Јас најмногу се нервирам кога со некој што долго време не сум го видела ќе ме праша: „Што има ново?“ па како можам да му кажам што има ново кога тој не го знае ни тоа што е старо, а после тоа најак ми е муабетот: „ Ајде од понеделник ќе ти се јавам да одиме на кафе.“ хехехе, а тоа кафе никогаш нема да се случи, ама важно е да се направи муабетот. А исто така многу ме вади од такт и воопшто не сметам дека е комплимент ако некој кој со години не си го видела го среќаваш на улица и ти вели: „Леле воопшто не си се променила, бравос!!!!“ хехехехе...
значи среќавам некои луѓе што ме прашуваат и тоа многу често оваа единствено прашање кога планирате да се верите со дечкото како да нема друѓи прашања и теми па многу се засегаат од оваа или немат друга попаметна работа порано велев е има време рано е уште па потоа за да ги откачам ке биде во најскоро време ке бидете известени а сега само така им и треба досадни се
Што правиш ? - Ништо . Зошто ? - Така . Прашуваш за совет - Ти си знаеш . Изгаси ја струјата . Облечи влечалки . Доста на компјутер цел ден го помина , читај книга . Оди учи не се мавтај наваму-натаму. Оди да купиш ...
-никој деца не прат вака како вас! -ни ја јадовте душата..еден ден ке не барате -земите да работите нешто!!! -цел ден пред компјутер,после ке ви се расипат очите :geek: -на времето јас кога бев на твој години имав страв и почит кон мојте... (ама на времето,сега 21-ви век сме ) -оди купи(...) -шо сработи цел ден,кажи шо имаш придонесено за нашата фамилија? има и уште многу други ама сега не ми текнуват во моментот
шо седиш дома, со не одиш да работиш, не ти се работит така??? е ова ме вади од такт, ко ке ме прашат некој ко јас да не сакам да работам, не сум луда, ама кадее?????
- Сигурна ли си? - Со акл! - Не оди боса по плочките - ќе се разболеш! ( има подно греење) - Убаво ли е јадењето? Јас: Да! ..после пет минути: Нешто не сум го погодила тој пат, Астрид на тебе ти се допаѓа ли? - Јас: Леле, ќе паднам на испит ( знам што колку сум напишала) Татко ми: Нема да паднеш сигурна сум дека ќе имаш над 9. -Јас: Нешто не ми е арно, ќе се разболам изгледа. Баба ми : Ја вчера за тоа сум те сонувала! -Не ли учиш? Итн...
- Доста веќе со тој фејсбук , интернетот ќе ти го исклучам - Дај те молам среди ја веќе еднаш собата женско си - И фразата шо највеќе ме нервира : Облечии се убаво надвор ладно (а надвор температура 20 степени) хаха
Па добро бе луѓе шо ви е на вас.....Па 21 век е...алооооооооо Е ова кога ќе го чујам, а го слушам се почесто, па на форумов па колку е изразен изговоров, алибиво, фразава ор што и да е..................значи мислам да имам калашњиков го пукам тој шо ќе ми го рече ова и го лежам.... Дали станува збор за ороспии, швалери, лезбејки, педери и тн....ако се осудиш на некој да му кажеш нешто, да го упатиш на прав пат, и да му укажеш на некои морални вредности....тој ти се врти у стилот.....,, мори старомодна низаедна, неартикулирана затепана патријархална овцо...хелоооооооооооооооууууууууууу 21- век е .................!!!!!!!!!!!!! Е тогаш пиштолот и у чело.... Најсериозно, ова неможам да го разберам, толку фразава стана алиби и изговор за секоја будала, за сите глупости што се прават, а најголема трагика е тие што ги прават, ги прават од пуста желба да се ,,во тренд,, бидејќи според искривените критериуми и разнишаните вредности, денес да си во тренд значи да подржуваш хомосексуалци, инаку си затуцан, да имаш швалер, да пробаш со жена, да идеш со шиптар... (не дека имаш желба, туку да си во тренд, и нели 21-ви век е), да не осудуваш никого и ништо, па нели 21-ви век еееееееееее!!!!.......................ГОМНЕНИЦИ ЧИСТИ....неизживеани луѓе...
„Песнава кине“ „Си газиме/грмиме на подиум“ „Јакичко“ и слични фрази што се користат за зголемување фраерлук, а само ве прават да звучите ко ропак.
Од моите има повеќе фрази што ме нервираат, ама добро е гледам -сите биле такви! -Ај, ресчисти ја малце собата. -Не го носи тоа! Утре ладно ќе биде. -Научете се да да разговарате!! -Што те испрашаа денес? -Леле, не сте човек да ве праша нешто .. -Земи си го клучооот!! -Дај палтото да ти го исчистам. (Или чизми, патики, што и да е. А тоа секогаш се случува на врата.) -Само сок пиете! А млекото во фижидерот стои! (Не е така, ама ова редовно се слуша.) -А на другите што му е тестот? (Ова мора да се праша кога ни ги даваат тестовите.) -Викни го брат ти да јаде. -А вас нели ви се спие? Ајде колку е саатот? -Не се смеј толку гласно! (Ова ми е најјако .) Добро, па и нас навистина не ни се погодува, ама тоа е .. Ако ми текне уште нешто ќе допишам (а сигурно ќе ми текне ).
- И јас мислев на тебе само што имав толку многу работа па неможев да ти се јавам! - Само што мислев да те побарам, леле телепатски сме поврзани! -Нешто у последно време не ми се излегува уморен сум! -Вакво нешто само со тебе имам доживеано, со ниедна друга! Од мама: -Гледаш, сите нешто направија од животот, оваа она, оваа тоа, а ти? ( Као у стил се качиле на месечината )
Беше на факултет ? (тато) И положи ? а ме гледа скисната па добро де сама ќе кажев ако беше добро Облечи чорапи ќе настинеш ееј дете многу гола одиш