Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фудбалски натпревари

Дискусија во 'Спорт' започната од free, 16 март 2010.

1. shushu

shushu Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    71
    шо бе овај од кај излезе сеа од челзи дечко оди легни сиии :devil: :fubar:

2. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Почнаа прдолженија? Уште колку има до крајот?

3. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Имат сега 2 пати по 15минути.

4. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    А каква радост беше кога одбрани Чех... :dance:

5. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Баерн пак ќе си победе на среќа.
    Пу.
    Така во полуфинале така и сега.

6. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Аиии какво голче на Ноер спроти Чех :lol: слатко! Ајде бе веќе! Ноер е млад, ама е ѕвер!

Зашто сега вака?

Челзи стана европски првак :o :o :o е сега можам слободно да кажам дека се било можно во фудбалов. На среќа еј, СЕ НА СРЕЌА, ПУ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :@ Толку од мене. Пу! :puke:

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  7. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    ТОООООООООООООООООООО!
    Челзиииииии!
    Браво.

Плавуша,исто како шо Баерн победи во полуфиналето на среќа, така и Челси сега.

На LilBaby, BlackSwan5 и karina8 им се допаѓа ова.
  8. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    ;( ;( Не е фер.......

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    :clap: :clap: :clap: :clap: :dance: :dance: :party: :party: Браво Челзи,секоја чест!!!!!

Неописливо е чувството да ги гледаш швабите како плачат,особено ладната фаца на Ноер,оденаш се скисели :devil:

Чех,Дрогба :clap:

На karina8, imelda и starbucks им се допаѓа ова.
  10. Tomcia

Tomcia Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2010
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    126
    Знаев, знаев, знаев
    Браво ЧЕЛЗИ
    Честито титула
    Не ми е омилен тим, баш напротив, ги нејќам, ама сакав тие да ја земат титулата. Неколку пати до сега само тие ме зезнуваа за добивка, и веќе не ги кладам нив

А знаев уште кога баерн го даде голот, дека Челзи нема да се предаде
    Баерн имаше и премногу можности за чист гол, но некако сите ги промашуваа.
    Со одбранетиот пенал на Чех, знаев дека Челзи до крајот ке ги следи среќата
    8) :clap: :clap: :clap:

11. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    The number of Chelsea fans will be increased in 3...2...1...
    Сериозно, сега одеднаш ќе изникнат 1000000 нови фанови на Челзи. Секогаш е така. :D
    Сепак честито победа. Најлош можен начин да се заврши финале е на пенали, ама сепак е начин.
    И наравоучение: Никогаш да не го потценуваме послабиот, тркалцето секогаш си се врти. :lol:
    А да, и честито титула. :nod:

12. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Абе ајде не ме заебавај, Швајнштајгер така да шутне пенал??? Срамота, косата ми се крена кога го видов :@ Факт е дека имаа повеќе шанси, подобро играа ама Челзи пак си го изгради бункерот пред гол и добро се бранеа, а за Дрогба - ИГРАЧИШТЕ :bow: :x Прекрасен гол, нема што... Кривицата треба да си ја бараме во одбраната, Челзи си ја заврши работата, имаа среќа и при изведување на пеналите и во текот на целата утакмица ама вака или така, си победија и се шампиони а целта ги оправдува средствата, без разлика како-битно си победија и честито :) Во секој случај беше добра утакмица, до 85та минута гледавме коректна игра од двете страни со само 2 жолти картони. На Гомез не му беше денот, ништо не му одеше, ама Робен.. !! Тоа куче од секогаш сум го мразела, себично створење ми текнува и за Челзи кога играше ист си беше. Ги упропасти начисто, и со промашениот пенал а и со 90% од неговите потези.
    Уффф, ајде одам јас малку да се разладам, се шокирав останав со отворена уста :o :@

На Anabelle му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    Честитки за Англичаните , заслужено .

14. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Луѓенца пак на пеналите срцето ми рипаше двеста на саат. Си реков овие германците пак ќе се извлечат ама сепак титула за Челзи :party:. Се радувам како Реал да освоил искрено. Кој би рекол дека на ваква тапа сезона ќе ја добијат својата прва титула во ЛШ. Дрогба се опрости на најдобар можен начин, Лампард одличен, но оние кој заслужуваат најголема пофалба е одбраната на Челзи и секако Чех :bow: . Ешли Кол ми беше еден од антипатичните фудбалери, без разлика што игра за Челзи ама сега не можам лош збор да кажам :x .

Честитки за сите навивачи на Челзи. Кога јас вака се радувам можам да замислам на вас како ви е. Сосема заслужена титула. По толку потценувања и предвидувања дека Челзи ќе се опрости уште во осмина-финале се случи чудо. Ако Абрамович не го остави Ди Матео како тренер е луд дефинитивно :) .

Ај ве оставам да уживате и се надевам дека ова ги замолкна сите оние кои ги нарекуваа Челзи скапан тим. А другата година е година на Реал. Време е и ние да се порадуваме на ЛШ по толку години :) .

На imelda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    И јас се израдував што не сум фан на Челзи.

