Mислам дека треба да знаеш дека ги сакам и Барса како тим. Исто така и Челзи. Натпреваров не го гледав ради Милан туку ради Барселона. А за Јуве не се секирај,има кој да се секира,така да ти останува да си го гледаш тимот како губи во ЛШ... наместо Јуве
Браво биди си горд , ти тепал тимот со помош на судии... да не беа пеналите може и ќе се спасеа така Барса А ќе ги видиме дали ќе поминат групи Јуве следната година а не па 1/4 финале да стигнат... За Челзи нема ни да ти коментирам , тие се пропало уште од кога се створиле.
Срамота,уште еднаш ќе кажам. Секоја година бе,секоја година .Пред некоја година со Челзи,лани со Арсенал и Реал,сега со Милан.Алооо бре засрамете се.Не знам тие судиите со што ги частат па да судат вака .Срамота е и воопшто нефер спрема другите клубови Фарселона да се влечка на овој начин.Не знам како уопште може да се радувате на такви победи.Значи,фанови на Фарселона бидете доблесни и признајте си дека по не знам кој пат во полуфинале одите со помош на судии. Ајде,да речеме имало основа за првиот пенал.Иако имаше старт од играч на Милан,ама паѓањето беше доста театарско,онака во стил на Барса.Ама ајде да речеме дека секој таков фаул се казнува со пенал.Вториот воопшто не требаше да биде пенал,и доста веќе со тие слики и видеа.Такво влечење за дрес и тоа пред да биде изведен корнерот имало во многу наврати,па јас никогаш не сум видела да се казни толку строго,со пенал. Пенал се знае кога се дава,во исклучителни ситуации.Тоа држење за дрес не беше никаква пречка за Барса да го изведе корнерот,кој сеуште не беше изведен повторувам.Ама кога видеа дека Милан израмни и ја враќа неизвесноста на натпреварот чичко судија иде на помош.А како поинаку. И доста веќе со тоа дека Барселона доминирала затоа што имала посед на топка или повеќе шутеви на гол.Тоа нема никаква врска,може они до сабајле непрецизно да шутираат а Милан двапати да се доближи до голот а да даде два гола.Впрочем во првиот дел така и беше,ама кога овие поведоа од пенали нормално дека пола работа им е завршена.Не знам веќе што повеќе да кажам,сите гледавте и сите видовте дека Фарса уште еднаш се довлечка во полуфинале со помош на чичко судија. Плавуша малку не ти ја разбирам логиката ама ај.Велиш дека си фан на Милан од мала и дека најмногу навиваш за тој клуб.А во овој случај ја подржуваш Барселона во оваа педерска победа.Нема такви пресметки,кој против кого ќе тепа.Ако си фан на Милан фан си и ги подржуваш до крај.Ама изгледа ти се водиш по таа логика кој победи,за тој навивам или кој има поголеми шанси да тепа понатаму.Што според мене не е право навивање.Извини вака на репликата,ама многу ми паднаа во око твоите коментари,некако ми се контрадикторни и несфатливи ама твое си е .И од дека сте толку сигурни дека ако идете во финале,ќе ги тепате Реал.Божеее,јас толку потценување на клуб кој е пред вас во Ла Лига не сум видела.Ако се сеќавате во купот ве победивме,така да доста веќе со таа сигурност дека можете против Реал.Но можеби затоа што ние не играме со судии,а вие скоро секогаш.Па затоа сте толку сигурни. И да анти-фан сум на Фарселона.Не само затоа што навивам за Реал,туку затоа што таков цигански клуб кој победува педерски не можам и не сакам да почитувам.За мене тоа не е фудбал и крај,еден клуб глумци собрани на едно место.И уште еднаш ви предлагам да си го смените мотото. Барселона е повеќе од клуб,воедно и театарска школа. Се надевам дека Челзи или Реал ќе стават крај на оваа трагикомедија и дупло ќе ви се врати за ваквите победи.
Според мене ако некој може да се носи со гнасната игра на барселона тоа е баерн, се знае германци( или популарно како што ги викаат шваби) ништо не се знае со нив до последна секунда.
