гаси комијутерот ! цел ден не си се прибрала дома ! облечи чорапи ладно е на плочки (а надвор 40 степени) иди свари кафе !!!!!!!!!!!!! колку потроши оваа недела .. како мислиш да се запишуваш на факултет со овие оцени (а само две 3ки иам) памет у глава! дојди замарасирај ме.. (пред пола саат истата реченица) по цел ден си со мобилниот во ракаа... и уште многу другииииииииии...
[/color Мајка ми: - Доста со тава благо ќе квичеш забите те болат! - Врати се.. Собата ти е лом.. - Стави си тие очила.. не ги купивме баба ти да ги носе си има она.. ( Бидејќи не сакам да ги носам очилата ) - Земи облечи некои саалам панталони.. НЕ тие како некое куче да те дрсало - Ти Вампир ли си? Црно та душа !! Татко ми: - Намери ли нешто ? ( Во смисол дали сум нашла симпатија или дечко ) - Јас: Тато сакам Тоа! Тато: аман бре дете .. ти на Берлускони внука да не си.. - Кој ќе е зето ? - Ајде да те мажаме веќе толкава магарица.. само се изљежаваш по дома ( а имам само 15 години.. -.- ) - Оди купи ми цигари.. - Стануви од копмјутеро одма да не дојдам да ти пукнам носо ( ЗНАЧИ ОД ТАКТ МЕ ВАДИ! ) Баба ми: - Земи јади манџа само сува храна не бива. .од тоа се дебелееш.. - Абе биди еднач и ти како сите нормални деца.. не се прај таква вештерка.. -.- ( Се шминкам со црна сенка затоа ) - ОД дека тие штикли ги најде.. ќе се утепаш некаде..-.- Дедо ми: - Ако дознаам уште еднач оти пушеш цигаре ти пари од мене не добиваш..-.- - Врати се затвори вратата.. - Намести го тоа од дека шо го зема.. Од таму ли го најде..
Мама: - Ете, одма се лутиш. - Каде така разгрлена, ќе киваш после Мамо, не кивам од тоа, кивам од алергијата. И мама пак, ако, стави си нешто. - Јадеше ли ?? - Мамо маа, зарем ти изгледам гладна и јадна ?? - Не филозофирај многу многу. - Научи ли за матура ?! - А за факултетот сигурна ли си ? Последниве две нонстоп се тупат од минатото лето, другите се стандард. Сестра ми : - Даааааааааааааааааадоо ма - со ужасно иритирачки тон - ај сеа стани од компјутерот, па сакам јас да поиграм. Фала богу си купив лап топ, блажена тишина ме обзема сега. - Баааааааааабооооооо ма, не ми ги фаќај играчките. И нормално ја морам да одам да интервенирам пред да има општа и масовна тепачка. И рекордот во фрази што ме нервираат - баба ми : - Не го фатив јас. - а го фатила - Не го преместив јас. - а го преместила - Не го фрлив јас. - а го фрлилаа... гррр - Еве го тука е. А тоа во некоја стота дупка пикнато. - ОООООООООООј Димитааааааааар, беше ли на пазар сабајле и колку е гравот/кромидот/јајцата ?! Оваа последнава ја слушам секое сабајле, Димитар ни е комшијата и си прават муабет од врата до врата. Во меѓупросторот е мојот прозор, отворен, јас спијам а саатот е 7 и 20. Се е јасно.
-Пак ќе јадеш? Да, мамо пак ќе јадам, ти смета? -А добро ти до кога планираш да не јадеш леб, кога не јадеш леб како ништо да не јадеш. -леле што си го купила ова не ми се свиѓа. (па добро де мајку му стара ти ли ќе го носиш или јас) -Деца штедете, помалку излегувајте се нема пари - Што е ова на компјутер до сбајле, ајде у кревет сите! - Од денеска решив и вас под казна да ве ставам поради грешките на брат ти.... - облечи некој дуксер не седи по кратки ракави....