Значи Чех го ставам на исто ниво со Касиљас, Буфон, Ван Дер Сар и за мене Дида. Гледајте ги пеналите уште еднаш, ќе видете дека Чех ниту еднаш не се фрли на спротивната страна од која што пуцаше фудбалерот. Значи убиствени рефлекси има, како го пресече Робен, секоја му чест. Баш тоа коментирав јас, дека Робен ќе е нервозен пред да пуца и дека има огромни шанси за да промаши. Чека да виде каде ќе пуца фудбалерот и дури после тргнува во таа насока. Тоа го можат само мал процент од голманите, да имаш таква способност да браниш е реткост.

Дали приметивте колку е Ди Матео паметен? Имав некое предчувство уште кога видов дека прво ги стави дефанзивците да пуцаат, тие и да промашат не носат толкав психички терет на нив. Значи никако не смее да се стави дефанзивец да пуца последен, психата ги убива. За потегот Дрогба да шутира последен - генијално. Дрогба има нерви од челик во вакви моменти, ако некој можеше да ја сноси таа одговорност тоа беше тој.

Дрогба е играчиште, значи кој сенс го има за гол, чудо. Гол машина, исто како Роналдињно на времето, Руни, Ван Нистелрој, Меси, Кака... Знае бре како да даде гол тогаш најмногу кога треба. Секогаш ја имал таа сила тој да го промени текот на натпреварот.

И мило ми е за Челзи, заради тоа што сите ги отпишаа, сите ги нарекуваа скапан тим, уште по поразот од Наполи сите ги навредуваа, а Челзи полека но сигурно си освои титула. И навистина ми иде да му удрам едно 10 шамари на сите квази фудбалски "eксперти" кои коментираат дека ова беше среќа. Ова не беше среќа, ова беше БУНКЕР. И има разлика. Ова е Италијански стил на игра, дефанзивно, типично. Ди Матео е Италијанец и убаво ја испланира играта. И џабе Баерн имаа повеќе посед на топка, вистински шанси за гол имаа само неколку. Играчите беа убаво затворени, Гомез не можеше да мрдне, Рибери убаво затворен, Робен убаво затворен... А и Матео нема играчи да би играл офанзивна игра, она типично Англиска. Аврамович ако му даде отказ ќе направи огромна грешка.

Се на се, честитки за сите фанови на Челзи, а и за фановите на Баерн, мораат да ги сменат неколку играчи ако сакаат уште подобра игра, но 2ро место не е воопшто лошо.

В година за Милан да се радуваме Росоњерите и да им се приближеме на Реалци во број на титули.
    :hai:

На LilBaby, JuLleE и Anabelle им се допаѓа ова.
  16. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Незнам како да опишам, се чувствувам феноменално!
    Неописливо, немам глас, шкрипам!
    Сеуште сум под импресии. Честитки до Баерн, многу добра игра, но и многу промашени шанси.
    Да, гомцето ми смрзнуваше едно добри десетина пати!
    Ама вредеше!

Многу ми е мило, најмногу за постарава генерација играчи, на чело со Дрогба и Тери, кои и те како заслужиле барем еднаш да ги кренат тие седум ипол килограми!
    А секако и поттик за младиве играчи, како што многу добро изјави Дрогба!

Нема да се праам сеа фудбалски експерт и да тупам со коментари и со тумачење на квалитетот на играта и такви работи не ми е дојдено до тоа :D ! Нема многу да замарам како некој напален навивач, среќна сум си, и ќе си уживам во победата и ќе си разгледувам сликички од славјето на нет, ќе ве оставам вас да си коментирате тука :)

Сепак на крај гледавме многу добар и неизвесен натпревар до самиот финиш! Секоја чест на двата тима!

П.С. И заборавив да пишам : ЧЕХ МАЕСТРАЛЕН! :rock:
    П.П.С. СРЕЌЕН РОДЕНДЕН ЧЕХ ! ПОУБАВ ПОКЛОН ОД ОВОЈ АМИН! :party: :party: :party: :party: :party: :party:

17. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Абе ова не е могуче, двајцата најдобри голмани родени на ист ден :lol: . Ете, се гледа од каде произлегува таа маестралност меѓу стативите.

Икер, капитену наш среќен ти роденден. Уште неколку години во Реал да ја чува мрежата од голчиња и уште многу титули да подигне во раце. Достојно да го испратиме после тоа оти навистина е легенда над легендите :bow: .

Среќен нека му е и на Чех. Уште едно совршенство од голман, ма кој црни Валдез бре :). Пишав веќе ама морам да повторам откако ги изгледав посмирено клипчињата , вечерва беше неверојатен. Дури и тоа е мал збор.

На LilBaby, Rozich, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Mу реков ја на мојон козата не греши, овај ламата де :D :rofl:
    Ми се изнасмее слатко, ама имам некоја интуиција, да му се плукнам.
    Не навивав за никој посебно, сеедно ми беше, можда за Баерн малку повеќе, дека сега бев во Немачка па ме држи уште убавата шетња. Битно знаев дека козата е у право :D
    Честички Челзи, честички :party:

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  19. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Значи од вакви скапани победи на среќа ми се повраќа, скриени в гол цело време и на крај си победија демек. Да ти се плукнам во победата ваква, никаква игра не покажаа.

На Plavusa.17 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.911
    Допаѓања:
    31.655
    Неможев да го гледам финалето, бев на свадба, ама баш ми е мило што Челзи освои.
    Сосема заслужено! Кој ќе пише дека е незаслужено или на среќа, пишува од инат :wasntme:
    Честитки до навивачите на Челзи, уживајте во титулата.

И да, Гомез :tmi: :Down:

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.