хахаха ме пресмеа ова со бабати.. и мојава:"Вака ти да се обраќаш ко ќе влезиш во друга куќа не те примаат ќе ќутиш на свекрвата!" И др... "Ќе си имаш ти проблеми со тој памет ко ќе влезиш во друга куќа!" А ништо не правам баба ми фаќа замерки на мн глупави нешта на шали, на ситници и се сериозно сфаќа. Еднаш пак зимно време беше се качи горе кај нас и отворена вратата тоа ладно премногу и си праи муабет и јас и реков бабо влези затвори врата и прави муабет будејќи ми студи и таа се налути веднаш и ми се развика "тии ќе ме учиш меме ја стара имам поминато пред тебе почна други нешта да меша ван тема Тоа е такви се постарите
Незнам (кога ќе ти рече незнам, а знаеш дека знае) ти си знаеш (кога ќе зборуваш цел ден и на крај "Ти си знаеш") како сакаш (кога ќе неможам да се одлучам за нешто и ќе побарам совет од некого и "Како сакаш" ) нема врска (кога некој нема никаков изговор, ништо друго не знае да каже освен "нема врска") неможа (е кога ќе ми рече некој за нешто "Неможам" и ми се палат живците) ме мрзит кажи нешто (Кога некој што не знае како да те заправи муабет и "Кажи нешто" е тогаш спој добивам) што имат ново (особено од некоја личност што прв пат ја среќаваш. Сериозно брат? што знајш старо за да ти кажа ново )
Кога ќе побарам од некого совет а тој ќе ми одговори со ти си знаеш/ти одлучи...Па не те прашувам за џабе, совет барам
" Уште дуваш на кисело млеко / уште си зелена у паметот " - бисерите на баба ми " Крејзиииии воозбилисе веќе " - мајка " Тебе така ти одговара " - сестра ми Епа вака сега . Не сум зелена и не дувам на кисело млеко . Всушност ниту на кафе не дувам , го пијам поладно . За озбилна , во озбилни ситуации , озбилна сум , ама во секојдневните бркотници , ако сум озбилна ќе полудам . Не , не ми одговара мене секогаш така . Ама некогаш мора да се направи компромос , нели ?
a што значи ова? а сори сеа видов сте објасниле .... Место Чао...Ќао Или сесре или Даде (глеам на Ина фина многу и пишуваат вака, а делуе као многу сакам да се дружам со тебе или видите како и се обраќам на Ина Многуфина)
"Мама рече..." Па добро бре таа е само и само твоја мајка не ми е и мене. Значи премногу лигаво ми делува.
- " Па шо е тоа да се јавиш да пишеш .. " ( први братучедки мои ) - Епа нема само јас да пишувам пиши ти некогаш , не ти паѓа круната
koga nekoj od komsiive onie radoznaline ke me prasaat : kade ke odis? bez razlika dali sum doterana dali idam vo disko na kafe na prosetka na gosti ne sakam da im kazam ednostavno i koga ke me prasaat kade ke odis kosa mi se kreva