-Шо ти е ? -Лута си ми ? -Земи прочитај нешто -Многу си слаба земи јади -Напрај ми кафе МРАЗАМ КОГА МИ ГИ КАЖУВААТ ОВИЕ ЗБОРОВИ ама мразам кога не се кажува ФАЛА...
-Ќе се договореме за тоа -Стави ми чаша вода -Очите ти паднаа пред компјутерот, станувај ајде -Чадор да не си заборавиш, ќе заврне -Оди до продавница -Плати сметките -Измиј ги садовите -Избриши ја прашината
-Со кој ке одиш? -Каде ке одиш? -Врати се порано дома -Облечи се ладно е -Намести масата за ручек ...
Кога треба нешто да се направе Стефани,ајде оди ти... Постојано ти се тие во ушите,извади ги(за слушалки) И оти не легнуваш порано Или си на книгата или на компјутерот,стани малце Леле колку си жолта во лицето Абе стани,излези воздух да те фати Исправи се Ела да ме измасираш( а за тебе да те масират нема) Може те замолам нешто
Земи фати книга Оди до продавница Стани од на компјутер, доста ти беше Тест правиш а ти си на телефонот а јас се аи имам научено
Кога женско на женско ќе ѝ се обрати со "брат". Кога после долг разговор со некој ќе одговори со: "Не знам, ти си знаеш" или пак "Голем си веќе, размисли". Кога некој се распрашува за мојот приватен живот, пр.: "Имаш ли девојка?" -Што тебе те боли јас дали имам или немам Кога ќе се изјаснам дека сакам да се оженам од 30-35 години и одма фрази од типот: 1."E, шо, стар ерген ќе се прајш, на стари години ќе се жениш" - Ако на 30год. си стар, тогаш сега мајка ми на овие нејзини години е стара баба 2."Па ти кога планираш да имаш деца, на постари години нема да имаш живци да чуваш" -Немам живци кога ова го зборите. И најактуелната фраза деновиве кога ќе ме види некој: "Зашто не се бричиш?" Ама сега сум решил ако некој пак ме праша така да му поставам прашање - "Каде да се избричам?"
Често користена и слушана од пријателите фраза е : Што е твое ќе си дојде .. Океј точно. Ама ако вие не си го помрднете гзот за некои нешта..ТОА ШТО Е ТВОЕ НЕМА НИКАД ДА СИ ДОЈДЕ НИ ДА ГО ВИДИШ НИТ ИСКУСИШ.
Мајка ми : Леле момичево кожа и коски е .... Мори седни јади Дај малку јас малку вести да прочитам Пак со дечко ти ? Утре порано врати се тетка ти ке дојде Татко ми : Ајде гитла од компјутерот да видам на фејсбук Кај дечко ти не одиш ? Пари ти требаат ? Оди излези цел живот си дома Поголемата сестра : Јас на твој години... Помалата сестра : Јас на твои години така ке правам Баба ми : бабина срно ти пак ми се разболе ? (Таа дошла од 7 саатот дома а јас спијам ко топ) Дедо ми : не се карај со сестра ти Брачед ми : малку по малку ти требат да ги оставиш цигарите Тетка ми : ти не си кај дечко ти ? Тетин ми : срекен роденден ! (Дека тој живее и работи во странство и се јавува на телефон само за мојот роденден) Не ми текнува други сега,ако ми текнат ке напишам
Јас пак, ми текна уште некои фрази. На пример кога седи некој и ќе го зачеша увото и ќе каже: "Ме чеша увото, ќе врне." Исчисти си ги ушите па нема да те чешаат. Или кога некој има рана дали од операција, дали од друго и кога ќе почне да ја чеша раната: "Ме чеша ранава, ќе се расипе времето." Key word - чешање
Мама: -Исклучувај го бољеро,малце нека се стопле вода,и не го чекај до крај. - Прочитуваш ли по нешто на факлутет ќе појдеш па уште малку,да не бидам досадна ама морам да те прашам. -Ејј облачај хулахопки,ладно е сеа..ќе викаш некој ден колената ме болат. и др не ми текнуват сеа. Баба: - Гаси струууитее !! -Затвараај вратите !!