Фотомодел или манекенка... Како да почнам?

Discussion in 'На работното место' started by unlucky, Jan 10, 2011.

1. causevsku777

causevsku777 Истакнат член

ViKtOrIjA21 likes this.
  2. kolovoz

kolovoz Популарен член

моето искуство е сосема поинакво, ...бев излезена во град ми пријде Мики Ц. и ми понуди да бидам дел од спот, потоа по тој спот следеа други спотови, реклами...требаше да имам фотосесија со некој негов фотограв за букот, а јас сама си одбрав самоиницијативно да си направам слики кај Владо Г.- од сликите не бев нешто задоволна но нема врска.Од Мики сепрефрлив кај Ани од Макмоделс но таму не бев нешто активна имав некулку реклами само и тоа е се.Оваа работа не сметам дека е лоша , напротив мислам дека е супер кога си млад -НО ПАЗИ ПАМЕТОТ ВО ГЛАВА без памет никаде!!! Направи слики испрати секаде па и отиди лично сигурно од некаде ке ти се јават . Но знај во оваа работа нема многу пари . А ако сакаш кариера надвор од МК тогаш твоите треба во се што правиш да стојат зад тебе да ти помогнат, да веруваат , а и да сакаат ти тоа да го работиш.А за кариера во МК свати си го само како добра забава и ништо повеќе

unlucky and LoVeR like this.
  3. shy

shy Истакнат член

Ако сакаш да се занимаваш со манекенство, не би ти го препорачала ,,Црнокрак,,. Можеби нивни манекенски заминуваат во високата мода, :) но останатите најголемиот дел својата манекенска кариера ја завршуваат многу брзо. Не знам дали воопшто тоа може да се нарече манекенска кариера. Не знам дали сте приметиле ама најголемиот дел од ревиите на таа модна агенција се организираат во некое кафанче во кое има куп напалени чичковци пред кои девојките дефилираат во костими за капење. Тоа за мене не е манекенство, тоа ми е легална проституција. А да, или па само седат во некоја емисија и аплаудираат. Поарно најди си друга модна агенција, на пример таа на Алек и Надица и не дозволувај да манипулираат со твоето тело ;) ;) Ти посакувам многу успех :)

4. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се согласувам за манекенките на Црнокрак. И аплаудираат кај Жаре Бербер или на некои слични емисии :)

5. Cloee

Cloee Истакнат член

И јас би сакала но немам врски,а кај нас се е со врски такада...вака за џабе само ке си ги дадам парите колку што прочитав 5о евра бил само курсот а после може воопшто да не те викнат.Не ми треба како работа,би сакала како хоби,но да знам дека кога ке отидам после ке ме викнат за некоја реклама или слично...
    Ако може мекој да напише лично искуство за некое од манекенските агенции кај нас или да ми препорача некоја каде што нема да ти бидат само за џабе фрлени пари туку навистина ке те викнат за некоја ревија,реклама,спот...

Фала однапред

6. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Ма какво Шанел немој :o тоа студио во БТ има лоша репутација, ако сакаш во БТ подобро оди во Батерфлај или во Метрополис :)
    Во БТ се случува истото со Шанел затоа немој таму ;)

7. drugarka

drugarka Популарен член

Јас би те посоветувала ако толку ти звучи интересно пробај! Сепак имаш 14 години, желбите можат сеуште секојдневно да ти се менуваат. Многу е битно, за што и да работиш (или хоби) да не го запоставиш учењето бидејки од манекенството нема леб (освен ако не просперираш во странство како што кажаа претходно феминките) :) Одбери добро школо, подоцна и факултет, па од кај знаеш може ќе бидеш и докторка (карикирам) :)

8. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Јас завршив курс во Црнокрак. Веќе ти објасниле како се одвива курсот и слично. Бидејќи пред 3-4 години завршив, до сега најверојатно многу работи се измениле. Минатата година, ова време, Светлана Ц.разговараше со мајка ми за да учествувам во некоја реклама, но ништо не беше од тоа бидејќи имав многу слаби оценки. Можеш да започнеш со фотосесии, па потоа да размислиш за манекенство. Сепак сега имаш само 14 години така што допрва ќе сакаш многу работи да започнеш. Најдобро ти е да го направиш тоа што сакаш, без разлика колку пари носи (барем јас гледам на тој начин на работите).

