Ниту за Реал сум, ниту за Барса сум.. Ама овие Барса цел живот со судии се влечкаат. Срамота, ептен срамота..
Јас за разлика од тебе што ми кажа дека трескам глупости, а пишав најобичен пост со навивачки дух за Барса, не викам дека немаш појма од фудбал. И да не одиме офф-топик и така ќе не бришат, ете ЛП има.
А ниту еден навијач на ФАРСА овде нема доблест да си признае на каков начин поминавте?!? Штета, баш штета. И после ќе сме се чуделе зошто немало објективност, зошо се стварале тензии околу Ел Класико. Епа баш затоа. Зашто Браса ќе победи еднаш реално и наредните три утакмици ги добива со судии. Зошто циганите нема да глумат на еден натпревар, па на наредните три ни холивудски глумци нема да им се рамни. Како и да е, криво ми е. Подобро да изгубевме 2-0 него вака. Од друга страна па мило ми е што конечно го видов МОЈОТ РЕАЛ да не потпадне на психичкиот притисок и да успее да се врати.И мило ми е што го видов МОЈОТ РЕАЛ како на сред Камп Ноу ја надигрува Барса во секој поглед. EDIT - П: Велат дека некој од вашите играчи на крајот му рекол на судијата “Оди сега и слави со нив во соблекувална!“ (подоцна Casillas сам призна дека го кажал тоа)
Јас сум навивач на Барса. И ова денес мислам дека беше едно од подобрите Ел Класико. Зошто? Бидејќи го видовме Реал во вистинско светло,Реал како што му доликува на еден кралски тим и тоа на Камп Ноу. Мислев дека тој Реал некаде беше изгубен,помеѓу играта на Барса,Меси,судиите и среќата во последните години,но вечерва не. Секоја чест за нив. Никој не се откажа,што е многу за почит. За каталонците головите беа изненадување. Најверојатно мислеа дека ќе гледаме ние,а тие дека ќе играат стандард Ел Класико,каде само Реал игра,а Барса дава голови,но се случи пресврт. И тогаш тука се и судиите,и никакви досудувања,и жолти и црвени картони... Реал играа вечерва фудбал. Барселона играа прљаво. Иако сум за Барселона,ова е реалност. Неможеме да научиме да губиме и да го прифаќаме тоа,па затоа се што може да се направи за да победиме,ќе се направи. Уште еднаш ОГРОМНО БРАВО за Реал!
Инаку за пеналот слушам се крева прашина па аееее си викам ќе признаам и јас го видов на најскапаната можна слика на нет А не па некој на ХД што глеал офф интересно Барса денес ракомет играше, ја мислам убаво ја исчисти топката не, не до толку ама беше пенал Епа сеа, кој нема илеџено во фудбалов? Ама тоа не значи дека судиите на Барса секогаш им прогледуваат кроз прсти
Ракометот на Барса . Инаку Касиљас . Едит: По се изгледа Барса ќе игра полуфинале со Валенсија и ако е така со сите сили ќе навивам за Валенсија.Ми играат убав фудбал и се надевам дека казната ќе ја стаса Барса.Не може вака вечно да се провлекува. Како и да е,титулата во Ла Лига мислам дека ќе биде наша.Само и во пролетната пресметка на Камп Ноу да одиграме вака одлично,но со реализирање на шансите.Така да Мадридисти ништо не е изгубено .
http://supersport.com.mk/fudbal/shpanij ... eal-madrid Видеово и сликата горе кажуваат се. Буквално секој збор е излишен. Hala Madrid!
^ Собата е прекрасна Фали само уште некој дрес постелен на креветот и капче Али чим дури и папучи има, се простува сигурно дресот и капчето се на него Инаку за Интер со Наполи очекував барем х да испадне така ја пишав и на спортска и стварно очекував нерешен резултат ни помалку ни повеќеи туку гледам, губат. Ај добро си викам ќе изедначат, потоа гледам уште еден гол. Слабо, не очекував навистина.
