Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фудбалски натпревари

Дискусија во 'Спорт' започната од free, 16 март 2010.

1. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    Ајде и јас да кажам нешто за најглупиот натпревар што до сега го имам гледано :puke:
    Се разочарав гледајќи бидејќи ова не беше фудбал, ова беше театар.
    Судиите не беа фер зашто на секој прекршок на Реал даваа жолт, а на секој прекршок на Барселона - слободен удар. Многу пати ги затворија очите за прекршоците на Барса. И за Мурињо ми беше криво, а на крајот како терорист го изведоа - срамота, изгубив воља и да гледам.
    Има право БоаВиста - за да победи Барселона мора некој од Реал да добие црвен. Видовме пред тоа каква игра имаше Барса, затворена, по средина на терен, само добацувања, а со еден играч помалку на спротивната екипа и јас ќе дадам гол :!:

На BoaVista му/ѝ се допаѓа ова.
  2. zapirka

zapirka Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    21
  3. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Дали му ја скрши ногата? Како може да се скррши нога кога немаше ни контакт? Велиш дека го изнеле на носила и дека бил повреден. Па како тогаш после 20 секунди се врати во игра? Целата ситуација беше ГЛУМА. Постирав и клип претходно, со успорена снимка, па слобоно погледни го. Контакт немаше, ама затоа глума имаше и тоа како.
    Велиш дека си компетентна да пишуваш, а си почнала да следиш фудбал оваа година?!? Аврил некаде прочитав дека си осмо одделение и нормално ми е што навиваш за Барса, кога ти си почнала да гледаш фудбал Барса беше шампион и така одат тие работи. Ама фудбалот не почнува и не завршува со Барса. Имаше мнооогу фудбал пред Барса. Дај ве молам немојте да пишувате демек Барса го измислила фудбалот и убавата игра. Па тоа може да го напише само некој кој вчера почнал да следи фудбал.
    За Меси не оспорувам дека е добар играч (можеби и најдобар), ама за да стане Меси играч каков што бил Марадона или Пеле, треба да се покаже малку и кога игра за репрезентација. А во настапите за репрезентацијата Меси е просечен. Па од тоа произлегува и заклучокот дека Меси е добар, да добар е, ама со Чави и Иниеста позади себе.

Едит - мислење од друг форум на неутрален навивач
    ,,Абе искрено пробав вчера некако дај а симпатизирам барселона ,со тешко срце ...али кога почнаа да паѓаат како покосени со тоа пусто држење за глава ...неможев повеќе.
    И околу фаулот од Пепе (играч кој го органски неможам да го поднесам) врз Алвес - Па добро бе ,секој нормален играч (освен играч на Барса) она нема да го направи доколку не бил удрен ,и ситуацијата би ја решил судијата кој ќе процени како картон да му даде на(во случајов гнасата Пепе) играчот(што во најголем број од случаи се санкционира со жолт-и оставете што вели правилникот на уефа кој единсвено секогаш е правилно почитуван кога е во прашање поволност кон барселона,а обратно да е ,ќе биде прогледано низ прсти за да не се уништи натпреварот).,,

4. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    573
    Допаѓања:
    885
    Првото полувреме беше повеќе од досасадно, ми се приспа искрено да си кажам, а и баш ме интересира како би се одвивал мечот доколку Пепе не доби црвен. Сигурно би бил нерешено поточно кажано 0-0
    Јас само се надевам дека на Вембли добриот фудбал ќе победи а не грешките на судијата да го расипат финалето

5. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    има разлика помегу
    Челзи барса и реал барса

бидејки челзи барса им судеше тој оревро или како и да е ... тој е прогласен за РЕТАРДИРАН

а реал барса судеше друг судија кој вие не разбирате дека на многу важен натпревар под голем притисок милиони луге те гледаат и уште треба све перфект да биде и досудено

па фала богу ке има грешки на судијата вие би умреле на лице место тамо да судите наместо него

лесно е да се каже седејки дома и гледајки од 3лице а друго е на лице место да гледаш ...

ако веке гледаме минатите утакмици

реал имале мн досудени пенали фалови чуда на натпревари како на пример минатата година 2 поништени гола од милан (каде што требаше милан да тепаат ама заради судии не тепаат 1-1 заврши и сеа ај судија за реал бил...)

или пак милан имале досудени пенали кој не биле пенали , за интер да не зборам мафија тешка тамо на камера се гледа како даваат гол и тој линиски судија се радува ...

манчестер исто и мн мн други екипи .... челзи тие не ни заслужуваат пенал , само метла за чистење улици :fubar: :fubar: :fubar:

а ти боа мн си се зафатила за тоа судијата па судијата

се игра натпреварот 90 мин .... можеа барем на домашен терен у први 45 мин да дадат гол Реал а не да си играат ****** ....

6. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Е добро де, ај нека е и така како што пишуваш, демек не е крив судијата, ама како еднаш не згреши да досуди нешто против Барса на пример? Што не му даде и на Маскерано црвен картон за сличен старт во прво полувреме?
    Едноставно нема оправдувања за судијата. Ја разбирам да се работи за нешто што нема да влијае на текот на играта, ама со овие одлуки директно судијата влијае врз понатамошниот тек на играта.
    Факт е дека постојат двојни аршини во судењата и судиските одлуки и факт е дека Барселоно е привилигирана. Тоа веќе сите го знаат.

На Blanca му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505
    И овој судија може слободно да го прогласат за ретардиран. И никого не го интересира дали е он под притисок или не...тоа му е работа и има да си суди реално, а ако не виделе добро треба да се консултираат со некој што успорено ќе го види тоа. Бидејќи една грешка на судијата може да има огромно влијание. Сепак се работеше за битна утакмица. Црвен картон зошто, за ништо. Да, фудбалерите на Реал се манекени, но овие од барса се мочковци невидени.
    Јас незнам како можат да се радуваат на таква педерска победа :x
    http://www.youtube.com/watch?v=G2oRXFRl6QE

8. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Ова Пепе ли е ? Ова фудбалер ли е ? :o :o :o Овој не е со сите :x
    http://www.youtube.com/watch?v=jKt4IBxD ... re=related
    Ја испрегледав снимката контакт имаше и можеби малку глума ....ама барселона паметно тоа го искористи им се можеше а и рака на срце ни Реал кога би можел би го правел истото ... Играчов не ми бил никогаш баш по ќејф ама после ова ... кое животно бе |(

9. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Венди незнам што ти е поентата со видеото и каква врска има со натпреварот за кој зборуваме?!? Изгледа сакаш да докажеш нешто, ама ни сама незнаеш што. Точно е дека Пепе не баш од најнежните играчи и дека прави остри стартови. Овој старт и клоцањето на видеото го знаеме сите. За тоа Пепе беше санкциониран со незнам колку месеци неиграње, читав некаде дека човекот дури сакал да се откаже од фудбалот откако увидел што направил, ама по убедувања од луѓе од страна не се откажал. Јас никако не го оправдувам тоа што го направил Пепе на видеото кое си го постирала. Ама поради тоа неможе секој негов старт да се казнува со црвен картон. Ај ако не нека му дадат црвен уште пред да излезе на терен и да се реши работата.
    Она во што сакаш да не убедиш не држи вода. Велиш дека имало старт од Пепе над Дани Алвеш, а на сите форуми, во сите шппански медиуми има икс клипови, и милиони дебати во студио меѓу луѓе кои се разбираат во фудбалот, и сите се едногласни дека Пепе не го допрел Дани Алвеш.

Еве што изјавил Рио Фердинанд
    Фердинанд за „Ел Класико“
    Дефанзивецот на Манчестер Јунајтед, Рио Фердинанд не му се допаѓа играта на Барселона. Рио не сака театри на теренот, а посебно реагираше на глупоста на Педро.

„Ако некогаш гледате како ме изнесуваат надвор од теренот на носилки, а потоа повторно се вратам во игра за 10 секунди, дојдете и удрете ми клоца."

„Падот на Педро беше смешен и срамотен. Кога Педро ќе го види тоа, дали ќе свати што направи?“

Рио Фердинанд имаше и неколку зборови за Мурињо.

„Бев уморен и само што станав, ја гледав прес-конференцијата на Мурињо од вчера. Беше како „разбесен бик“. Ваквото шоу треба да се плати“, оцени Фердинанд.

Еве што изјавил Мајкал Овен
    ,,Alvesova reakcija mnoge je naljutila, ali siguran sam da iz njegovog kluba nemaju nista protiv to sto on radi"

Еве изјава и од Rory Mcilroy
    ,,Dani Alves ti si sramota, valjaj se jos malo po terenu''

Еве изјава и од Pete Jenson(новинар)
    ,,Pepeu je dosudjen crveni karton nakon teatralne reakcije Alvesa, a trebalo je dobiti samo zuti,,

Еве дел од статија во Daili Miror
    ,,Pepe je u 62 minutu dobio crveni karton za duel sa Alvesom. U najgorem slucaju trebao je dobiti zuti. Medjutim, cijeli tim Barselone je vrsio pritisak na Starka koim je ovaj podlegao,,

Еве дел од статија во L'equipe - Франција
    ,,U mecu koji je obilovao neregularnostima i sudiskim greskama, najgori momenat je isklucenje Pepea''

Еве дел од статија во Marca- Шпанија
    ,,Nepravedno dosudjen crveni karton Pepeu ostavio Real sa 10 igraca 4 utakmicu za redom''

Еве дел од статија во Aс- Шпанија
    ,,Stark je pogresio kad je Pepeu dao crveni karton, ali njegov najveci greh sto je unistio utakmicu''

Еве дел од статија во ABC- Шпанија
    ,,Stark je napravio haos kad je Pepeu pokazao crveni karton, a ne zuti u najgorem slucaju. Unistio je duel jednom greskom. Unistio je Real Madrid, a dao krila Barselone koja je tek posleg crvenog dobro zaigrala,,.

