Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фудбалски натпревари

Дискусија во 'Спорт' започната од free, 16 март 2010.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.514
    Допаѓања:
    251.468
    Реал годинава ако освои ЛШ, а и срамота е да не освои кога екипите што им се паѓаат исто како на трениг да играат.
    Без љутење ама така е.
    Милан имаше тешка група, сега играа со Арсенал, а еве сега им се паднаа Барса, но јас верувам во дечкиве и се надевам дека Милан ќе продолжи понатаму.
    Мило ми е за Челзи, сакам да одат понатаму.
    Иако ништо не се знае, изненадувања се можни, факт е дека и големите тимови отпаѓаат од аутсајдерите.

2. sa4y

sa4y Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    23
    Леле барса пак со милан падна хахаха пак ке победиме :devil: ...... туку се знае бе дека реал барса ке е финале ...него знам дека има многу феминки кои навииваат заа барса па отвориф тема видоф дека и други феминки направиле за своите тимови ;) па добредојдени сте да дискутира :puke: ме .. :*

3. sa4y

sa4y Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    23
    :puke: ова е греска ....

4. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Абе,зошто сте толку сигурни дека финалето ќе биде меѓу Реал и Барса :^) .Мислам дека Барса нема да ги ги победи Милан,имам такво претчувство.А и Челзи е јак тим,поради тоа што немат шанси да ја освојат Премиер лига ќе гледат да победат во ЛШ.Реал лесно ќе го мине Апоел,ама со Баерн ќе има потешкотии.Иако мислам дека има поголеми шанси да влезе во финале,Барселона баш и не.

И ајде доста веќе со тоа дека на Реал му се паднал лесен тим.И на Челзи и на Баерн им се падна,па ништо за тоа.Исто и во осмина-финалето Баерн како и Реал имаа лесен противник.Сега испаѓа дека му местат за да стигне до финале,безвезе.Стварно,не не ми е јасно што има чудно тука.Како Реал да се криви што само тие тимови останаа.Боже сачувај :x .

Да се изјаснам,не мислам стриктно за коментарите од овде туку воопшто.

5. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Да од што беа јаки изгубија 4-0 , и тоа двата натпревари ги изгубија .....

и Црни лебеду мене поентата ми е во ЛШ ги величат Реал за добрата работа , а не е добра

тоа исто како јас и ти да се натпреваруваме и мене ми се паднат некои ретардирани и ги тепам жмурејќи и идам у финале , а тебе претешки кој едвај ќе ги тепаш и стигнеш у финале и исто сме , иста пот сме истрошиле , интелегенција све нели .... тоа ми е фората.

Бенфика веќе освојувал титули у ЛШ , како и Марсеј и двата се јаки тимови ..... ПОЈАКИ ОД ГЛУПИНЕ АПОЕЛ И ЦСКА МОСКВА

А иако сакам ама Милан нема да ги победат Барса , ниту пак Челзи ...едноставно со ваква игра и све се сведува дали Ибрахимович ќе му тргне или ќе му биде денот , плус двата натпревари , т.е 2 рунда од натпреварите во 1/4 и полуфинале се играат кај Барса дома што е голема предност

На Smilly и Plavusa.17 им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.514
    Допаѓања:
    251.468
    ^
    Не се Реал криви што им се паднаа лесни тимови, па и јас се молев на Милан да му се паднат Апоел :wasntme:, едноставно имаат среќа.
    За Челзи ми е мило, убаво е да има еден англиски преставник во полуфиналето.
    Но, пак ќе кажам, изненадување ќе има секако. За финале тешко е да се каже, Реал и Барса се јаки тимови, но имаат и добра конкуренција.
    Сепак Мадристи навивајте за Милан, оти во секој случај подобро е да нема Ел Класико финале оти се знае кој ќе тепа. Реал се јаки, ама Барса и се слаба точка. Дали е психа во прашање или било што, додека Барса е во трка за титулата, Реал може да се збогува :) .

7. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Тоа е поентата Јуле :D . Јас повеќе ќе навивам за Милан, иако сметам дека Барса ќе продолжи, двата тима се јаки, ќе биде одличен меч, и не само во Милано туку и на Камп Ноу, ама Барса се појаки едноставно. И ќе ми биде ептен мило ако Барса оди понатаму (Милан ќе ја земе лигата во Италија посекако), а особено поради фактот што на натпреварите Барса-Реал, Барса го надигрува Реал во ПОИМ. Тоа е тој комплекс што го зборам мнооогу одамна. А ждрепката кажав и пак ќе кажам ич не мислам дека е случајна, ама баш ако испадне финалето Ел Класико да видиме дали и тогаш ќе се плука по судиите ко ќе освои Барса ЛШ. Така што мадристи навивајте за Милан, зошто ако продолжи Барса, а ќе продолжи ама ај, ништо од титулата оваа година, можеби наредната ајде :rofl:

Што е со Ибра? Играл он со многу познати дефанзивци, ама Тијаго Силва бил добар колку сите нив заедно? :^) Во тие „сите нив заедно“ спаѓаат и Пике и Пујол коа играше во Барса |( си претерува и он.