^ Интер вчера беше оштетен за чист пенал... Сериозен сум, не пристрасен. Пеналот што го доби Наполи си беше регуларен, но и Интер требаше да добие... Само натпреварот мина во сенка на Ливерпул - Сити и Барса - Реал, и нема многу зборување за тоа...
Ете и со тој пенал да речеме, пак 2:1. Како бе така, јас очекував да се надигруваат, а не беше така... јас мислев Интер ќе води, Наполи ќе се обидува да го стигне, а тоа ни обратно не беше. Наполи подобро изигра, а од Интер иако не сум нивен фан туку баш напротив, ама се разочарав.
Леле леле ама сте бедни тоа е чудо.Мислам извинете на изразот но постигнавте реми и мислите на месечината се качивте а до вчера главите не можевте да ги дигнете од страм!Конечно едно реми за да може да велите Уефалона, глумци, простаци, марш таму, не си гледала...и блаа блаа блаа.Глупости од натпреварот не се изнервирав но од коментарите и те како. Па и на фан страната на Реал абе ќе си полетат од среќа еј за едно РЕМИИИ.Реми а не победа.Ние досега 9 победи и само 1 пораз па никому ништо.И кој ви е крви што пропуштивте бе такви убави шанси.Судиите нели Па и до сега само 2,3 фанови на Реал коментираа на страната од останатите ни трага ни глас а сега се сите фанови на Реал мајка му стара. И на еден поздрав до сите, бидејки нема подобар од овој коментар. И да нерешениот резултат е еднакво на победа за БАРСЕЛОНА.Ние се пласиравме а вие слободно величете се и продолжете со предходните прикаски...
При 1-0 беше пеналот... Вториот гол Наполи го даде во 5-та минута од судиско продолжение (90 + 5), преку контра, кога Интер со сите сили притискаше напред. Да беше 1-1, немаше да е така, затоа велам дека таа одлука одигра голема улога. Ама како и да е, Кавани убаво ја изработи цела одбрана при вториот гол. Жими играчов, го нема 2-3 натпревари, и туку од никаде ќе „згрми“.
Судија и да те оштети, тоа е една шанса, еве и 2пати ако затера нека те оштети. Ако тимот игра солидно и подобро од противникот, и покрај тоа ќе успее да триумфира. Ехееее добриот тим нема да се моли на пенал на противникот и негови грешки, туку ќе игра на свој грб. Да направеа добра акција Реал и да беа подобри, ќе дадеа гол и ќе беше 2:3, но... сакам да кажам, не е СЕ до судиите. Напротив. А Најтвокер, гледав. И може немаше да е баш така да беше 1:1, ама пак ќе беше 2:1 посекако. Можеби понатаму ќе беше и 2:2 во второто полувреме, ама можеби... Интер да играа подобро и без тој пенал ќе успееа бар 1 гол да дадат, да бидеме искрени...
^ Леле, по грешка ќе стиснев на извичничето наместо на „цитирај“... Бегај, ќе си одам со стрелкичкава. Ма Интер го влече „пензионерскиот“ комплекс, нешто што му се случи ако помниш на Милан пред неколку сезони, кога освои Италија и Европа, и проба следната сезона со истиот (стар) тим да игра, ништо непроменето... Нормално, не успеа... Плус, пеналот, и грешката пред пеналот ја направи Мота, кој го играше последниот натпревар за Интер. Човек да се запраша дали мислите му беа насочени кон натпреварот. А за Барса - Реал... Реално, вчера по сите статистики и фудбалски логики, Реал требаше да победи; повеќе и посериозни шанси и помотивирани... Но, не победува секогаш подобриот во еден натпревар, тоа е тоа... Да си дадеа гол првите 10 минути од натпреварот кога направија вистинска навала, ќе беше сосема поинаку.
