-Ајде станувај од компјутер пет саати седиш. (а нема ни еден саат) -Не јади многу чоколадо гледаш пак ти испаднале бубулици, јади повеќе овошје,а чоколадо само едно ретче. -Ајде фати книга да учиш, ништо не знаеш. (а јас веќе све сум научила) -Ајде облечи се нешто, ладно е. -Не ми оди толку разгрлена, срамота е.
Мама - Лелле ти знаиш ли колку е саат?? Ајде гаси компјутерот и легнувај. - Влевај дома, не стој со мокра коса на ветерот. - Не боса по плочкитее. - Иии 3 саат дошло она уште спиее, после ќе ми седе до сабајле. - Цел ден на тоа компјутерот, ич не учиш. - Леле каква ти е собата, или леле какво ти е бирото брзо средувај. - Ти и ка ќе се омажиш вака ли ке правиш?? - Ау неподнослива си. - Ке ме умриш ти мене - Претеризми - Јас: Мамо ае оди до продавницаа Мама: Штоо??? Јас на виа години да одам, како не ти е срам!!! - Е шо си изедила?? - Не ми се занесуј ногу - Куче сакаш а од коа го земаме го немаш погледнато - И со кој до толку касно пишеше?? - Кој ти е симпатијаа?? Тато - Гаси ламбата у купатилото Е од тато е само тоа, ама мама секоа божја ден е тоа истото ми го кажува секоа ден
1. Cel den sedis na kompjuter 2. Ajde legnuvaj kasno e 3.Odi vo prodavnica 4.Iskluci go telefonot veke 2 saati razgovaras 5.Obleci se podobro nadvor e studeno 6.Nemoj da se vratis docna 7.Stani od kompjuter sredi si ja sobata [mod-kirilica:biazuhb8][/mod-kirilica:biazuhb8]
Ќе кажат Те молам олабави ме !!! Е ј мразам баш оваа фраза , абе што е тоа паметно што може да се научи од мејд бај Стаклар :roll:
популарниве фб изрази абе си грмите најубава си нема што ауу шема си нема што..и оваа ќе одговори - мора малце..и срциња фрчат на сите страни стаила слика, торта у фаца, мисли најубава на свет е..дигната до небо... оф боже.. итн итн. -.-
Ти реков јас ...... (а кој те праша... ) Што е твое ке си дојде ... ( и што сега да го чекам ,да го барам или да си земам друго ) Можес и подобро (ама не сакам сакам да биде вака )
-Господ знај кај талкаш ова време (9 pm) -Утре не те пуштам ич да не ги гледам другарките пред врата =.=' -Се најаде и се си остај (а тоа брат ми после мене јадеше) -Умот во глата.. -Пак играш на фејсбук ( ) со кој чкрапаш сега -Да те остај чоек цел ден ќе спиеш и ич око нема да ти трепни -Јас станата сум од 5 сатот и се сработив, а оти не ги избриша масите, неможев да му тропам на брат ти гретоа е,а оти не смети, ќе му шушкам на брат ти греота е ВАЖНО ТАА СТАНА ВО 5 САТО
Летно време ''шема'' е да бедеш што поцрн демек да докажеш дека си бил на одмор, и убаво си се испекол, па и препекол, небаре месо на ражен сме па да се печеме. Ме среќаваа после сто години, еден познаник, и дури не кажал ни здраво, ми вика, не беше на одмор никаде годинава? Му викам бев, а од кај тоа дека не сум била? Па многу си бела, како сонце да не те фатило, па чудно ми е што си толку бела! Не бре те лажам дека сум била на одмор, дома се криев 2 недели, па затоа сум бела Ме нервира тоа глупо застарено македонско мислење, ако си бил на одмор мора да се вратиш црн, мора. Уште еден комшија ми вика, јас се мачкам со маргарин за да фатам боја Освен боја и рак се фаќа така, но битно црн ќе биде, ќе познаат од километар дека бил на одмор Некои луѓе идат на одмор за да покажат на светот дека биле, не дека одат да се одморат и да уживаат тие 7-10-14 дена, колку год да биле.