Kaква случајност, и јас оваа недела меѓу другото и француски правам Прашај нешто ако треба и со среќа
Интересен ми е францускиот многу само малку е тежок за учење.Инаку и јас правам оваа недела писмена. Со среќа :up:
Здраво на сите. Би сакала да ве прашам дали има некој којшто добро го владее францускиот јазик? Ми треба превод на еден текст, па доколку има некој, ве молам да ми пишете тука или во инбокс, многу ми е итно. Ви благодарам однапред
Дали може некој да ми каже дали е точно ова? Vous êtes invités à la fête souprise d'anniversaire de Sophie. Nous allons avoir du plaisir. Mais n'oubliez pas d'amener un ami. Lundi 14 novembre à 17 heures.
Некој да ми каже се за: -глаголи во сегашно време -реченици во негативна форма Ви благодарам однапред
Граматика знам, ама друго ништо незнам. Една од најактивните ученички од одделението сум, ама на тестови се вадам 3ки или 4ки, сепак на крај имам 5ка.
Луѓе помош! Треба да го опишам мојот омилен фил на француски јазик,во кратки црти.Кој може да ми помогне и да ми напише веднаш во ова време?Значи сите филмови од овој момент ми се омилени,ако се најде некој што не гледа филмови нека го измисли,не е битно ама нека напише нешто.Ќе му бидам благодарна!
Глаголите ако се од прва група т.е завршуваат на er: Chanter: je chante nous chantONS tu chanteS vous chantEZ il/elle chante ils chantENT си ги имаат тие наставки, ако се неправилни или други групи се учат напамет. Негацијата најчесто се прави: NE + verbe (vo soodvetno lice) + pas. pr. Je ne mange pas. Mоже и со јamais, personne, plus. Во тој случај се става наместо pas. Personne ne dort (Никој не спие), је ne peux plus (не можам повеќе). Појасно?
ako moze nekoj da mi pomogne,so poprosti zborovi nekoja recepta na francuski?se obiduvam da najdam na google,ama bukvalno nema nitu edna recepta vo koja nema nekoj iskompliciran zbor,nekoja poslozena francuska imenka za nekoja sostojka..
Zdravo moze li nekoj da mi pomogne mi treba sostav na tema: Que la nature entre dans les couloirs du lycee. povrzano so ekologija. fala