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.514
    Допаѓања:
    251.468
    Зошто сте толкави песимисти одма го пресудивте дуелот Барса-Милан :^) .
    Барса се појаки, но не се непобедливи. Годинава губеа од тимови кои се пред испаѓање во Шпанија, така да нема да биде воопшто чудно ако изгубат од Милан.
    Претходно Барса на домашен терен изигра реми со Миалн, во Миално видовме што се случи и колку тогаш Барса заслужи да победи, ви текнува на натпреварот. Тогаш, Миалн беа далку подобри, ама судиите си го направија своето. Затоа предвреме да не се славе. И Милан имаше предност пред Арсенал од 4-0, па затоа на конец му висеше пласманот потоа.
    Се е можно во оваа фаза, може финале ќе биде помеѓу Челзи-Баерн или Челзи-Милан, а Реал и Барса да си одат уште во полуфинале.

9. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Може Јуле, не викам не, ама сигурно дека шансите да продолжат Реал и Барса понатаму се поголеми, отколку да не продолжат. А може едниот да продолжи, другиот не, ама мене секогаш ми одат во пакет, срцки :D
    Како и да биде, среќа ќе биде Милан ако продолжи и ја отпише големата Барса, а и плус дали ќе играат сите што треба да играат, нели има доста повредени кои се шпекулира дека ќе се вратат за мечот, ама пак не е сигурно. Барса нема такви неизвесности колку што знам. На Сан Сиро и некако, ама на Камп Ноу оф, оф. Имам некое опасно претчувство дека ќе паѓаат многу голови и домаќинот ќе извојува голема победа. Милан-Барса шанси 30-70 за продолжување понатаму.

10. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Јипи и сега Реал е крив што во ЛШ не ги гледаме Интер, Манчестер, Арсенал и Ливерпул, а на нивно место влезе аутсајдерот Апоел и му се падна баш на Реал. Ама па по некоја логика штом стигнал Апоел до тука, сигурно дека не тим е за потценување. Можеби не е на ист ранг со Барса, Милан, Реал, Баерн, ама тоа е.

А ова за Марсеј и Бенфика шо пишуваш дека имале освоено ЛШ досега и тоа ги прави многу појаки конкуренти, не држи вода, зашто еве на пример Челзи нема освоено ни една титула во ЛШ, ама е далеку од лесен противник. По твоето кажување испаѓа дека Црвена ѕвезда и Борусија Дортмунт кои ете имаат по една титула во ЛШ се појаки противници од Челзи.

Да не се разбереме погрешно, се согласувам дека Апоел е можеби и најлесниот противник, ама па мораше на некого да му се падне и Апоел. И подобро што се падна на некој појак тим, отколку на пример на Марсеј, па после во четирите најдобри тима да го гледавме Апоел или Марсеј, а на друга страна да се води борба меѓу два силни тима и еден од нив да испадне.

А многу ми е мило што на Барса и се падна Милан, од едноставна причина што по други форуми читав дека навивачите на Барса демек сакале да се паднат со Милан или со Реал(што е ептен потценувачки, нешто во стил како дајте ни го Милан или Реал, ние сме најаки и ќе ги мачкаме на леб). Епа тражили сте - добили сте. Баш сега ќе видиме кој кого ќе мачка. А на Барса не и оди баш најдобр против италијански тимови, Милан докажа дека може против Барса, видовме што направи и со Арсенал, така да ја не би го отпишала Милан уште сега. Плус тоа во оваа фаза од натпреварувањето, така лесно не би отпишала ни некој од аутсајдерите, а не па тим како Милан. И Интер го отишуваа кога требаше да игра со Барса, па видовме сите како излезе на крај.

И за крај, не верувам дека сите фаворити така лесно ќе поминат. Мислам дека и некој од предверме отпишаните тимови ќе влезе и ќе има изненадувања.

Едит - не се согласувам воопшто дека ако продолжи Барса, Реал нема да има никакви шанси за титула. Сетете се на финалето на купот минатата година. Финале, еден натпревар, 90 минути, се ама баш се е можно.

