Има луѓе на кои им е незгодно пред маса од 12 луѓе да ги одбијат. Се доведуваат гостите во непријатна ситуација.
Абе никој не може да те натера со сила да купиш, ама си отишол на свадба, си се сликал со младенците и тоа е тоа. Не одиш за пасош па портрети да земаш. И глупаво е на свадба да прават портрети на гостите. Си има кумови, потребници, фамилија. Па и они зимаат слики после свадбата. Кризава квалитетно ги удри во глава.
Ova bese 2019. Oni od sekogas se takvi. Pa te slikaat na vlez dvajca slikari, eden pravi portret, drug grupna slika, pa lugeto ne znaeja kaj da se gledaat, site sliki ko iskriveni vo ocite bevme. Cigani od slikari.
devojkı da preporacate nekoj fotograf koj slıka znacı mı treba samo za slıkı ı plus eventualno nekoe kratko vıdeo..
Што мислите за Pro wedding makedonia ? некој искуство да сподели од квалитетот на сликите од сниманиот дел од ресторанот?
Владо Крстевски, добра соработка и супер фотографии, спонтани, неспонтани... Прави и кратки видеа https://www.vladokrstevski.com/
Значи не знам како да кажам очигледно мора да има нешто за кое ќе се напнете кога ќе ви текне на свадбата. За се се плашев како ќе испадне, зашто сум тежок пациент, и се потресував за шминка и за музика и за детето дали ќе биде океј и се. Али за фотографите мирно си спиев, ги ангажиравме Just Smile, беа истите кај сестра ми. Значи нејзините слики се врв, инста пука грми да паднеш у несвест, преубо. Кај нас не знам што се случи, но не е така, сликите како слики се убави , филмски мн малку има, генерално на број се помалку. Го очекував тоа дека еден фотограф. Ние бевме во тотален хаос и ниеднаш не ни рече дај ова дај тоа, неколку дена пред свадбата му пратив какви слики сакам со детето, да потенцирам дека со детето немам ниедна, се издробив од плачење и нервоза кога ги земав фотобукот и сликите. Знам дека немаше некоја штосна слика ама пред да почнеме со гостите се сликнавме со него, не нема ниедна. Ај тоа па ни во фотобукот го нема. На фотосесијата не можевме да го земеме зашто е мн мало и беше болен предходно. Кога му спомнав на Кристијан дека очекувањата беа поинакви, со цел да се облечеме ние тројца и да се сликаме пак. Он се навреди, ние сме си биле виновни, маж ми децидно му рекол не сакам да ме сликаш што не беше баш така. Им рече него со блиц да не го снимаат во фаца, јас никогаш не кажав дека не сакам слики. Тотално оставив на него и у целата гужва очекував дека ќе биде тој оној што ќе не води. Единствено му реков не сакам допир глава со глава да се сликаме дека мн трици имам јадено за такви слики, епа затоа сега немам недна хаха. На сликите од фотосесијата се гледа дека немаме појма што правиме. Ама ете нашиот фотограф се навредил и не сакал да не гњави. Не да ми е мака ние него не сакавме да го гњавиме му го почитував и просторот и времето. И да не спомнувам дека немавме ни матично , ни црква, ни земање невеста и се по ред. Тоа што ме боли дека немаме слики да, ама повеќе ме изиритира арогантното понашање... Криво ми е што такви луѓе со супер потенцијал излезе вака...Така да мој совет кога нешто договарате треба да им потенцирате милион пати што сакате.
Dali moze podetalno iskustva so say yes, gjorgji ristovski, red central, baba3d, vesta, just smile, ili da mi predlozi nekoe drugo studio sto navistina posveteno go sledi dogovorenoto za slikanje na svadba, celodnevno
Say yes беа на 2 свадби кај што сум била и младите и сите се препрезадоволни. Од слики до видео од снимката. Јас ги сакав за мојата , ама склоп на финансии и мал број на гости не ми се исплатеше.
Девојки ме интерсира ваше мислење Say yes ги контактирав за свадба и ми испратија понуди но пошто свадбата е подалеко некои си 70/80 км од Скопје ми побараа 300 евра плус за патни трошкови и екстра саати во смисла дека после свадба касно ке возеле за дома исто и за сабајлето пред свадбата рано станување Мислам дека е малце повише од претерано што мислите вие ?
Мене за Скопје понудата ми беше превисока. Топ се , се е тоа ок. Сум била на свадби каде што биле , слики и видео имаат супер. Мене ми беа прескапи и тоа со некој попуст , зашто на другарка маж и раб таму.
За VKR photography искуство? Сликите горе доле се океј, по она што го гледам на инста, ме интересира видеото од ресторанот, колку време трае, дали е квалитетна монтажата и слично
Здраво девојки, дали некоја од вас има искуство со Concept production или со Record production за сликање и снимање на свадба?
Здраво, дали имате да предложите некој само за снимање на свадба? Сликари имаме, меѓутоа не снимаат и затоа бараме 1 камерман, не цело студио, меѓутоа тешко се наоѓа...