Форумџика на годината

Фото натпревар - Тема: Слики од добра храна

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Papillon.Papi, 30 мај 2015.

1. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.430
  2. Marijana93

Marijana93 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2013
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    14.911
    d864841e-ebde-4b7c-971f-c9832776d0ed.jpg
    Амбиент
    Пробиштип

На MarigoldA, neno0o, FriendOfDorothy и 2 други им се допаѓа ова.
  3. DragonFly22

DragonFly22 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2024
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    4.851
    20250427_143516.jpg
    Panda Express, USA

На Sweetymk, MarigoldA, neno0o и 2 други им се допаѓа ова.
  4. zasekogas123

zasekogas123 Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2024
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    93
  5. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.203
    Допаѓања:
    5.160
    Аииии комплиментов :inlove: така си го сфатив:D. Хомемаде, ама постара е оваа, единствената што вака убава естетски ми испаднала иако нема филозофија во паељата:D
    Мислев дека имам ама не знам каде ми се забелешките конкретно за оваа, така што оригинал рецепт немам:worried: најчесто си правам од око. Тавче за паеља од технополис имам земено, може и во обична тава. “Свежи” морски плодови (замрзнатите ми се чудни), овде има ракчиња и лигња, не се сеќавам школки да сум чистела (тие си одат во бузара кај мене :D). Лигњата на коцкички сечена, ракчињата ги чистам сите освен неколку за декорација (убитачни ми се за чистење особено цревото со го*ца, може и со него ама кога веќе некои го чистат морам и јас), овде има два типа ракчиња земени од Платамона во Скопје тоа што било тазе.
    119015.jpeg
    Лигњата и ракчињата кратко ги запржувам на маслиново, ги тргам и после редам да се пропржи се за јадењево, кромид, лук, црвена пиперка на коцки, ориз, зачини сол, бибер, коцка за супа може и не мора, шафран кој прошол покрај шафран ама ете, налевам вода помалку од соодносот со ориз оти се ова ќе си пушти плус вода, па грашак, малку да проврие потоа лигњата и ракчињата, а одозгора ракчињата нечистени. Се динста поклопено уште 5-10 мин. има една точка на готвење ако се готват предолго не се вкусни и се жилави. Маслинките се на крај после готвење.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.