Дали може некој да ми каже искуства и мислење за PerfectWedding InfoMedia еве и линк од нивната фб страна https://m.facebook.com/perfect.wedding8792
Сликаа кај мене, и јас сум презадоволна од нив. Ги начекав на попус и го имам тој вип пакетот. Дечките се од Штип и ако си од било кој друг град ќе треба да платиш плус некој денар за да им покриеш патни трошоци. Ако те интересира било што друго, пиши
Ја да се искажам за фотографиве и фотосесииве ако може. Не знам зашто ама скоро сите ми се толку извештачени, толку неприродни толку неоригинални. Ги имаат истите свадбени пози и локации за сликање, како што се нали во бели фустани, кога гледам слики од свадба ме фаќа глауком. Да не праиме муабет колку се скапи, братучет ми наспомна дека му платил околку 700 евра за сликање и снимка од кафана. Се плашам дека сликите ќе им бидат исти ко на повеќето, искривени слики во парк, демек замижани и занесени во љубовта со поглед спонтано надоле. Не ми се верува дека луѓе плаќаат толку пари за таков кич. Чест на ретки исклучоци, кои сепак знаат да изненадат со нешто уникатно и имаат многу малку заастапни такви клише фотографии, ама повеќе се такви и тоа баш од тие најскапите и најпознататите, најбараните. Ама па од друга страна колку се тие криви што таква е побарувачката, изгледа сите се љубоители на такви изваштачени фотосесии
Моја пријателка скоро правеше свадба и сликите Фотолик (кај Капитол некаде се) им ги направија супер. Ги разгледав албумите што ги имаат на веб, навистина нешто инвентивно и прекрасно! Фото студио за свадби www.fotolik.mk Не знам дали ќе ја покаже сликата овде, но да пробам https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.ne...=f9f5117fce09a0e0c25cf2c830e3fae2&oe=55C449DD Инаку на фејсбук можеш да ги најдеш https://www.facebook.com/foto.lik?fref=ts а вебсајтот им е www.fotolik.mk
Jas samo da ve sovetuvam FOTO STUDIO MEMORY BABA nikako ne gi preporacuvam. Krajno razocarana bev. Cela svadba mi bese organizirana do najmal detal (obicno sum takva licnost i mnogu vnimavam na sitnici) i restoran, sminka frizura, tanc, si imav poracano dopolnitelno ukrasuvanje na restoranot so ognomet, dim, baloni.....300 cuda smisliv i si plativ samo za da uzivam i jas i soprugot i site gosti max. No tuka se najdoa FOTO MEMORY : 1. Zakasnija kaj mene za fotosesija i ne uspeaa nitu 10 fotki da mi napravat so deverusite (koi patem cela godina se spremaa i imaa razni mafini, rekviziti samo za slikanje) 2. Neznaev kako da se namestam ocekuvav oni da mi kazuvaat kako da me slikaat, no pametnite vikaa epa zastani nekako...mislam wtf 3. Od slikite voopsto ne sum zadovolna, a i kako da bidam koga nitu ognomet fatile ni na snimkata go nema, nitu bonboncinjata mi gi slikale koi bea poracuvani specijalno od Avstrija i bea unikatni, nitu od tortata.. (kamermanite i fotografite toa vreme se goostea i uzivaa vo hranata) SRAMOTA 4. Slikite na gostite namesto po 150 kako vo dogovorot im gi naplakaa po 200 den i pola od gostite gi brkaa devojkite da si zemat slika, a pak tie istite vikale deka gostite ne si gi sakale slikite. Ke im veruvav mozebi no del od gostite sto ne dobile slika bea tetka mi od Avstrija koja sakase cel abum so sliki ZNACI TUKA KOJ LAZE?? a na deverot moj t.s brat na soprugot go nacekaa pijan pa mu go naplatija albumot slika po slika Poveketo gosti nesakaa da me vmesat mene no slucajno nacekav karanica kako eden od gostite (od strana na maz mi, covek gospodin) ja fati za raka devojkata sto delese sliki i i rece "cekam 3saati za slika, a veke treba da si odam dali moze da mi kazes koga ke ja dobijam?" taa istata se svrte i se izvika "lele aman veke vi kazav sama sum nemozam da postignam ke vi ja dadam taa vasa slika...se svrte i rece vo pm" ZOVREV Zamislete mojot najubav den...Oni ispratile samo edna da deli sliki ili drugata ne dosla pa ne i nasle zamena neam pojma sto bilo no oni znaee jas deka imam mnogu gosti i mnogu stranci koi sakav da bidat max udovoleni i so slikanja i so se. 5. Koga otidovme po slikite i CD-ta trebase da si gi platime i slikite sto ne gi zemale gostite i toa po 200den...se iskaravme no ete gi plativme i niv a nitu posteri dobivme, nitu sliki vo golem format...a go imavme najskapiot paket. Of bi pisuvala do utre no ete se potsetiv na toa sto mi unisti mal del od mojot den
Ова се сликите од Фото Лик (мислам дека овојпат успеав да ги закачам) и прекрасни се. Не ми се веруваше дека е ова кај нас. Браво за студиото! eatpraylove90 жалам за лошото искуство со Мемори Баба - инаку првпат слушам за нив. Што значи слика по слика му наплатиле на деверот?
