Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фотографи за свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од kalinaaa, 20 март 2011.

1. aNy-to

aNy-to Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    394
    Само што го изгледав видеото и можам да кажам дека навистина е прекрасно. Добра замисла и добра реализација во секој случај. Нема да ги коминтирам невестата и младоженецот на некому му се допаѓаат, некому не, но сепак тука станува збор за изработката, квалитетот и идејата за видеото а не за физичките карактеристики на нив. Од мене имаат едно големо :clap: .

2. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Хаха ти благодарам ама многу, јас почнав да сликам свадби ама решив да не мавам реклама туку луѓето си доаѓаат спонтано сами кај мене и си кажувам како што. Инаку да кога сликам сакам да биде природно, шармантно не усилено, ама верувај има парови кои едноставно не знаат да бидат опуштени, ама сепак до мене е квалитетот и моментите да ги доловам.

На 1209, green.eyes, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  3. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    обично деновиве ме удира шок од превисоките цени за све што е поврзано со свадба.

но денес ме удри позитивен шок за нешто мн ефтино. или пак толку се превикнав на скопските прескапи цени што ова ми дојде многу ефтино. ми побараа 4000 ден за снимање свадба и цд или 8000 со хд камера и слика 25 денари си ги бираш ти кои, а сите слики ти ги даваат на цд може да ви ги обработат со какво ефекти сакате.

да се разбереме ова не е фото студио од скопје. видов слики и снимки на фб и изгледа на ниво.

кога ќе се сетам само дека понудите што ги иамв надминуваа 400 па и 600 евра...

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Еве идеја за свадбарска слика, знаете онаа што стои во букот кога се делат слики, итн! :rofl:

Прикачени фајлови:

5. nekoja85

nekoja85 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    216
    Здраво девојки :)
    Ги читав вашиве коментари околу фото студијава во Скопје. Не сакам да коментирам околу некое посебно, само онака општо да кажам мое мислење.
    Квалитетот на снимениот материјал и сликите е многу релативна работа.. како прво, фотографите и камерманите кои се најмуваат од фото студијата работат за дневница, и истите луѓе работат за повеќе студија, по принципот кој ќе им се јави прв за таа дата да ги ангажира. Што значи дека не мора сите да бидат задоволни или не од сликите или снимениот материјал од едно студио, бидејќи ги работат различни луѓе. Во однос на она фамозно ГРАТИС од ресторанот, снимање, сликање или што год да е.. скапо ќе ви се наплати кога ќе сакате да ги земете сликите и двд-та, значи НИШТО, ама баш НИШТО не добивате гратис. по некоја случајност татко ми е фотограф, (работел за зум флеш, ирис, имиџ, мемори, маестро) и ги гледам директно сите работи, така да мој совет би бил да си ангажирате некој човек кој знаете дали добро работи, без разлика на студиото, затоа што за многу поефтина цена би го добиле истиот квалитет (ако не и подобар) . Да не правам реклама, не ми беше тоа поентата, доколку некој е заинтересиран слободно нека ми напише лична порака :)

6. Palchica

Palchica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    90
    Сликаа и снимаа и кај мене. Прво се изнамалтретиравме додека да ги извадиме сликите. Одев 10 пати, порачував, извадија помалку слики (среќа ги пребројав инаку ќе платев 1800 денари повеќе), заборавија да го монтираат матичното на ЦДто од свадбата па посебно мораа да го режат на ЦД само тоа, сликите не сакаа да ги дадат во висока резолуција (оние кои веќе ги испечативме кај нив треба да ни ги дадат во висока резолуција и тие ги бараме, а не сите слики). На матичното каснеа 15 мин, а ни закажаа порано за фото сесија па дремевме 20 луѓе таму чекавме... не сум задоволна. Сликите се добри (иако премалку слики имаат изсликано), видеото не е нешто посебно (ама ок, не е страшно), скратиле при монтирање (или не снимиле) многу убави моменти али преку се можам да замижам, но нивната НЕпрофесионалност многу ме извади и сеуште ме вади од кожа. И да, оние 3 слики што треба да ни ги дадат гратис уште ги немаат направено иако 3-4 пати им кажавме кои се тие слики... наводно си префрлаат топка од една на друга девојка: оваа заборавила-онаа заборавила. 5 пати реков да ме побараат кога ќе бидат готови сликите, не ми се јавуваат. На маил не ми одговараат... Да се мажам пак не би ги земала ни под разно :)

7. sonjicka-86

sonjicka-86 Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Mislev da si pomognam za izbor na fotograf na mojata svadba ama sega uste povece sum zbuneta.

