најскапи. Но може и да се најдат не многу познати фотографи кои одлично си ја знаат работата и не се до толку скапи како другиве кои се „бренд“. На пример Ристовски и Ангеловски, сигурно не се со цени како Зага, а според мене имаат навистина висок квалитет.
Според мене не мора да бидат индивидуалци за да биде евтина цената, во денешно време со новите закони тешко дека ќе најдеш индивидуалец да ти слика свадба, сепак не е законски и не е легално :/ Незнам дали ги знаеш https://www.facebook.com/pages/IDEA-LAB-Photography/561036617316352 но можам да ти ги предложам, цените им се прифатливи, а квалитетот и соработката им се екстра. Истотака цените не им се надувани од стилот како што спомна 400-500е само за сликање или 50е час како што ми даваа понуди другите студија "продукции" што имаат европски цени...
Здраво феминки,јас имам лично искуство од Студио Фока.Цените им се нормални,а исто така и екипата што ја пратија беше коректна и културна.ПРЕЗАДОВОЛНА СУМ ми направија ФЕНОМЕНАЛНА СЕСИЈА.и ја препорачувам на сите феминки,имаат и фејзбук страна.Погледнете и уверете се facebook.com/StudioFoka ,Поздрав.
Па јас прашав на idealab photograph и за цел ден ми рекоа 420 евра плус еден камерман 500 евра јас реков добро али кога ми рече дека плус патни трошоци и тогаш се нервирав дибро де јас ту давам 500 евра тој патни трошоци ми бара од скопје до тетово, и на ресторант ке јадат секој од нив 14евра порција тие фотографии на нашата сметка и патни трошоци ми барат и затоа не ги ангажирав
Од секогаш сум си мислела дека кога ќе правам свадба, најбитно ќе ми биде фотографијата. Дојде и мојата свадба и мислењето не сум го сменила По долго размислување и барање на понуди се решив за Фото Емилио од Охрид. https://www.facebook.com/pages/FOTO-EMILIO/212783008565?fref=ts. Ми дадоа најкоректна понуда, 300 евра, во понудата се вклучени 150 фотографии, видео и мало филмче од 3-4 минути, фотосесија и плус не ми побараа пари за патни трошкови, односно рекоа да ги ставиме со некој од гостите во кола. Мојата свадба ќе биде многу комлицирана, тргаат од Охрид, доаѓаат по мене во Скопје и се враќаме во Охрид. Ги разгледав и нивните фотографии, и дефинитивно се одлучив за нив бидејќи беа и најкоректни. Охрид има прекрасни локации така се надевам дека ќе направиме супер фотографии!
Ние ги одбравме Тоше Огњанов (самостоен фотограф) за фотографирање и Александар Алексовски од Аса продукција за снимање. Од она што ни го презентираа, верувам дека ќе бидеме задоволни. Ќе ви пишам инфо откако ќе помине свадбата.
Јас имам само пофални зборови за Angelovski Photography ( https://www.facebook.com/AngelovskiPhoto?fref=ts ) Прекрасни луѓе, преубави фотографии ни направија од свадбата и вистински професионалци. Јас си имав наумено некои невообичаени фотографии не толку од фото сесијата колку од оној делот со прием на гости и прифатија како идеја. Не само што прифатија туку и совршено си ја завршија работата. Многу сум среќна со изборот што го направив после една темелна истражувашка сесија на интернет.
Zdravo,nasata svadba e sega Vo avgust.se javiv vo studio5 mi pobaraa 1400 evra.mozam da kazam deka ne senormalni.pa dobro be lugje ne se samo fotografiite za svadbata.se javiv nå mnogu mesta prasuvav Me predomisluvaa i nå kraj se odluciv za foto studio penta od veles.mi pobaraa 400 evrå so tri kameri full HD fotografii ,lovestory video znaci komplet se.Komentarite za niv od site se pozitivni a i ednas ima v licno iskustvo.Kako Ke se dogovoris taka i Ke bide skroz profesionalno ideja ,zamisla se imaat staklo fotografii onie za fotosesijata obraboteni nå photoshop so efekti so se.
Девојки, ќе може ли малку помош, се двоумам за фотограф за сцадба, па што мислите за Фото Студио Бимбо и Фото Студио Фока, понудите им се слични и се прифатливи цените, е сега кој е подобар....
Девојчици збор- два за konesky wedding photography? Ангеловски ми направија мерак, но бараат 600 евренца, па Конески ми се гледаат како добра алтернатива.
Девојки, дали имате некое студио да ми препорачате во околината на Струмица/Гевгелија? Со пристојни цени, а под тоа мислам до кај 400/500е. Тенкс
Изгледа не сум одговорла во темава... Нас не фотографираа фото Мите, одличниииии! Топ за соработка, два пати се видовме, прифатија сугестии и желби наши, лабави, непосредни, културни, ненаметливи по гостин насмеани, а цената повеќе од пристојна - 600 евра беше со два фотографи, две камери и кран. Ништо не ти нудат што ти е вишок од техника. Јас сакав онаква стеди - кем и ме премислија дека нема потреба да плакам плус 100 евра, навистина за почит. Квалитетот на фотографиите и на видеото е повеќе од одличен. Добивме околу 2000 фотографии (едвај селектирав 400 - сите ми се допаѓаа), 200 обработени, лав - стори видео, 3 диска со материјал од свадба, ХД снимка и сиров материјал. Можеби им се покачени цените во моментов, не знам, ама сигурно ќе ги ангажирам и за други прилики. Топло ги препорачувам.
Најзадоволна сум од Зага Продукција може малку ќе платите поскапо али вреди .. + имаат некои интересни пакети што можеш да си избереш..