Јас искрено да имав што да кажам ке кажев ама вака останав без зборови.Немам коментар.Додека е Платини во Уефа Барселона ке победува на ваков начин... Да бидеме искрени малку.И Јунајтед имал помош од судии и Реал имал ама ваква бе човеку?Постигнуваат прв гол од пенал(имаше пенал,зборувам за првиот)израмнува Милан,ајде уште еден.И тоа за во влез во полуфинале.Колку толку можеше да прогледа низ прсти судијата нели? Mushkarac bez kurca k'o Barca bez sudca ... Ова е трагично што се случува. Се согласувам со погоре напишаниот коментар.За нив само Баерн или пак Челзи...Ама по можност да се врати Пјер Луиџи Колина.Единствено тој не одеше по тие налагања од Уефа,и додека ние овде се пениме Барселона си го слави влезот во полуфинале и со малку судиска помош можеби ке биде првиот тим кој успеал да ја одбрани оваа титула. Незнам.Фудбалот не е тоа што беше порано...ова е тотален промашај.Само не знам до кога ке се толерира. Се мачеле играчите на Милан да одат во Шпанија за да го играат решавачкиот дуел а на што наидеа. За другите не знам ама за мене Милан е победник во овој натпревар.
Ajде вака,да не беше досуден втоор пенал за Барса,што да не Милан ќе одеше понатаму Ма секако.. Ќе кажете дека Милан не би се разочарал,би играле пожестоко,ама бидете малку објективни.Милан можеше да израмни на 2-2 и да се пласираше понатаму.Вчера Милан потготвуваше за сценарио со пенали, и одбрана за време на играта.Убава статистика имаше Милан,која сите ја занемаривте. И вие би сакале понатаму,ма дај бе...бидете реални,Милан со таква игра немаше никакви шанси за полуфинале. Еве да пренесам еден цитат: Realno uskokodakali ste se tu oko tog drugog penala, potpuno zanemarujući sveukupnu sliku ovog duela, a ta je da je Barcelona rutinski prešla preko Milana, u prvom susretu bila oštećena, u drugom pogurana jednim penalom, koji na kraju krajeva nije rezultatski ni odlučio dvomeč jer su zabili još jedan gol. Сидорф: Не беше пенал, но тоа не е причината за нашата елиминација. п.с Јас да бев навивач на Реал,немаше по цел фацебук да се фалам за титулата од Ла ЛИга,ќе си се криев,оти и мадристите и сите останати знаат како реал дојде до високите +10, и колку тоа Барса беше оштетена Да не заборавам имате поздрав од Хај.
Прочитав поназад некој пишал ќе им врателе на Барса за ова со Милан. Де бе, што напраивте? Ко којзнае што да беше, па на Интер-Парма беа досудени 3 пенали за Парма и резултат од 5:4 па никому ништо и покрај 3 пенали Интер тепаше, ама нели ова е ЛШ, тука е Барса па секогаш мора да се тресат зелени. Првиот пенал постоеше, чист беше, вториот да не постоеше можеби немаше да е сега вака, ама ете да не влечеа за дрес Милан немаше да има ништо, така што не е само до судиите, тие не го извадија од нигде тој пенал, туку од фактот влечење за дрес. Можеби имаше друга соодветна мерка за тоа, ама ете така решија и крај на муабетот. Не знам што дискутирате повеќе? За Челзи не ни коментирам, се сложувам со Јипмен тие се пропаст уште од самото постоење, така што полуфинале годинава е нивниот максимум. Е тоа ќе биде плескање. Убаво рекол Сидорф Па вие пак после исправајте криви дрини, кога и играч на Милан си признава дека пеналите не се причина за отпаѓањето на Милан, јас како фан на Милан признавам дека Барса е појака и заслужно оди во полуфинале и готовоооо. Реков, ако 3 пенали не беа проблем за Интер да издвои победа врз Парма, 2 пенали проблем беа за Милан со веќе постигнатиот гол, така?! Па кога беше 2:1 да беше Милан појак ќе израмнеше, па о том потом... ама не, тоа не се случи, туку на Абиати му се случи Иниеста да му ја стресе мрежата. Џабе бунење, џабе жалење...за мене реалноста е таа. Од една страна ми е криво за Милан, не за пеналите ах тоа ич зошто беа заслужени, туку зошто толку им е силата. Од друга страна ми е мило за Барса, зошто Милан да ја прејдеше и да стигнеше и до финале таму ќе се сретнеше со Реал и ќе си отидеше дома, што со Барселона тоа нема да е случај. Како и да е, не знае никој што ќе се случува ова е само моја логика и прогноза, секој си има различна, тоа е тоа. Читав доста прогнози на интернет и фб дека Милан ќе постигне само 1 единствен гол, што тоа и се случи. Ретко кој очекуваше Милан да ја прејде Барса, па се разочарал. Јас затоа не очекував Милан зема лига, like a boss А наредна година здравје Боже Милан да се појаки од сега, ќе земат и ЛШ. Ама оваа оставете ја на Барса
Да само што кога ќе дадеш гол и е 1-1 и ти досудат глуп пенал губиш морал да играш понатаму... Незнаеш како им е психички на играчите и колку им е важно да дадат гол и да се затворат максимално , а некој судија ти досудува пенали ... и на крај си викаш ај заеби овие глупости ..