Mnogu mi e bitno da ne gi faca ludjeto onaka pravo pa site da ispadnata debeli i kusi.

I bitno mi e jas da si izberam sliki a ne da mi gi utrapi site sto gi strakal bez vece kolku da se kaze ili tie sto ne mu gi kupile, ili da mi slika isti ludje po deset pati i na kraj ja da sobiram djubre sto ce go placam.

Ajde ve molam heeeelp za nekoi fer play.

[mod-kirilica:1obkwopt][/mod-kirilica:1obkwopt]

8. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Колку што знам сите фотографи сега даваат цд со сликите, па да си избереш кои сакаш да ги земеш после. Јас сум презадоволна од сликите (Фото Ирис), исликаа над 2000, па сега планирам околу 200-300 да си изберам по мој ќеф.

На sonjicka-86 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Девојки, ке ве молам за мислење за фото студио Јасмина од Лептокарија. Од секаде гледав слики, гледав видеа, собирав искуства, само за нив ништо незнам, освен цените. Не се многу страшни, имаат некакви пакети, само ме интересира за квалитетот на сликите и снимките. Она што го видов во студиото беше ОК, само што секако тоа им се одбирани, одбирани, до немајкаде како и на другите, па затоа вака прашувам некоја од лично искуство да ми одговори. Се не влечеше накај Имиџ, се додека не присуствував на свадба каде што БУКВАЛНО го гонев камерманот да снима моменти како кршење погача, фрлање бидермаер, излегување на невеста, мислам мизерија беше, и уште колку проблеми имаа со поканите кои 100 пати им ги враќаа и пак не ги направија како што треба, а со сликите, еве втор месец како се тегнат. Значи, никако! За Зага и компанија не ми држи џебот, нешто во таа граница на цени како овие, можеме. Фала ви однапред! :*

10. sonjicka-86

sonjicka-86 Активен член

Се зачлени на:
    6 јули 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Феминки само што ми поминамојата свадба и морам да ви кажам дека најмногу време и внимание обрнав на избор на фотограф, за мене најбитниот детал на свадбата.

Само да ви кажам дека студио ИМИЏ нема кој немаше негативно мислење, што од младенци што од колеги нивни. Тотални непрофесионалци, уште згора на тоа и арогантни - ете така можам да сумирам.

Јас земав слободни фотографки хонорарки и сум презадоволна. Беа уникатни и необични и нема да имам класика слики туку моменти и преубава фотосесија.

Од студијата за оние кои сакаат класика сликање и снимање ги препорачувам студио 5.

Поздрав

На ljubam му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Babushka

Babushka Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2011
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    5.336
    Потполно се согласувам!!
    Нашиот избор падна на дечките од Atelier 22 , кои што работат на истиот принцип, ловење на моменти и емоции. Прекрасни слики! А од 8 часовна свадба испаднаа околу 1400 успешни слики :o
    Од сесрце ги препорачувам.

На MateaA, Iviste и Trendafilka им се допаѓа ова.
  12. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Јас од Фото Ирис сум многу задоволна, посебно што ни дадоа избор во пакетот дали да има 200 фотографии, или photobook. Го одбравме второво, и сите што го видоа многу им се допадна - уметнички направено, концизно, со најбитните моменти, и едноставно за покажување. Дополнително ќе извадиме слики по наш избор (уште не сме направиле бидејќи треба да избереме од 2500 слики, што не е воопшто лесно, посебно што повеќето се многу убави). Имавме и автомобил во пакетот, две двд-ја и блу-реј диск, одлично.

13. Oaza.123

Oaza.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    24
    Соњичка, бидејќи и јас сум заинтерсирана да земам слободни фотографи, ќе можеш ли те молам како ги најде и ги бараше?
    Фала многу,
    поздрав

14. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Јас бев фотографот на Соњичка контактирај ме инбокс слободно..

На babybelle му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Може мало објаснување за тие слободни фотографи

16. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    На Lar4e, CoverGirl10, lackygirl и 51 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.584
    Допаѓања:
    201.803
    Сликиве се фантастични... кај беше кога јас се мажев?! ;( ех.... ај здравје... за обновување на завети ќе те викам ;)

18. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.970
    Допаѓања:
    123.566
    Навистина Љубам ;( огромно браво за тебе ,сакам и јаааас :doh:

19. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    11.833
    Љубам, ќе те викам кога ќе се мажам :)

На MateaA, eli25, LilBaby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Љубам, да му е мерак на човек свадба да направи ради сликиве :D.
    Екстра се сите до една! ;)

На MateaA, Nevermore, Ema.Sk и 6 други им се допаѓа ова.