Како во хотел да живееш,срамота.Стани си сабајле и излези,дојди дома и седни на компјутерот.Па и куќна помошничка си имаш по дома. Мама ќе ме полуди,човече,хиперактивна жена,нон стоп мисли на чистење.
„Не ја пеглај косата, поубава ти е природна!“ Колку само НЕ! Дур ја имам - ќе ја пеглам. Кога ќе ја немам, ќе порасне нова. Бар нема да се каам што не сум ја искористила максимално.
Еве сум за пет минути, минута готова сум кои никогаш не се пет минути туку цела вечност Нормално кога јас чекам
мачки..кога сме веќе кај пеглањето немојте! Јас имав брилијантна коса долга до половината и кога ја чешлав беше бујна исто како да сум ја фенирала и пеглала..сега ми купија пегла со керамички плочки и од пусти кејф си ја испогорев косата,веќе ми е како трева
коа сме кај пеглањето на коса мајками нејзината каса ја пегла а на мене ми вика доста со пеглата од косата ништо не ти стана како слама тие а и највеќе ме нервира кога мајками ке се јави и ке рече брати дома е а сам е најомилени фрази на моите а мене ме нервираат Mајками: -што да права за јадење утре ништо не јадете -од такт ме вадите -стаи капки во оци а од вцера носам наоцари па сабајле ми се јави и ми вика ги стаи наоцарите од колку сад до колку ги носеше -вие ќе ме умрете -ме полудофте во бардофци ке ме однесете а јас и викам барем длиску ние ке ти доаѓаме почесто Таткоми: -добро си -облечи се Братми: -свари кафе Старата: (баба ми) -вие многу сте задоволени и ке почне во мое време ми иде да ја отерам во...........
Добро познатата фраза „Не може!“ -Ајде легни си доцна е. -Не знам што да правиме ќе се разболиш ништо не јадеш. -Ајде стани од на компјутер ќе го прегориш веќе од кога си! -Ајде книга фати цел ден ништо. -И ти црно ко сестра ти. -Не чепкај си ја косата без коса ќе останиш! -Доцна е дојди си дома.
Леги си доцна е, изгаси го копјутерот грми, облечи се ќе настинеш, не ја пеглај толку косата убава ти е, ајде стани види колку е часот...
Од мајка ми овие : -Ајде легнувај,сабајле во 7 ќе те будам (а сабота е) -( ми влага у соба ко торнадо) Уште дремеш ?! Ајде стануваааај ! -Соблечи се,жешко е ! -Облечи се,ладно е ! -Уште си на компјутер,ја што реков? -Кога ќе дојде татко ти ќе ти каже убаво ! -Ајде оди среди си ја собата ! и уштееееее многуууу многууу други. Од татко ми : -Ајде до продамница ! -Свари ми кафе ! -Каде ќе одиш? -Кога ќе се вратиш? -Надвор се раздени,ти уште јадеш ! -Цел ден устата не ја затвори,само мелеш (јадам ) Баба ми : -Срце да ти стави баба да јадеш? -(Името на мајка ми ) цел ден не е јадена,преземете нештоо !!
Од некој рандом пријател шо се познаваме 2 месеци или пак едноставно не сме блиски: ШО ИМАТ НОВО/СТАРО?
хехехех закон тема се скинав од смеење дека се пронаоѓам во многу, а и речиси сите родители ова го практикуваат да го кажат али ајде малце да зборуваме за ФРАЗИ ШТО НЕ НЕРВИРААТ КОГА ЌЕ НИ ГИ СПОМНЕ ДЕЧКОТО-ДЕВОЈКАТА на пример мене ме ваѓа од такт -дај да видам кој ти пиша,кој ти титнал -.- -што си се облекла толку разголено -не ми повишувај мене тон!! итн .... ајде вие кажите нешто, да си ги споделиме маките хехехех