Земи учи испити имаш. Не седи пред компјутер заврши со факултетот па после колку сакаш седи. Земи помогни нешто,расчисти низ дома Не ми барај пари работи си и троши ги на што сакаш. И секако мајка ми е "авторот" на фразиве
Окапа на тој компјутер, доста веќе, кај што не гледаш уште толку ќе го расипеш видот. Ало, кај си? А има некој да те испрати до дома? Да дојдам да те пречекам доле? Доста ја пеглаш косата, на 20 години ниедно влакно ќе немаш! Многу ти е убава косата кога не ти е испеглана. Што да правам утре за ручек? Е да, веќе и ова почнав секој ден да го слушам.
Не ме интересира. Немам време. Ај има време за тоа, ќе се договориме понатаму. Поубава ти е косата кога не ја пеглаш. Прави што сакаш. Не ми повишувај тон.
„Ти си знаеш!“ ПА НЕМАШЕ ДА ПРАШУВАМ ЗА СОВЕТ ТОГАШ! ете тоа ме вади од кожа кога ќе чујам, едноставно пука нешто во мене кога ќе ги чујам.
"Неможам јас да го сторам тоа" или "Незнам како треба" Нема некој што незнае и неможе, има само некои кои не се ни пробале, а најжално не се ни заинтересирани да научат.
Јадена си? Што јадеше? Ајде јади одма! Кај си? Ајде со нас кај теткати (а ти веќе имаш план за со друштво) Ти си знаеш Ај не терај инает Тешко тој што ќе те земе (ова на баба ми најупотребливата фраза е) Земи учи, доста читаш книги кои не ти се потребни Ама незнам/неможам ..... .............и така натака.......................................
-Ќе ти кажам друг пат -Ти си знаеш -Не ми барај мене пари,имаш време за дотерување,сега само учењето гледај го,ко ке си заработиш свој пари тогаш ќе се дотеруваш (ете ќе завршам факултет,а што ако никогаш не се вработам?!!! ) -Гледај _____ како не се дотерува,си го гледа школото,е од неа ќе биде човек! (косанки ако не се дотеруваш само тогаш ќе успееш )
- Ќе видиме, ако имаме време. - Немој да си закаснила !! - Не ја пеглај косата, види што ти е убава виткана - Оди во продавница :roll: - Остави го тој компјутер веќе, очите ти паднаа - Фати книга или среди си ја собата.. има уште мнооогу ама овие ми се " омилени "
Што ќе се пофалиш? Од такт ме вади...Првпат во животот правам муабет со еден дечко на фејсбук и ова ме прашува. И да има нешто за фалење него ќе му кажам баш...
УЖИВАЈ СИ (и намигнато смајли) аааааау !! Очите ке си ги расипес од толку седење ма компјутер.. Фати книгааа.. (коа идевме у школо ова) Kaко изгледам (прашано по 500ти пат) Мисли си !!! ЈАС НИКОГАШ НЕ БИ.................. ( никогаш не викај никогаш амаааааан! )
Има време ке размислеме (а за два дена треба да одговорам или аплицирам) Каде си? (а ми се јаавува на фиксен телефон) епа сигурно не сум у дискотека Кога ке имас деца тогас ке знаес Многу си неодговорна ( а јас студирам,работам,си тросам свои пари,сама се снаогам низ зивотот) Ти си знаес и титулата ја има брат ми му се јавувам на скајп (и тој во странство) и му казувам кај сум,сто правам абе и за комсиите му расправам, за дома..бла бла бла,после пола саат усте зборам (а тој занесено зјапа во мониторот) и ми вика : аха и сто ке се пофалис,сто има ново ?
Коа ќе си родиш деца, све ќе им кажам! ( Ме заболе п*чкава) Додека ми живееш под мој кров јас кажувам ( среќа веќе не живеам) Пеееееер! Јас сум постара 2 месеца јас знам боље! НЕМОЈ ДА КАСНИШ! не се спремај 3 саати, амааааааан!