Да Јипи, ама ова беше меч за пласман во полуфинале, земајќи го предвид фактот што претходната утакмица исто ко да не се ни играла, немаше никаков значај. И не требаше да паднат психички, баш требаше да соберат сила и да се кренат, ало 2-1 резултат треба да се стегнеш, да израмниш, ДА СЕ БОРИШ... каде беше борбеноста на Милан? И психолошкиот момент е многу битен, не е само физичката спремност. Додека Милан паѓаа психички како што викаш и самиот, Иниеста си постигна гол и оп 3-1. Е тоа е тоа што не требаше да му се случи на Милан, требаше да израмни. Колку и да го мразам Интер ете ти го примерот, 3 пенали им досудија и пак тепаа. И тоа во Серие А, меч како меч ништо посебно. Да бидеме реални малку после вториот пенал Милан ја предаде играта на Барса, а да се бореше којзнае што ќе се случуваше Мислам, апсурдно, прво настапија преагресивно, знаат да го трескаат Меси од земја, да влечат за дрес, а потоа кога им го казнија тоа и видоа дека не им пројде, се повлекоа во своите куќички.
Не сакав да коментирам, ама толку ми се смешни вашиве коментари, не можам да се воздржам. Многу ми е смешно, како тоа пред натпреварот Барса ќе го прегазеше Милан, Милан ќе си одел плачејќи, не знам што се не се изнаслушав и изначитав... А уште посмешен ми е фактот дека големата машинерија Барса, најдобриот тим, плачат и постираат слики од статистика...Статистика еј, почнаа со статистика да го бранат вчерашниот мизерен и беден триумф, а пред тоа беа сигурни дека ќе не прегазат. Единствен добар гол беше тој на Иниеста, а форсираниот Лионел ГДЕси, се виде вчера колку може да се носи со тим како Милан. Психолошки го уништија Милан, јас што сум најголем фан и си ги оставам гласните жици на нивни натпревари, изгубив желба да навивам после вториот досуден пенал. Само седев и чекав да видам какви се глупости ќе направи судијата. Жолтиот картон од Робињо, сеуште не можам да го разберам. Ај Фарселонци ве молам објаснете ми го, ќе ви бидам многу благодарна. Бускетс секоја му чест, кога ќе размислам и за она мораш да имаш талент, онака да глумиш, па мора некако да ја сврти играта во негова полза кога веќе не знае фудбалерски...мора со глума. И искрено не знам како можете да се радувате и да имате мерак во ваква победа. Закопајте ги главите, ќутете и речете му фала на чичко судија што одите понатаму а не да изнесувате (да не бидам вулгарна) идиотски коментари од типот на статистика, пенал и слични срања. Ајт со среќа нека ви е, да даде Господ да изгубите во финале, таму најмногу каде што ќе ве заболи. А тие што го хејтаат Милан и цитираат некои си "експерти" за да си се убедат самите себеси дека Барса заслужено оди... Ај ќе си поќутам.
