Исто! Иако не ги сакам Германците, ама на светското требаше тие да бидат шампиони. Играа најдобро. Па полуфиналето беше далку поинтересно од финалето. Шпанија секој натпревар со еден гол го добиваа и баш затоа несакав да победат.
Честитки до сите навивачи на Челзи. Иако и Баерн беше добар, сепак победи подобриот. И каков-таков Челзи победи и си освои Лига на Шампиони. Секоја чест.
Ах,доста веќе со коментарите дека Челзи не заслужи титула..аман веќе! Одлична тактика,и што е најважно играа со срце!Честитки!Не е лесно да се одбраниш од Браселона,Баерн и да победиш! Уште еднаш честитки до навивачите на Челзи,знам нема зборови со кои може да се опише вашата радос и среќа.. Иако го симпатизирав Баерн,срцето ми се исполни кога ги видов навивачите на Челзи колку беа среќни!
Челзи освоија .... прво со Наполи , па со Бенфика и Барса и сеа на крај пред милиони гледачи со Баерн... тоа е таа среќа , или господ ги сака или стварно незнам што .... бог да чува е фудбалов..... Ај барем на децата ќе им се пофалам сум го видел и доживеал тоа чудо да Челзи освојат ЛШ .... се надевам последна им е
И одбраната и нападот се дел што треба да ги има секој трофеен тим... тоа е факт... али кој губи има право да се лути, нели така беше
Штом на среќа се победува во Лига на шампиони, догодина предлагам да го испратиме наш Вардар можда ќе имаат среќа Не бидете смешни, ај на една утакмица барем да викавте на среќа... вие се тоа, пак тоа.. Па знаете уште поболно е за вие што мрчите дека е на среќа, имајте и вие среќа бе оти немате ? И Господ не ве сака оти ујдурми правите. А Јипи ако планираш принова догодина добро, ако не ќе мора да се фалиш повеќепати на децава во иднина дека чудово се почесто ќе се повторува.
Честито до фановите на Челзи!Ова ви е прва титула така? Инаку,за финалето-јас после продолжетоците заспав бидејќи ми беше досадно на некој начин.Повеќе навивав за Баерн,но сеедно ми беше.Сепак од септември го чекав тоа Ел Класико во Минхен ама ништо
Еми ај честито... Иако вчера навивав за Баерн,Челзи имаа многу среќа и ете победија а за Чех Голманиште! Инаку за Европско навивам за Шпанија
Ха! Спомна некој двојна круна за Јуве? ПАНДЕВ Одлична асистенција. ах,каква радост на лицата на стручниот клуб и навивачите на Наполи.
Огромни честитки за Наполи за победата,реално го заслужија пехарот,колку и да се надевав потајно на победа,бар ми е мерак што единствениот пораз целава сезона Јувентус го доби од тимот на Пандев,Наполи. Честитки и за Пандев,докажува дека е најдобриот македонски фудбалер и спортист на денешницата!
Лол,ме нема еден месец а гледам сте се испишале во темата. Најпрвин да дадам коментар за титулата на Сити. Честитки,дали заслужено или не тоа нее важно,бидејки сега се прваци во Англија после 44 години ако не грешам. Последниот меч беше многу чуден кој не тера нас,фудбалските фанатици да веруваме во местенка,како и да е,уште еднаш честитки.Му се оствари сонот на Манчини да освои титула. Сега за финалето. Кога ви реков порано не ги потценувајте Челзи некои се смееја некои подржуваа ама како и да е вештачкиот и скапан тим покажа уште еднаш зошто да не отпишувате тимови. На срека освоил Челзи? Ги искористија ли шансите Баерн?Не! Го искористи ли тоа Челзи?ДА ! Заборавате како се пласира Баерн до овде нели?Исто така преку Реал на пенали.Не го заборавајте тоа. И после некој ке ми кења Англиското првенство било слабо годинава.Жими Стојна ако е така. Браво Челзи,навивав за вас со сета душа,и искрено ми е мило што ја освоивте лигата.Го зборувам ова како фан на Јунајтед. Мадридисти,честитки за титулата и вам во Шпанија,сосема заслужено !!! Прекрасно славје имаше.
Торес и Мата повикани во шпанската репрезентација Фудбалерите на Челзи, Фернандо Торес и Хуан Мата се додадени на прелиминарниот состав на шпанската репрезентација за ЕВРО 2012. Висенте Дел Боске претходно објави состав со 21 фудбалер, во него не беа вклучени играчите на Челзи, Атлетик Билбао и Барселона. Откако Челзи со победата во финалето од Лигата на Шампионите ги заврши сите обврски сезонава, Дел Боске ги повика Хуан Мата и Торес. "Селекторот на националниот тим, Висенте Дел Боске, ги повика фудбалерите на Челзи, Фернандо Торес и Хуан Мата. Двајцата интернационалци ќе се приклучат на составот на 25. мај во Ст. Гален" - стои во соопштението на шпанската фудбалска федерација. Финалето од Купот на Шпанија се игра во петок по што Дел Боске ќе соопшти кои фудбалери од Барса и Атлетик Билбао ќе се приклучат во репрезентацијата. Карлес Пујол речиси сигурно го прошута Европското првенство, дилемата е дали Давид Виља да биде повикан. Во Швајцарија, шпанската репрезентација има закажано два пријателски натпревари, против Србија и Јужна Кореја.
Честито на Челзи неможам да вервам... Честито на нашиот Пандев Едвај чекам 25 да дојде Финалето на Купот! И секако на Европското навиваме за Шпанија