Ништо не јадеш си се исушила сите коски ти се познаваат Или ако се разболам мамо болна сум ааа епа само на компјутер седиш затоа си.
Општо: ,,ај ќе се договориме/чуеме” ,,ме мрзи” ,,не можам/сакам” ,,ај после” ,,дојди си порано дома” ,, немој да се начукаш “ ,,да не те колне Господ” ,, без глупости” ,,јадеш ли ти нешто -на воздух сум ,,на достај си” а веќе сум се прејала
Облечи се повеќе. Јави се. Мрза си. Само растураш. Што ќе правиш без нас? Што ќе биде од тебе? Не те бива. Кога дечко? Кога мажење? Што седиш/лежиш?
Јави ми се! Ќе видиме! Ќе се договориме! Остај телефонот земи учи! Јади нешто сите коски ти се познаваат! Облечи нешто друго! ...
Не можам сега, Почекај после, Не знам, Жити ова..., жити она (општо ме нервираат такви фрази со клетви, Е, ти сакаш се’ одма, Ма, мори... и уште многу други.
Ме нервира кога некој зборот пот го користи како замена за труд/работа „тие со многу пот го постигнале тоа што го имаат“ Одвратно. Башка што дотичните седеле во канцеларија, али друг муабет.
Абе дете, а имам 20 години , кога улични комшии ми викат што немат излезено од населбата излези ајде од дома не излеваш а ја пола Европа сум прошетала за разлика од нив што им е битно да седат на улица и да зборат и оговараат.
Не е пристојно да седиш така ! Не е пристојно да гледаш во телефонот ( а они сите со телефоните во раце ) . Не е пристојно да гледаш дали ти е косата за шишање или не ( ако не во кафиќ на кафе да гледам дали ми е за шишање ) ! Не знам дали сум кај свекрва ми , или во логорите на Хитлер ...
Posebno koga ne znaat za sto pravilno se koristi i obicno go koristat za nesto "sto mora" da se napravi. "Nejse" znaci isto sto i "kako i da e".
Што чекате веќе!Што не се венчате!Долго време сте заедно!Дај бре луѓе олабавете малце,мој живот ,мои проблеми.Досадни сте АЛООООО