Втората е доста добро направена само на левата страна малце се познава дека е фотошопирана, а првата цела се гледа дека е фотошопирана ... ама сепак се супер, keep up the good work ^^ Јас немам фотошоп фатено едно долго време, заборајв кај ми седи во комп ...
Хихи знам дека се познава бидејќи ми се избришаа сликите во ком па набрзински нови правев и ги шлакнав тука Исто и јас немав долго време чепнато фотошоп па имав доста заборавено.Бидејќи тежок е да се совлада.Е сега нз баш колку се добри како за почеток, но сепак ти благодарам за подршката и искреноста
Пред 2-3 години бев едноставно заразена од Фотошопов. Интересно ми беше и што ли не научив. Го имам прикачено и на девиантарт. Спојлер http://cvetche.deviantart.com/art/photoshopcs3-297855759
Фотошоп или други програми за слики-на вашите слики? Се надевам дека ја погодив темава. Барам торент од фотошоп ако има некој да ми прати линк па после ќе ви пишам и колку ми помага да си ги средам сликите
Јас го имам CS5,ама многу многу ретко го користам. Не сум голем професионалец,па и затоа само за минимални работи го отварам.
Еве нешто последно,а правам и нокти (втората слика под рамениците е fixed по грешка затоа е како бела )
да , незнам точно како сакаш ама за така да ти биде исчезната една врз друга отворија првата слика и отворија втората , копираја , и пастираја на првата и после од десната страна кај што можеш да ги видиш лејерите стегни ја долу опција со 2те стрелки ( една на лево , една на десно ) и ќе ти излезе Оpacity само напрај го помалку од 100 % и тоа ќе ти ја исчезне сликата после ако имаш останато позадина од сликата што не ја сакаш клкни на гумата и избриши ја
Сакав да отворам нова тема за програми во кои може да се уредуваат фотографии на компјутер, ама гледам дека веќе постои нешто слично, па да не доживее клуч. Се надевам дека темава ќе заживее. Сакав да дискутираме кои програми ги користите и дали ги задоволуваат вашите критериуми? Јас почнав да го користам Adobe Lightroom, па како за почеток има доста корисни опции и не е тешко. Но, ме интересира како се постигнуваат оние haunting ефекти на пејзажи и портрети или хиперреалистични црно-бели портрети? Дали има и некои presets/actions кои доаѓаат во пакет ако го купите програмов, или па се купуваат посебно? И како да ги имаме, за беспари?
Луѓенца, ај ко за почеток некој нека стаи линк од торент за бесплатно симнување целосна верзија на фотошоп? Ептен сакам да се научам да користам и неколку пати пробав од разни линкови да симнам, ама стално само trial верзии наоѓам и се нервирам... Thank you very much in advance
Одамна го имам симнато, па ако не се лажам, ова треба да е торентот кој го користев, пробај го. Инаку е CS6 Extended верзија, целосен е, и не бара инсталирање па можеш на усб да го носиш со себе.
Не знам колку си забележила, кај Аманда Диаз на страната со самото најавување имаш гратис пакет со ефекти. Обично познатите фотографи продаваат ефекти, ама со цените малку претеруваат. Иначе може да пишеш на гугл, photoshop effects free download и ти излегуваат страни од кај што можеш да си симнеш интересни ефекти.
Ете јас имам среќа професионално да се занимавам со фотошоп. Еве нешто што сум го правела некогаш а воедно успеав да го најдам во телефонот, оти од тел сум уклучена, да не уклучувам компјутер. Е сега да ви појаснам: на првата слика е некоја девојка, на втората е шума и на третата јас ја вметнав девојката во шумата со помош на фотошоп.