Toa znaci deka cel album so poveke od 15 sliki mu bea naplateni kako na obicen gostin...A vo dogovorot si pisuvase deka slikite na kum, starosvat i dever ke gi zememe nie. Btw slikive se stvarno top
Мое мислење е за да се избегнат вакви проблеми со продажбата на слики на кум, старосватица, девер итн. најдобро е да се договорите со фотографот сликите да ви ги даде во некој електронски формат, па вие и останатите блиски да си ги извадите каде сакате.
Taka i bese dogovorot No mnogu raboti od dogovorot ne bea ispocituvani...Zatoa i koga ja vidov temata morav da go pisam svoeto iskustvo zatoa sto bev krajno krajno razocarana
http://www.fotolik.mk/wedding-albums/ дефинитивно Фото Лик ги препорачувам !! сликаа и снимаа на свадба на колешка моја и како што кажа она само 7000 денари им наплатиле таков им бил пакетот а сликите се преубави Не разбирам како некои дерат кожа на младенците со цена од 400, или 500 евра ??
Irrepleceable те молам кажи ми некој збор плус за нив, дали имаше нешто од шо не беше задоволна, дали треба да обратам внимание на нешто или сл. Бидејќи ние ги ангажиравме за во септември, па би било супер ако знам повеќе детали за тоа како работат. Фала ти најмногу
Извини, малку сум тесна со време па дури сега ти враќам на прашањето. Јас бев задоволна од сите работи, искрено они сакаат опуштени луѓе кои сакаат да се сликаат. Ние сме такви, и можеби затоа беше супер да се соработува со нив. Секоја твоја идеја ќе ја прифатат, било за локација било за начинот на сликање. Супер се дечките, топло ги препорачувам, ич без гајле.
Сликата со Марина и Иван е направена во планетариумот во Скопје.Ние бевме први што сликале во планетариумот Свадбени фотографии според кажувањето на вработениот кој таму е вработен повеќе од 30 години.Услови (црна дупка)незнаев ни апаратот кај ми е .Со малку машта и соработка со младите се искочи по планираното.Голем поздрав до Марина и Иван беа прекрасни. Среќно на сите идни младоженци и да си најдат фотограф по својот укус.Се разбира сите имаме свој укус и буџет.
Нај топла препорака за фотомак Штип... не ги рекламирам да не ме сватете погрешно но дечките се број 1. Од мојаа свадба ги направија најубавите спомени. СЕКОЈ МОМЕНТ Е ОПФАТЕН... целата свадба си ја имам на цд.ништо нема испуштено. Сликите се чисти ко кристал.Опрема имаа секогаш најнова. Толку се отворени за соработка за договор , немам зборови.
Гледам дека одамна никој не пишувал искуства на темава фотографи а мене ми треба итно да се одлучам. Во игра се Маестро, Фото 5, Ангеловски и Ѓорѓи Ристоски. Значи има многу зезнати работи што не се кажуваат а се битни. Кога ќе прашате за пануди се едни цени а кога ќе кажете што сакате некои ве условуваат да земете толку и толку слики за да ти ги дадат сите на CD, па ти викаат во помала резолуција, па со името преку сликата, па ако сакаш сите треба да доплатиш уште и на крај испаѓа многу повеќе од тоа што првично ти е кажано. Значи ми треба најискрено мислење или искуство со некои од наведениве што поскоро.