Хај знае зошто се радуваме? Затоа што на сред Камп Ноу,со судии кои уште малку фалеше топката за Барса да ја шутнат,со безброј судииски грешки во штета на Реал изигравме одлично и доминиравме во секоја смисла на зборот.Затоа што овие пичкиве кои ги нарекувате играчи топката не ја допреа цел натпревар.Ама вие како по обичај само го гледате резултатот и ништо друго не ве интересира.Затоа што ако гледавте убаво ќе видевте се што се случуваше. Зошто не рековме дека онаа утакмица ја изгубивме со судии,чист си беше поразот.Си го признавме тоа.Но вие ја немате очигледно доблеста да си признаете дека да не беа судиите ништо немаше да биде од вашето полуфинале. А што ти значи тоа само 2-3 сме коментирале на страната а сите сега навивачи на Реал? Како што знам Јас,БоаВиста,Санфлаур и Ани22 сме за Реал и коментиравме а тоа што останатите кои се неутрални коментираа во корист на Реал,тоа се кажува .
Ако некој поштувам од Барселона тоа се Чави и Иниеста...Она останатото е да не знаеш дали да се крстеш со рака или нога.Кој од кој поголем глумец.Синока уште еднаш се потврди колку помош имаа Барселона од судиите.Јас се чудам на фановите кои навиваат за Барселона.Најозбилно,не се срамат за ваков тим да навиваат?После Јунајтед имале помош од судии какаат,точно секој тим имал помош ама ваква никој никогаш немал досега. Браво Реал ги надигра сред Ноу Камп.Задоволна сум од синокешната игра.Ако има правда Барселона ке загуби од Валенсија,ако не тоа ке биде трагикомедија. Мене искрено ми стана здодевно Ел Класиково бидејки знам што ке се случи ама за тепање време беше одлично. И уште да слушнам некој дека Роналдо не играл на големите натпревари ха ха ха -.-
А јас па ако некој мразам од тој тим (покрај БусЌеЦ ), тоа е Иниеста... Толку одбивен, одвратен фудбалер... Не зборувам за неговата игра или техника, туку за односот на теренот... Ај што често паѓа ко покосен кога ќе го потчукнат (а не е ништо сериозно), туку и млитав ми е, слабак... Вчера тоа ми се потврди по којзнае кој пат... 2 пати го чукнаа, и не можеше да продолжи... АБЕ АЈДЕ! А па Реал со Лас и Игуаин ми се легенди... За првиот нема што да дискутирам, ама Игуаин, колку и да има дадено важни голови, да биде избор пред Бензема!? Ао!
Абе Иниеста за разлика од останатите барем за мене е малку подобар...А да не се тој и Чави болвичето никаде нема да го има а не знам зошто толку го прават јак Меси ама за тоа друг пат...И мене ме нервира Игуаин.Не знам зошто Мурињо не го продаде веке еднаш?100% шанси утнува што и баба ми да ја пуштам да шутира ке погоди...Димче Бербатов од него е стопати подобар Може не дава редовно голови но ако дава тоа или ке биде 2 или 3 гола за разлика од Игуаин кој и празен гол да биде ке го промаши Јас едноставно се чудам на таа тактика со Игуаин кога Бензема полека но сигурно ке биде еден од најдобрите играчи,зошто да не?Колку и да не го сакам сепак детето знае да си игра.Да беше кај Ферги одамна ке леташе ама ај.
Игуаин е многу добар играч но не е за Ел Класико.Се сложувам дека Бензема требаше да биде првиот избор но Мурињо проба да игра со сличен состав од неделата но не идеше така па направи замена. Јас па од Барса сум кажала и ќе кажам само Чави вреди како играч и го ценам.Оние другите се антипатичност и префорсираност на квадрат. Едит: Баш сега налетав на ова на интернет. Чави: "Реал беше подобар од нас" Еден од најдобрите играчи на Барселона призна дека „кралевите“ била подобар тим во реваншот од Купот на кралот, дуел кој заврши без победник. Ете,баш затоа го почитувам,па ако сака 50 гола нека ни даде.