Чекај ова озбилно или шала требаше да биде? Реал им е крив што Барса губи од Гетафе,Осасуна и слични.Па се сеќавате на почетокот од сезоната неколку натпревари се влечевте повторно со судии.Имаше не знам колку црвени и исклучени играчи за спротивните екипи,и тоа неколку натпревари по ред беа.Еднаш се играеше до скоро 100-та минута за да ваша Барса даде голче,ама за жал и покрај што судиите од петни жили се трудеа да им помогнат тогаш одиграа нерешено (со Атлетик Билбао мислам беше). Вие ги следевте ли тие утакмици или? Или збориме само она што ни е во корист.Да,со Осасуна бевте малку оштетени,ама тоа не е ништо во споредба со помошта која ја имавте претходно.Само не можам да најдам графички приказ од тие неколку натпревари.Ако не,може да завртите на темата и ќе ги видите коментарите.Само што тогаш немаше ни трага од навивачите на Барселона. И доста мајке ви со таа статистика,тоа не докажува ништо.Секој тим би психолошки опаднал,кога би имало таков вид на судење.А и Милан да дадеше гол и да израмнеше на 2-2,ќе судеа пак пенал за Фарса и се така .Уште една педерска победа,честито.
Овие натпревари од ЛШ веќе стануваат досадни. Се едно исто се случува. Барса секоја година има помош од судии против големите тимови, разликата е само во тоа што еднаш е оштетен Реал, другпат Арсенал, па Челзи и Интер, оваа година Милан. Значи се е непроменето, само се менуваат жртвите. Уствари не, непроменет е и фактот дека против Барса во ЛШ сеуште не видовме да досудат пенал или недај Боже да исклучат играч. И тоа им е јасно на сите веќе. Останаа само навијачите на Барса да веруваат дека нивниот тим освојува титули само по заслуга. Сите останати( а читам доста форуми и коментари од навивачи на различни тимови) се едногласни дека Барса во последниве неколку години е фаворизирана од судии. Треба да си слеп за да не го видиш тоа. И да биде трагедијата уште поголема навијачите на Барса излегуваат со смешни статистики за посед на топка и шутеви на гол. И демек тие статистики требале да ни докажат и покажат дека Барса била појака, а јадните фарселонци едвај еден гол од играа дадоа од игра. Неколку години наназад се прашувам дали некогаш ќе гледаме натпревар од ЛШ каде што ќе се свири пенал против Барса? После натпреварот со Челзи се уверив дека тоа нема да се случи никогаш, зошто тогаш имаше минимум три чисти пенали кои мораше да бидат свирнати, а не беа свирнати и плус уште 3-4 спорни ситуации, кои секако дека имаа повеќе елементи за пенал од оние синоќа. И како капак на се, ќе се јават фановите на Барса и тие ќе се бунат за судии Е тоа ти е чиста ироноија. http://www.youtube.com/watch?v=mkdBjtvHM0I http://www.youtube.com/watch?v=IjgbZPCmr14 http://www.youtube.com/watch?v=hofXdMHV ... re=related
Jaс ова смртно озбилно И никој не кажа дека Реал е крив што Барса загуби,туку дека господата судии по кои толку плукате ви даваа секоја уткамица по еден пенал и еден црвен на играч од спротивна екипа.Т.е преку две утакмици ви ги поклонуваат 3те бода. Ситуации во кои ви делеа три бода,а вие си ќутевте -Игуаин кога играше ракомет во 93 минута со Валенсија-нема пенал за Валенсија! -Чист поништен гол на Мајорка при резулата 1-1 за непостоечи офсајд! -Пепе спаси чист гол за Гетфе,игра со рака-нема пенал! -Рамос и Чаби Алонсо кога изиграваа ракометари и кошаркари со Бетис,нема пенал или два требаше да има! -Со Виљареал кога грмевте по судијата за два жолти а овој не досуди два пенали за Виљареал! Првиот пат кога Арбелоа го повлече Нилмар за дресот, што можеше да се види од хеликоптер, а потоа истиот играч направи сличен прекршок и над Марко Рубен. има уште многу,на кои не се сеќавам,али ова е и повеќе од доволно. И еве кога Барса беше оштетена,не само со Осасуна Кога на Барса не и беше досуден чист пенал од Еспањол,само Боа спомна за тоа.