Здраво, до сега никогаш не сум изразувал револт кон некои услуги или фирми,но ова мора да го споделам со сите,за да ги немаа истите нервози како нас. Одлуката за фотограф за нашата свадба падна на познатото студио "Foto Memory Baba". Според договорот кој што го потпишавме се беше супер.За 500евра добиваме 2 камермани,1 фотограф,СИТЕ слики на CD во HD резулуција,200 испечатени фотографии 18х13, 4 постер фотографии, испечатен weddingbook,покани за свадбата и броеви за на маса.Секоја дополнителна фотографија 25ден. Единствен услов беше гостите да сликаат со нас . Свадбата си помина во најдобар ред,супер дечки не фотографираја,снимаа се беше како што сакавме,се додека не дојде да го земеме готовиот материјалот. За 2 дена ни се јавија да ги земем CD-та со слики за да одбереме за печатење.Во таа еуфорија си избравме слики за нас дури и над 200 си ги доплативме и никому ништо. Дојде момент кога сакав да извадам слики за кумовите и старосватите и тогаш разбирам дека сме добиле слики само од нас двајца т.е само од невестата и младоженецот,слики нема ниту од кум, старосват,родители,сестри браќа.Искрено се надевав дека настанала некоја грешка и одам да прашам случајно да не е пропуштено некое CD со слики. Девојката во студиото се потруди да ми објасни дека не е грешка и дека тоа е политиката на студиото.Бидејќи не можеве да се разбереме се јавив на ГАЗДАТА Горан. Е тогаш го добив вистинскиот шок од "господин" што се нарекува газда и што заработува од нас обичните луѓе.На многу безобразен и некултурен начин се обидуваше да ми објасни дека СИТЕ слики не подразбира слики од сите гостите,доколку сакаат да имаат слики да одат кај него во студио и да си ги извадат по цена од 50,100 ден во зависност каква улога имале на свадбата.Со зборовите дека од 100 невести 10 ќе се најдат паметни да им ветат слики на кум и старосват за да не ги земаат по 50ден, и штом истите имале пари да фрлаат на музика ќе имале пари и за слики,јас најкултурно се потрудив да му објаснам дека тој со мене со договарал а не со сите 320 гости на свадбата и дека никаде во договорот нема услов за да ги добијам СИТЕ слики ќе треба гостите да плаќаат по 100ден слика и на тоа тој ми одоговори " дека ѓабе ВЕЗАМ и да не му ги дигам живците" . Потоа го прашав доколку му платам 12 000 ден како што му беше наведено во ценовникот за СИТЕ слики што ќе добијам, и најиронично и цинично добив контра прашање "што не ти е јасно од поимот СИТЕ слики". Имам уште многу да ви кажувам но мислам дека не е вреден за тоа. Само сакав да ги предупредам идните невести да внимаваат многу со изборот и во никој случај да се падне на Foto Memory Baba доколку не сакаат да имаат нервози како моите. И само за крај бидејќи ги предупредив доколку не ги добијам СИТЕ слики на CD како ни беше по договор ќе се консултирам со адвокат и само на тој начин ќе контактираме, и на ова предупредување тој се закани со бркање од работа на човекот кој што не препорача кај нив и е негов вработен.Така да рацете ми за врзани за судтска постапка но барем го споделив моето искуство со нив и едно големо НЕ за нив. И жалам што не можам да го споделам моето така наречено LOVE STORY, кое што е далеку од тоа,но ајде да не дискутираме вкусови ... Извинете за долкгиот пост но уште ме држи револтот и доколку некој сака подетални информации слободно може да ми пиже...поззз
Многу од тие што правеа свадба пред нас се пожалија на непрофесионалниот однос од FotoMemory. Токму поради тоа испадна при првата селекција. Е сега за Меастро, Фото 5, Ангеловски, и Ѓорѓи Ристоски е прашањето. Првите две работат долго време и си ја знаат работата (многу свадби поминати), од друга страна другиве двајца се понови со поинтересни фотографии. Можам да дадам 500-600 евра, а тоа што ми се допаѓа е Зага ама ќе треба да продадам бубрег за нивните слики Стварно сите ги фалат меѓутоа нивните цени се повеќе за евроски отколку македонски стандард.
Феминки дaли имaте искуствo сo ред прoдукцијa ке ве зaмoлaм зa инфo бидејки се мислaм дaли дa ги aнгaжирaме