А,што да се каже на ваков меч? Па да не бидеш во кожа на навивачите на Интер,јас да бев искрено ќе завршив во болница.. Прво полувреме,ах бе Интер Интер па такви шанси пропушти,па од 5 шанси барем еден погодок можеше. Ништо ај и кога во 75 минута паѓа гол и мислиш дека ќе гледаш +30 минтути..види ти што се случува во судското продолжение..оп Марсеј гол Во тој момент јас цела минутка не се помрднав.. И така после Интер уште еден гол за победа и карта за 4финале на Марсеј.. То је то! Мило ми е за Марсеј ова е ,па историски пласман за нив. 93 беше последниот нивен пласман во 8те најдобри,нели? Вечерва Челзи и Наполи,тука и не знам што да очекувам,видечемо.. Го сакам Наполи понатаму,заслужуваат!
Јас иако ги сакам повеќе Милан , сепак навивав за Интер да поминат понатаму ..... повеќе клубови во 1/4 финале би значело побрзо враќање на 4тата позиција во Серија А која води во ЛШ .... ај денес да поминат Наполи и Цска (полесно е против нив , ама јбг нема да поминат) и после да видиме кој со кој ќе играат мое "предвидување" е Napoli/Chelsea - Barcelona Real- Bayern Real-Barsa polufinale Milan- Benfica Marsej-Apoel Milan-Apoel polufinale Barsa-Milan Finale Milan wins .
Очекувам победа на Реал Мадрид вечерва !! и секако убав фудбал да гледаме исто се надевам на победа на Наполи ... па ќе видиме од сето ова што и како ќе испадни
Чешкиот интернационалец од редовите на ЦСКА оптимист пред вчерашниот натпревар. Несид:Ќе постигнам хет-трик на Бернабеу! -и од тренерот на ЦСКА имаше слична изјава:Прво ќе го елиминираме Реал,а потоа и Барселона. Види ти,а јас миселев дека сум фантазер..
така така на канал 5+ еве го составот на Реал за вечерва : Касилјас , Пепе , Рамос, Кедира , Роналдо , Кака , Озил , Марсело , Алонсо , Арбелоа, Игуаин
Да бидам искрена очекував повеќе од Реал,мислам против тим како Цска.Премногу им допуштија при крајот ама сепак имаме полуфиналеее .Головите беа одлични а особено тој од далечина на Роналдо.Сепак,не требаше да им дозволат на Цска да дадат гол во Мадрид.Штета што Чаби го пропушта наредниот натпревар а ако е со потежок противник мислам дека би можело да има проблеми.Сепак Алонсо е најбитна алка во средниот ред и во играта воопшто.Се надевам дека грешам и дека се ќе помине добро. Во петок се надевам дека ќе ни се падне добар тим.Па и финале да си дочекаме и секако да победиме,мислам дека заслуживме .
Роналдо на почеток ми беше некако незаинтересиран, али многу ме потсеќа на Ибрахимович, само еден миг му е потребен да блесни .. браво браво !!
Браво за моите Челзи и Реал вчера. Челзи морам да признаам ме изненади. Знаејќи како тонеа како Интер, само овие вториве без стил, а првиве со по некоја победа, мислев дека ќе дадат бар еден гол ама сепак Наполи ќе иде понатаму, ама ... АМА со големи букви нешто се случи, се враќа на старите патеки Челзи а тоа ми се допаѓа. И Мурињо бил среќен за фудбалерите на Челзи, срцкаст тој. Реал очекувано, не за џабе 1 4+ го играв, и ете така испадна. Очекував дека ќе им шибнат на амбициозните од ЦСКА по неколку голчиња, и Кикица се израдува со 2 гола и сите среќни одиме понатаму. Ждрепката е утре мислам дека, па ајт со среќа и да издвојуваме уште победи.
Само сакав да ви кажам дека останав без нокти .... Ама нема врска вредеше , срцево не ме издаде . Верував во нив .... Се гордеам што во овој тежок период УСПЕАВМЕ !!! И да ако падне со Милан или Барселона , или Милан со Барселона , па и Реал ќе има крв на темава ... Не викајте дека не ве предупредив Честитки на фановите на Челзи и Реал за пласманот . Сепак борбата беше на Мостот
Тажна вест од Барселона..Абидал ја продолжува битката со болеста,мора да оди на трансплантација на црниот дроб Аби ајде можеш ти,веруваме со тебе.. Ќе се врати Аби во финалето на ЛШ,да го подигне трофејчето Casillas: "Sva moja podrška kolegi. Nije važna boja dresa, važnija stvar je osoba. Mnogo snage Abidal." Секоја чест Касиљас Еве зошто многу го почитувам,господин! Само дел од пордршката за Абидал Iniesta:"Abi, sve će biti uredu, pobjedit ćeš ponovo. Nisi sam." Deulofeu:"Mnogo sreće Abi, mnogo sreće." Jeffren:"Abi, brate, uvijek uz tebe." Alejandro Grimaldo:"Mnogo sreće Abi, budi jak." Sergio Roberto:"Velika podrška i mnogo snage za Abidala, siguran sam da će sve biti dobro." Muniesa:"Mnogo snage Abi, svi smo uz tebe." Fontas:"Mnogo snage i sva moja podrška sjajnom Abiju." Villa:"Sva moja podrška Abidalu. Prebrodit ćeš ovo. Veoma si jak. Svi ćemo biti na tvojoj strani. Trebamo te uz tim." Xavier Pascual:"Mnogo snage Abi." АNIMS ABIDAL!!
Голем борец е Абидал од се срце му посакувам успешна операција и добро закрепнување. Иначе Манчестерциве ги мрзи да играат фудбал??? Што им е? Под чест им е да играат во Лига Европа? Мислеа лесно е тоа па на шала си ги играа натпреварите? Свашта, ако им е што испаднаа, но ако играш фудбал играј професионално дал е куп, дал е лига, дал е со третолигаш сеедно.
И после ова ќе речат пак дека англискиот фудбал е најјак... Ма немој! Арсенал и Јунајтед веќе испаднаа, Сити моментално губи 0-2 (и тоа од Стандард) и е пред испаѓање... Само Челзи помина натаму, тимот од кој најмалку се очекуваше во Англијa. Ццц...
Премиер лига не е тоа што беше.. За малку ќе останеа без претставник во Лига Шампиони.. На Манчестер Ј,само чудо му треба за да помине понатаму,а види ги ти сега Шити 1-2. И оваа може ќе заврши 1-3, Манчестерциве баш сакаат да губат на домашен терен Стискам палци за Спортинг,иако овој период Шити подобро играат, голем притисок од нив,ама ајде ќе видиме. Го видовте ли навивачот со плакат Bуе Вуе City..
Аууу, какво второ полувреме на Сити - Спортинг... Па уште голманов на Сити да погодеше во последната секунда, ќе беше оргазам на стадион... Ццц, да ти е мерак како неутрален навивач да гледаш.