9. cocogirl

cocogirl Истакнат член

Jas bi te sovetuvala kako nekoj od pogornite soveti so ti bea dadeni deka vo MK nema kariera za manekenstvo niti pak za fotomodel.Jas bev 4 godini vo Crnokrak no sepak nemase nikakvo fajde od toa odev postojano po revii fotosesii,spotovi,za spisanija pozirav no sepak od toa nemas zarabotuvacka si go prodavas teloto za bez pari za sitnes dodeka nekoj drug kari na tebe mnogu poveke od toa sto si go zamisluvas.Najveke mozes da prosperiras nadvor od Mk na pr.Italija no sepak tamu odat onie so se pomokni od ostanatiot del od manekenkite najcesto negovi bliski a ostanatite gi koristat za da karat na niv.Seuste si mala no sepak ke sfatis koga ke poporasnes deka odis samo za da si go pokazes svoeto telo a za toa ke dobies mnogu mala cena.Duri Miki sesute mi borci pari mi gi nema dadeno ama sepak se otkazav veke i ne se zamaram so toa mozebi ako mi se pruzi nekoja sansa za nadvor od drzavava bi prifatila a za tuka nema sansi....

10. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Па вака, јас имам 13 години и исто имам предиспозиции за манекенка како тебе. Мајка ми има пријателка која има списание за нега на косата Styling (можеби сте слушнале за него) и таа ги ангажира фризерите за FWSK, ревии и слично. Мене така еднаш ми кажа дека има некоја ревија, која ја организира Модна агенција Подиум и отидов таму, ме примија, се прошетав на пистата и толку. Не беше нешто професинално, туку детска ревија до 14 години. Им дадов број, но сеуште не ме викнале за ништо. Мислам дека тогаш не ни гледаа дали имаш предиспозиции, туку само собираа деца кои ќе прошетаат со облеката на New Balance и другите. Тогаш се разочарав малце. И незнам веќе што да ти кажам.. пробај, прати слики, исконтактирај, можеби ќе имаш среќа.

11. Ecii

Ecii Истакнат член

Mодни куќи во (Cкопје) Mакедонија

Заинтересирана сум за Црнокрак поконкретно... дали некој знае повеќе информации и детали во врска со ова модно студио..?? :)

12. Cloee

Cloee Истакнат член

Е сега,да не те излажам,но мислам дека курсот трае негде околу 2 месеци,а цената на курсот е 50 евра.Се иде еднаш неделно преку викенд,некогаш сабота,некогаш недела.(мислам дека негде пред 12 часот)Инаку,претпоставувам дека знаеш,но ај ја за секој случај ќе ти кажам-Студио Црнокрак се наоѓа во центар,кај Ванила.

Ecii likes this.
  13. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Агенција за модели

Девојки знаете ли некоа манекенска агенција во македнонија, по можност у штип. Имам 14 години и сакам да се пријавам ве молам хелп.

14. PinKitty

PinKitty Истакнат член

знаете ли некоја агенција за модели

Во Штип не знам, знам за Мак Моделс која е во скопје и повеќето манекенки се од таа агенција, за Батерфлај Ефект од Битола...:)

15. Smileee

Smileee Истакнат член

ако може да добијам повеќе информации на модното студио Мак Моделс.
    Гледам на фејзбук страната слики доста им се активни фотомоделите.
    Заинтересирана сум за фотомодел.

16. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Не знаев каде да го поставам прашањето, па ај тука ако знае некој да ми каже.
    Треба да испратам професионални фотографии на меилови за реклами, но не сум сигурна со кој фотограф да исконтактирам. Која од вас какви искуства има со нашиве професионални фотографи, колку ви земаа за личната фотосесија и сл?

17. j4v19

j4v19 Активен член

jas imam 12 godini od skopje sum i isto taka sakam da stanam foto model
    slusav soveti od drugi i site mi rekoa deka vo mk nemozes da imas nekoe fajde
    no sepak golema mi e zelbata da stanam foto modela zatoa sakam da mi preporacate nekoja modna agencija
    ako ima nekoj poiskusen sakam da mi kaze kako se vodat tie raboti i kolku pari e konkursot
    [mod-kirilica:lpqtyx2q][/mod-kirilica:lpqtyx2q]

18. Magnolija

Magnolija Популарен член

почни од фејсбук :D

19. slavica999

slavica999 Популарен член

Прашај ја Љубам ќе ти посочи ако знае..

20. Cloee

Cloee Истакнат член

Оди во Црнокрак,3000 е конкурсот.