Вас ви беше битно +5,не беше тука Барса оштетена. Кога со Осасуна на Барса и беа поништени два гол,велевте кој губи има право да се лути! Кога со Спортинг Пике доби директен црвен(ако тоа беше за црвен,секоја чест) никој ништо не спомна Не ми текнува со кој играше,(на 10ти март) кога не беше суден еден пенал за Барса,и тогаш ве немаше Жолтиот на Тијаго(т.е црвен) за непостоечка игра со рака во 50 минута,а потоа жолт и на Пујол од иста причина. http://www.femina.mk/out/?id=54302a...l/fudbal/sudiite-sepak-ne-ja-sakaat-barselona Погледнете го видеото,да не излезе дека тропам глупости на празно. Да,да ова сето е измислено дека ние не гледаме уткамици,само така рутински коментираме
Ох боже мили,јас повеќе не знам што да кажам. Сите ние тука изгледа сме во заблуда,Барселона фер победува а ние само збориме на празно.Смајли и претходно ги кажа тие ситуации и ај кажи ми тоа подарување ли е на бодови? Значи кажи ми кога Реал добивал пенали без врска,кога спротивната екипа добивала црвени без врска.Значи,такви пресудни работи кои го решаваат еден натпревар.А не тука да ми кажуваш некои дискутабилни ситуации и ситни грешки,кои ги има во скоро секоја утакмица.И по стоти пат Игуаин не одбрани со рака,ниту пак Рамос играше со рака.Тоа ви се безвезални муабети. Ај сега направи анализа на натпреварите на Барселона,и колку пати имала помош и колку пати други екипи биле оштетувани.Не ми се верува ејј,фанови на Барса во ваква ситуација најдоа да зборат за судии .
Блек тоа всушност се цитати од моите претходни постови на оваа тема,само со нови примеси од нови уткамици Да,Барса имала помош од судиите ама јас зборувам за оваа сезона,каде видно е оштетена. И неможе поништен гол,или пак недосудени пенали да бидат ситни грешки,тоа уствари се клучни моменти за 3те бода,а и најмногу од нив се случиле покасно од 80 минукта. И тоа па зарем секоја уткамица се прават пенали врз РЕал,и црвнеи картони..јас не би рекла Можеби Рамос таму не играше со рака,што би значело дека нема 2недосуден пенал,ама еден имаше,а мислам дека и вие си признавте. овде според мене премногу е забележителна помошта на судиите. Едит-зборувате како Реал воопшто да немал помош од судиите оваа сезона.Туку иронија било Барса да се бунат за судии,јас би рекла обратно. (оваа сезона) Тоа е од мене на оваа тема,се читкаме вечер по победата на Реал
Плавушке овој дел од постоти ти е контрадикторен до бесвест. По тебе Милан не требал да падне психички иако свирнаа два пенали за Барса од кои два едниот беше апла непостоечки и се тоа при резултат кој му одговара на Милан. И сега демек Милан не бил психолошки стабилен, а Барса стабилната дала уште еден гол само затоа што немала психички проблем. Па ја се прашувам од што требале играчите на Барса да имаат психички проблем м? Од поклонетите голови? Од 7 те жолти картони за играчите на Милан? Со која одлука синоќа Барса беше оштетена па да падне психички? Баш напротив, судијата ги охрабри играчите на Цигалона уште толку да легаат по терен и да се држат за глава. И мислам дека се доста веќе докажувања, кога е апла провидно дека БАРСА Е ФОРСИРАН ТИМ, посебно во ЛШ. Крај приче. И уште нешто. Овие ли беа оние најгласните кој плукаа дека Рамос е животно, дека Пепе е убиец м?
Ццц за врат го фатил.И овде нема прекршок нели? Овде се си е чисто.А не дај боже па црвен да му дадат на овој сељакот. Леле да се пред мене овие од Барселона што би им правела,модри ќе одат на терен после.