Има уште вакви изјави и од Новак Џокович и од други луѓе, побарај на нет ќе најдеш.
    А еве ја и најголемата вистина за форсирањето на Барса, конечно да собере некој храброст(освен Мурињо) и јавно да каже како стојат работите.
    http://www.youtube.com/watch?v=o10bn5Fk ... r_embedded

10. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Вчерашниот натпревар

Порто -Вилареал беше еден од најдобрите што сум ги видел у последните 20 утакмици во Европа

секоја чест на Falcao

11. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Боа не го сваќај до толку лично :^) На јутјуб случајно гледајќи го пеналот од пред некој ден испадна видеово па се зачудив зашто го немам видено и го постирав нема јас што да докажувам само онака ... Ништо лично верувај .... ;) :)
    http://www.taratur.com/node/22864
    http://www.taratur.com/node/22878 (работите не чинат моментално во Реал )
    http://www.taratur.com/node/22873(насловено како Мурињо најголем лицемер )
    Читам сега Реал ја тужи Барса ,Барса Реал ....
    Ова на се личи на фудбал не личи ....... :x

На N.A.T.A.S.A му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Денеска и утре ако
    Манчестер , Милан и Барселона победат веке се 90% со титула во раце

за Borussia , Twente i Marselle треба ко црнци да работат за да добијат титула

13. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Овој Iker Casilas дома да земе јаже и да се обеси , најсигурната утакмица ли ке зезне на ливче

очекувам 2 полувреме барем 2 гола да дадат :@ :@

14. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Yipman2 па се знаеше дека Реал ке ја даде утакмицата кога веќе немаат шанса за титула :)
    Ова беше чисто дадена утакмица зошто на Зарагоса и требаат бодови, инаку ќе испадне од лига :)

15. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021

Абе тие фори се знаеше како да не , сеа судијата не е крив па се вадиме на попуштање

срека интер тепаат и уште ми во игра ливчето иначе реал крајно ... :swear: :swear: :swear:

16. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    :o :o :o Добро што е работава бе ? Реал загуби од лузери ,Гранде Барса пред пораз .... :?:
    Челзи им зема 3 бода :P Почнав од 88 гледам 1-1 само што приклучив Калуууу :P . Ѓаволиии блиску сме :devil: ]:) Утре ќе навивам како никогаш во живот за Арсенал :lol: дај направете ни услуга ние ви направивме пред неколку кола .... Ни должитеее !!! :rofl: Ептен се израдувааав

17. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Yipman2 па се збореше уште кога играа со Валенсија дека Реал као демек ќе ја пушти на Валенсија и баш затоа Валенсија имаше многу мал коефициент, ама не бидна тогаш. Еве сега бидна. Се знае во секоја лига последните неколку кола(ако е решена титулата) дека се пуштаат утакмиците, не се прави дека си од вчера ;). Баш се сеќавам една сезона Челзи и Манчестер имаа ист број на бодови и последната утакмица кога ја играа(а ја играа во исто време), Челзи се држеше добро до полувреме и на полувреме видоа дека Манчестер дал 2-3 гола и ја пуштија на Болтон(зошто нели во Англија при ист број на бодови се гледа гол разликата, а тогаш Манчестер имаше подобра гол разлика). Така да тоа е јавна тајна.

Едит- кој имал храброст да ги игра Реал и Барса дека ќе изгубат се наполнил со пари :lol: А беше очекувано и за двете екипи :)

18. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    абе пуштање затоа барса со Xavi i Messi i играше
    и Реал одкако почнаа да губат 0-2 овој ги внесе Di Marija Ozil требаше и Роналдо ама не рачунаше овој дека ке губат денес па го остави со женската да си гледа

тие Зарагоса 10 год не победиле нити пак гол дале , сеа понижување никој нема да ризикува .... ај за барса на гости ама дома реал ????

ајде Милан утре титула да земат ,... и Арсенал Манчестер Дуел ја предлагам 2-3 резултат ке биди :lol:

19. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    На Avril.09 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Го имам видено на еден друг форум :)
    Како и да е мадридските медиуми излегоа со видеото веднаш по натпреварот, така да мислам дека се чисти дезинформации дека видеото е монтирано. А и реално, да имаше старт на Пепе над Дани Алвеш не ми се верува дека Дани Алвеш ќе можеше веднаш да стане и да игра. Ма да имаше старт, после таквото театрално паѓање тешко дека ќе можел Дани Алвеш да помине и со полесна повреда, а не па да се врати во игра по 2 секунди. Како и да е, не е само тој старт, не е само против Реал Мадрид, општопознато е дека Барса е привилегирана кај судиите, посебно во големите натпреваруваа. Никој не оспорува дека се голема екипа и дека играат добро, АМА исто како што играат добро, исто толку добро и глумат ;).