сакаме да му правиме на малиот фотосесија па се мислевме помеѓу Феритејл и Фактори..па ако може да споделите искуства кои сте се сликале кај едните или другите би било супер
Една пријателка скоро се сликаа во Фактори и воопшто не е задоволна. Сликал 15мин па пауза да одмори типот и после уште 15мин. А и сликите не се кој знае што. Погледни ги на фб Студио Маруди
Феритејл дефинитивно, имаме искуство и од двете места, нема споредба и за однос и слики и посветено внимание и интеракција со детето.
Скоро се сликавме во фактори и ептен бев незадоволна.Траеше помалце од пола саат,направи околу 20 слики и истите ми ги прати преку пошта без да ги видам и да си одберам.Сликите дали 5 беа убави останатите крш.А бебето тогаш беше 1месец што значи можеше многу убави слики да направи.А поголемиот на слите слики намрштен ми го фатил.Закажав одма во Феритејл и фотосесијата траеше околу 2часа,бебето го пресоблекоа 3пати,направија околу 120 слики и сите ми ги пратија па одвај си одбрав која(сите беа убави).Си играа со поголемиот и многу убаи слики направија.За мене нема споредба јас сум презадоволна од Феритејл иако очекував повеќе од Фактори баш се разочарав
Сериозни сте бебе без имунитет да носите на фотосесија сега? Најдобро намерно пишувам, немојте. Отворете на пинтерест има многу идеи за сценографии што може дома да се направат,сликајте си ги дома,има време за професионални фотографии..
Не планирам да правам сега одма, ама бидејќи е со термини ми кажа една другарка дека не може ни да се закаже за понатаму Само собирам информации моментално
Zdravo zdravo paketot vi e 5000 den vo nego imate vkluceno i 20 isprintani fotografii i istite na Cd vo full rezolucija. Se fotografirame na 4 scenografii i vo sesijata moze da se vkluceni i roditelite. Scenografii, rekviziti, aksesoris poseduvame vo naseto studio. Ова ми пишаа, март прашував
Планирате новогодишна фотосесија на бебе? И ај тука ќе го поставам прашањето. Месец за месец кога полнат, како им правите поставка за сликање по дома, со предмети во форма на бројката, го облекувате некако посебно итн. Јас го облекувам ако имам можност да купам нешто ново според тоа што е карактеристично за месецот во кој слави и во апликација ги средувам сликите. Додавам само на инстаграм на стори бројка гифче и толку. Сакам потоа во колаж да ги спојам. А исто така сакам да му правам календар, така што во секое годишно време по една слика да му направам. Летото на плажа колку што умеев а и тој колку што седеше мирен, го сликав, иако плажата со бетонче беше , па цело време дури беше на стомаче, ми беше шубе да не се ѕвекне со главата во бетонот, а позади се гледа езерото. Како и да е, не се профи слики, ама бар "handmade" се. Со обработка, ќе се поубави. Сега, есенва троа поголем е, се надевам ќе можам на ливада со лисја да го ставам, а да не ги напика во уста. А вие како ги гњавите? Дајте идеи.
Не мораш на отворено да го сликаш. Јас во студио не би го носела, особено не во коронава, пре би викнала фотограф дома да го слика. Можеш дома да внесеш тематски реквизити, еве на пример за периодов тиквички, лисја., за ноември со бркчиња "мовембер" или со капче шалче, отворено чадорче дека станува ладно и симболично дека ноември е дождлив. Декември со елка или сијалички во позадина, јануари како подароче можеш во кутија украсна да го сликаш, февруари со снешко, март со првите цвеќенца, април нешто велигденско со јајце, зајче..мај исто со цвеќенца, на ливада во трева, со некоја како плетена корпа за пикник...па понатаму за лето лесно е, камчиња, песок, школки итн
@elenaklasik јас букирав веќе Божиќна фотосесија.На отворено ке биде,во шума. Не сум во Мк,не знам дали ке изведе некој вакво нешто,а е супер идеа,сите ке сакаат да сликаат деца за нова година. Месечни слики не правам
Ние сега кога бевме во МК си направивме роденденска за синчето, фамилијарна и една посебна за ќерката (каде без неа). Сликите ми се најубав спомен. Им направив и фотобук од избрани слики од сите фотосесии на децата со посвета. Еден ден кога ќе го читаат се надевам ќе им е драг спомен.
I jas planiram novogodisna fotosesija. Za rodenden ne slikava deckive https://www.facebook.com/spomenarskopje/ I ni kazaa deka pocnale da podgotvuvaat I za nadvoresni fotosesii I za vnatre vo studio.
@elenaklasik Секој месец ја сликаме дома, а фотосесија за н.г правевме лани кога имаше два месеца во студио. Годинава ке биде дома сликањево за н.г а исто и за роденден, иначе и правам фотобук од одредени моменти и во план ми е до роденденот да е готова.