-Како на школо, прашаа ли те нешто? -Земи си јакната кога ќе одиш во продавница. (Иако има продавница во зградата и само 10 секунди сум надвор)
Од такт ме вади кога прашуваш некого нешто и ти одговара со :Не знам. А,знаеш дека знае,има мислење на темата,ама од мрза и инертност не го споделува,знаеш дека бега од можен конфликт,не сака да помогне и слично.
кога прашуваш за некое мислење за нешто што ти значи и ти одговорат: - Па незнам ти најдобро си знаеш,како сакаш ти ... па зошто прашувам ако не ми дадат конкретен одговор или кога родителите ке ти вртат за да те прашаат за фб -Како ми беше пасс. а сега што да пишам? а каде да пишам,ми го нема тоа...?? или -што правиш,каде си..кога ке си дојдеш,дојди си порано да не те мислиме што ке ме мислат не сум сама во пустина Или пак луѓе кои додека зборат користат ‘‘брат‘‘ или ‘‘да ти е*ам‘‘
многу се нервирам кога ќе излезам од WC со пешкир на глава и баба ми ќе ме праша 'си ја миеше косата?' (е не бе султан сулејман ќе глумам) или пак кога сум во соба со другарките, се спремаме за излегување и баба ќе ме праша 'излеговте?' (значи жено пред тебе стојам..да бев излезена ќе ме видеше)