На JuLleE, BlackSwan5 и SunFlower94 им се допаѓа ова.
  11. Plavusa.17

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Толку сакав да продолжи Лион, француски тим бе, класа се за кипарциве, ама бар нашиов Тричковски ќе има можност да заигра против тим како што е Реал :)

12. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Фала богу не се криви , ја викам се дигнаа у облаци ко да тепале некој прво класен тим па сеа може да се мерат со другите што се потеа да стигнат до тамо

БОА ЗА БЕНФИКА И МАРСЕЈ
    ГИ ПРАВИ ПОЈАКИ ОД ЕДНИ АПОЕЛ И ЦСКА OMGF :envy: :envy: :envy:

Заеби ова неможам да се расправам со понежниот пол ќе идам да играм фудбал надвор убаво време :envy:

На JuLleE и Plavusa.17 им се допаѓа ова.
  13. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Играчите на Барселона денеска пред почетокот на натпреварот против Севиља ќе носат маички за подршка за Абидал. Тоа го сторија и претходната година, тогашните маички излгедаа вака.
    - :l:

Се сомневам дека нема да пуштам солзи..

На Hiii му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Jaс од се најмалку сакам финале Барса - Реал. Сум ги гледала последните дуели, сте ги гледале и вие, она не е фудбал, она се тепачки. Пепе ги тепа сите, Бускетс глуми повреден, Меси глуми "поштен"... Искрено ми се гледа убав фудбал, на вкрстени тактики на игра, на тима кои се од сосема друга лига и кои можат да приредат интересен фудбал. Барса - Реал освен тепачки, глумење, плачки и крајно неинтересен фудбал нема.

Дали од форумов, дали од што гледав кои неправди им се случија на Реалци, за нив во таков дуел ќе бидам уште долго, долго време.

А и искрено не знам зошто сите фанови на Милан се жалаат а сите фанови на Барса се радуваат предвреме. И не знам зошто сите се плашат од Барса. Барса е одличен тим, одличен, ама како и сите останати има лоши денови. Разликата меѓу Барса и останатите тимови е кога Барса има лош ден и кога не им оди по план, почнуваат да плачат, да паѓаат, да се преправаат. И ако веќе победи на таков начин, би ми било помило да е тоа сега, отколку да е финале, па да се поболам од мака. Ако не надигра и победи на фер начин, јас ќе бидам прва што ќе честитам.

А и фудбалот е полн со изненадувања. Апоел е тука, Манчестер губи од Базел прво а потоа и од Атлетико. Сите го фаворизираа него и Арсенал, Челзи на крај излезе да се носи со тимовиве. Никој, сигурна сум дека не предвидуваше вакви дуели.

Поздрав до сите фанови на Барса, не се радувајте пред време. Топката е тркалезна.

На danichap, BoaVista, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Чави :inlove:
    Меси :inlove:
    Прејака Барса,27 минутка а толку шанси..0-2!
    Не очекував толку лесно Барса да дојде до 2предност,има уште многу да се игра,ништо не е завршено.
    П.с секоја чест за навивачите на Севиља,а и браво за играчите за подршката за Аби. :)
    Интересен натпревар.

16. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    Следните 24 часа се клучни за животот на фудбалерот на Болтон, Муамба :/

Господ нека му помогни .. во вакви ситуации не е битна бојата на дресот !

На starbucks, JuLleE, Smilly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Торес што туку го даде и вториот гол :sweat: :rofl:

Нема поубаво од тоа кога ќе ти застане сликата а во кадар Торес :lol: Море цел компјутер заглави по голот, сега едвај се опорави :D
    Па и асистенција за 5тиот гол :D Гарант бил на бајачка па што му тргна повторно :D

На BlackSwan5 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Торесито,ме алегро мучо пор ти :* :* :* :inlove: :inlove: :inlove: .

На SunFlower94, JuLleE и Hiii им се допаѓа ова.
  19. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Ааа браво за Торес! Се врати во форма.
    ЅВЕР!!!

20. Smilly

Smilly Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    3.244
    Верувале или не, Торес даде не еден, туку два гола!

Фудбалерите на Челзи го декласираа Лестер со 5:2 во четвртфиналето од ФА Купот, а двоен стрелец за „сините“ беше шпанскиот интернационалец Фернандо Торес. „Историскиот момент“ за Торес се случи во 67-та минута, кога Шпанецот успеа да ја затресе противничката мрежа по 25 часа ефективна игра без постигнат гол. Вo 85-та минута Торес постигна уште еден погодок.
    http://www.youtube.com/watch?v=iUFWQaVx ... r_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=9FmNJv53 ... r_embedded
    Навивачите си ги извадија шалчињата со натписи ТОРЕС :D

П.с дечки има вести за Муамба.. :worried: ?

На BoaVista и starbucks им се допаѓа ова.