Праќале други дечки, неискусни и тапа биле фотките, блиска другарка ми кажа за две места кај што фоткале ист случај било па сега не знам..
Поголеми студија често знаат да направат така, да пратат деца кои се на пракса да сликаат било што, да фаќаат што и да е, квантитет пред квалитет, не сите, ама некои. Видете разгледајте на социјални мрежи помали фотографи фриленсери, барем знаете лично уметникот/фотографот ќе ве фотографира. Еве ви го и мојот профил, не сликам свадби( имам невести на профил ама тоа се фотосесии пред свадбата или се работело за мала свадба ), само помали прослави, ама нека стои тука може ќе се најде на некој. https://www.instagram.com/donnaoctoberphotography/ Видете ги на инста и овие, контактирајте ги, мене ми се омилени: https://www.instagram.com/hello.wedding.photography/
Zdravo na sitee Potreben mi e samo fotograf, nema da ima snimanje edinstveno fotografiranje pri vlez na gostite so mladite I za vreme na proslavata normalno sliki Da mi preporacate nekoj so normalni ceni
Понудете фотограф/студио што слика и снима целодневни свадби по цени блиску до здрав разум. Претераа со новиве моди... 700 евра 8 саати со се паузи и секој нареден саат 100евра.... Wtf?
Во цената е влезено - години искуство, прескапа опрема, многу работни саати - не само додека сликуваш туку и после тоа пост-продукција кои сите ја забораваат, а трае многу подолго, патни трошоци и нешто што е priceless - а тоа е зачувани спомени. Ако за музика без проблем се плаќа над 500 евра(без вртоглави бакшиши во текот на прославата) тогаш зошто за фотографи не ви се плаќа? Цените се горе-доле слични на сите фотографи - сите се ориентираат едни спрема други, не може да се драстично различни, освен ако не најдеш некој преевтин - ама имај си у предвид колку пари, толку музика. Ќе добиеш потпросечни фотографии, без концепт, без едит, без поента. Реалноста е таа, па сега вие како сакате, секој со својот буџет.
ако збориме реално ама нејреално 700е за целодневна свадба да имаш фото и видео е и малку...барањата ви се на ниво, барате хајлајт филм, барате фотосесија, барате фатени моменти, барате корекција на колор грандинг.... за ова треба време, искуство, знаење кое не се стекнува преку ноќ, и опрема која кошта пари...се фрлаат пари за декорација, гардероба, ресторани, регистрации, па владиката да ве венчал па попадиката, па такчерки па прскалки, виолини и незнам уште што а многу ви е кога треба да се платат оние кои сето тоа треба да ви го спакуваат во едни прекрасни спомени.... вадете телефоните сликајте, снимајте се извинувам на искреноста.
Kako prvo 700evra ne e celodnevna svadba tuku 8 saati so se pauzi samo za slikanje + video se doplakja plus. Koga bi izracunale celodnevna svadba so se slikanje i snimanje, pa sakale patni trosoci pa sakale smestuvanje izleguva nad 1500evra. Ve molam.... Kako da ke slika Mikelandzelo. Ne ste vo pravo, tuku vidoa se kacija ceni na se pa ajde i nie zosto da ne. I muzikata e preceneta, i restoranite se, i se drugo ama temava e za fotografi taka?
Епа ете погоре имате пишано дека некој друг ви рекол 70 евра од саат, ете тоа е поевтина варијанта. И тоа е многу?
I porano imase iskusni fotografi, ne se od vcera. Nikoj ne bara topla voda da izmisluvaat, ete jas nemam golem budzet i sakam ubavi/pristojni fotografii. Sakas da kazes deka ako mi e mal budzetot nemam pravo na takvi?
Имаш право, ама бизнис е бизнис. И фотографот треба да гледа фамилија. Кај му е крајот ако дава попуст или спушта цени на сите? Види разгледај, некои нудат различни пакети, поевтини без видео и сл. Ќе ти пратам неколку препораки во порака.
Не треба да ве чудат цените, со оглед на тоа колку е се покачено. А обработката чини многу. Ова го пишувам затоа што девер ми слика по свадби и ми има кажувано како иде процедурата за обработка. Се зависи од тоа колку сликари сакате, во каква резолуција да е снимката, дали сакате да се снима со кран, и др.
Abe i hirugot sto spasuva zivoti ima familija za gledanje pa nema tolkava dnevnica... Sakame da zimame golemi pari vo zemja so potprosecni uslovi, ako sakas da zimas 1000 evra dnevnica odi na Zapad, a ne ovde, ova e cista eksploatacija..
ех сега ова се што го изнапиша плус смештај плус кафе плус незнам што а и плус видео онда е многу да не велам дека не, но имајте на ум дека целата таа опрема кошта многу пари друго имате опција да букирате дали од саат или од дневница но врти го сукај го цената ке испадне таа, нормално има некој поскап има некој поефтин и најчесто си има зошто е тоа така...инаку саатите не се сами тие кои ќе ви се фотографира или снима свадбата има уште мин 80 часа поспродукција или има опција да се извадат картичките и да ви се дадат директива тогаш ќе ошта помалку, морам вака вештачки бидејки некој не сваќа дека тоа не е дневница за еден ден или како што велиш ти 8 саати со пауза нема веза да не ја шириме, сепак мое мислење кое го базирам на стручноста околу ова е дека 700е за фото и видео за свадбена прослава е некоја цена во ред, без претерувања од двете страни, патот е пат и мора да биде покриен дали како посебно или ќе влезе во цената на пакетот (и тоа е така за се, еден водоводиџија ако дојде од центар во ѓорче ти бара 300 ден за пат). крај краева можете и без фото и видео
Ние плативме 700 евра пакет од двајца фотографи и еден снимател, беа со нас од 11 сабајлето до 1 по полноќ.. фотосесија дома, снимање, надвор фотосесија, матично, цела веселба и плус со кран не снимаа дополнително. 150 слики испечатени и над 3000 слики на усб. Плус видео и плус лав стори. Скроз не опуштија и вредат за парите дефинитивно, како музиката така и фотографот е битен.. ич не ми е жал прекрасни слики ни имаат направено
Nie plativme 900evra za cel den, kaj nego bea uste od 9:30 sabajleto do 1 navecer, dvajca fotografi, highlight video so filmska kamera i dron, se ubavo snimeno i obraboteno ni pratija usb, vredea sekoj denar, postojano ni davaa soveti i napravivme nekolku sostanoci kade sto definiravme sto nie sakame. Prezadovolni sme, studioto e https://www.facebook.com/redcentralproduction/ ne se reklamiraat voopsto ama se predobri